luni, 28 noiembrie 2011

recomandari

http://www.youtube.com/watch?v=ngNk6gKezWE&feature=feedu

http://horoscop.rol.ro/horoscop-2012/leu/

articol primit prin mail despre conceptul de casa plutitoare

Românul care se plimbă cu vila-plutitoare în Delta Dunării



Un inginer român a conceput o locuinţă plutitoare, în care a investit 60.000 de euro


Adrian Nicolae

O casă cu flotoare de beton armat care, culmea, mai şi pluteşte? Rezultatul ne-a întrecut toate aşteptările.

Pe inginerul Adrian Dobre, artizanul „ciudăţeniei" apărute de curând pe malul drept al braţului Sf. Gheorghe, nu departe de Tulcea, l-am cunoscut întâmplător, în Delta Dunării. Bucureştean sadea, acesta s-a îndrăgostit iremediabil de Deltă în urmă cu aproape 20 de ani. A revenit an de an, apoi lună de lună, pentru ca acum să vină săptămânal. Pasionat de bărci, de pescuitul în sistemul „catch&release" şi de călătoriile prin labirintul de canale din mijlocul apelor, el a căutat o modalitate de a-şi împlini un vis pe care mulţi pescari l-ar împărtăşi. Voia o casă de vacanţă în Deltă, una pe care să o poată muta în diferite zone, în funcţie de anotimp şi de preferinţele sale.

Şi o casă plutitoare are uşă la intrare

O casă care să îi permită să vadă toate ungherele Deltei şi să simtă pulsul acestui paradis. După zeci de nopţi albe, sute de schiţe, planuri şi calcule, în septembrie 2009, proiectul final era aşternut pe hârtie. Şase luni mai târziu, după o investiţie de aproape 60.000 de euro, cu 20.000 mai mult decât estimase, casa plutea la câţiva kilometri de Tulcea. Asta, în ciuda nenumăratelor autorizaţii, aprobări, avize şi dispute cu autorităţile nedumerite dacă era vorba de o casă sau de o ambarcaţiune.


Aşa arată interiorul unui cămin din categoria ponton-dormitor

Dacă, în cazul pontoanelor clasice, flotoarele metalice necesită lucrări periodice de întreţinere, fiind dificile din punct de vedere tehnic şi, evident, costisitoare, inginerul nostru a propus o soluţie inedită - construirea unui flotor din beton armat, segmentat în şase alveole după modelul clasic al navelor. 100% impermeabilMulţi au crezut că este o excentricitate, mai ales că betonul, în varianta clasică, este un material permeabil. Modificat însă cu ajutorul unor „adjuvanţi"", betonul propus de Dobre s-a dovedit impermeabil 100%, în urma unor teste care au prevăzut ca flotorul să plutească timp de mai bine de două săptămâni, perioadă în care nu s-a observat nicio infiltraţie de apă. Avantajele invenţiei inginerului român erau evidente: posibilitatea de a inspecta în interior flotorul şi de a lua măsuri imediate în situaţia apariţiei vreunei probleme, o stabilitate crescută la influenţa valurilor şi a vântului, şi posibilitatea de a folosi interiorul flotorului pentru depozitarea instalaţiilor tehnologice necesare casei (tancul pentru apele menajere, pompe, spaţiul de amplasare a bateriilor pentru stocarea energiei electrice). Ca să nu mai pomenim de lipsa oricăror măsuri de întreţinere pe durata exploatării!O CASĂ UŞOARĂCasa care a fost construită pe acest flotor revoluţionar trebuia să fie una cât mai uşoară. De aceea, au fost folosite profile metalice zincate, panouri de tablă, spumă poliuretanică şi tâmplărie PVC. Rezultatul? O casă cu etaj, cu o dimesiune în plan de 6,90 m x 6,90 m, cu o capacitate de cazare pentru şapte persoane, cu două dormitoare, grupuri sanitare la fiecare etaj, bucătărie, living, plus o terasă pe care se poate ajunge cu ajutorul unei scări retractabile. Anul acesta, locuinţei îi va fi ataşat un ponton de lemn, cu spaţii pentru recreere în aer liber şi un loc în care bărcile să poată fi trase în siguranţă. Şi asta nu e tot. Casa are o independenţă deplină când este vorba de necesarul de energie sau de apă menajeră. Iluminatul este asigurat de lămpi cu led-uri, extrem de economice, alimentate la un grup de baterii de 12 V care, la rândul lor, sunt încărcate de o turbină eoliană şi de un grup de panouri fotovoltaice. Pentru siguranţă, există şi un generator cu motor termic. Apa caldă menajeră este asigurată din trei surse alternative: panou solar, centrală termică, instant, pe gaz. Încălzirea pe perioada mai rece se face cu calorifere alimentate de o centrală termică.Într-un final, eco-casa a fost asimilată categoriei de ponton-dormitor, iar inginerul Dobre se gândeşte să pună bazele unei mici staţiuni ecologice mobile în Deltă.


Locuinţele plutitoare din Olanda, Germania şi SUA

Conceptul de casă plutitoare nu este cu totul nou (ştiut fiind că orice inovaţie aduce nu numai inedit, ci şi bătăi de cap, a fost nevoie de cel puţin un an pentru ca autorităţile să decidă în ce fel va fi încadrată construcţia în nomenclator). Inovativ este poate materialul din care a fost realizată locuinţa din Delta Dunării, mai precis betonul armat. Şi dacă ea reprezintă o premieră pentru România, casele plutitoare cu fundaţie de beton se află de multă vreme în folosinţă în Olanda, Germania sau Statele Unite ale Americii. De fapt, cei care au creat acest concept sunt, din motive lesne de înţeles, arhitecţii olandezi. Date fiind condiţiile climatice şi relieful mlăştinos din Ţara lalelelor, casele plutitoare au apărut ca o necesitate şi nu ca un lux, fiind adoptate de tot mai multe ţări ale lumii ca o variantă mult mai viabilă decât casele tradiţionale, mai ales în zonele des inundabile şi cu fenomene seismice dese.

Cândva în stadiul de simplu proiect, casele plutitoare sunt azi materializate

umor

Sotia il intreaba pe sot:


- Dragule, cate femei ai avut tu in viata ta ?

Sotul:

-Una, doua, trei, patru, cinci, sase , sapte, tu , noua, zece.





Un instructor de parasutism face instructaj cu cativa incepatori. Unul dintre ei intreaba:

- Si daca nu mi se deschide parasuta principala si nici cea de rezerva, cat timp voi zbura pana la pamant?

- Tot restul vietii!



Un tip la spovedanie:

- Parinte, am pacatuit. Am pacalit un evreu.

- Fiule, asta nu e pacat! E un miracol!



Barza iubeşte broaştele, şerpii şi pe cei care nu folosesc prezervative!



- M-am maritat cu un vaduv, iar el nu conteneste sa-mi vorbeasca de fosta lui sotie. Ce sa fac?

Raspuns:

- Vorbiti-i despre viitorul dvs. sot.



Numai doua blonde pot pune pariu care din ele este mai inteligenta si ambele sa piarda!



Maria si Ion in pat. Maria infierbantata catre Ion:

- Ioane da nika ???

- Marie pune un pahar de vin! Pune Maria un pahar de vin, Ion il bea si adoarme. Trece jumatate de ora Maria plictisita catre Ion:

- Ioane da chiar nik nik in seara asta??

- Marie mai pune un pahar cu vin. Maria ii pune , Ion iar adoarme.... Trece inca o ora. Maria Infierbantata rau ii zice lui Ion:

- Ioane chiar nimic, is fierbinte rau.

- Marie mai pune un pahar de vin! Bea si al treilea pahar de vin si iar adoarme. Maria indignata peste masura iese in palierul blocului si striga:

- CHIAR NU ESTE NICI UN BARBAT ADEVARAT IN BLOCUL ASTA???....nimic... Mai striga odata si dintr-un apartament se aude o voce de barbat:

- De ce ??? Ai ceva de baut ???



Un betiv striga:

- Unde sunt?

- Pe strada Unirii.

- La dracu cu detaliile! In ce oras?



Trei oameni stau de vorba: un american, un neamt si un roman fiecare laudandu-se. Americanul :

- Noi avem avioane care merg chiar pe cer!

- Ai ma da-o dracului chiar pe cer? se mira ceilalti

- Ei nu chiar pe cer; cu o palma mai jos!

Apoi vine neamtul la rand si spune:

- Noi avem submarine care merg chiar pe fundul oceanului!

- Ai ma da-o dracului chiar pe fundul oceanului?

- Ei nu chiar pe fundul oceanului, cu o palma mai sus!

Romanul ce sa faca, sa gandeste putin si zice:

- Mai, sa vedeti! la noi femeile nasc pe buric!

- Cum, mai, chiar pe buric?

- Ei nu chiar pe buric ... cu o palma mai jos!





‎- Deci, tinere, vrei sa devii ginerele meu?

- Doamna, sincer sa fiu - nu. Dar nu vad alta cale de a ma casatori cu fiica dumneavoastra!



În hotel. Recepţionista-sexy întreabă proaspătul turist cazat:

- Dle, aveţi vreo opţiune, cum să vă trezim dimineaţa?

- Da, desigur! Cu un sărut dulce la ora 6 dimineaţa!

- OK, nicio problemă, vom trimite portarul!



Oamenii de stiinta sustin ca organismul uman creste doar pana la 25 de ani.

Burta mea inca n-a aflat si cred ca si fundul meu se considera inca tanar...

recomand

http://catwheelcompany.com/home.cfm

Am vazut acest dispozitiv intr-o emisiune pe Animal Planet chiar ieri.

de la Animed Arad

Dragi prieteni,




Pe 25.11.2011, exact cu o luna inainte de craciun, am demarat un nou program, intitulat Junior Winter Program. Acest program are ca scop preluarea si asigurarea conditiilor optime de trai tuturor cateilor care intra in adapostul Gospodaririi Comunale Arad (GCA) pe timp de iarna, pentru a ii feri pe micuti de frig, foame, sete si boli.



In acest sens, pe 25 noiembrie, am luat de la GCA 24 de catei si 2 catele mame. Daca totul va merge conform planului, acest program se va schimba din Junior Winter Program in Junior Program, ajutand astfel GCA in intretinerea si plasarea puiutilor. Pentru aceasta insa vom avea nevoie de un Youth Center. Un centru de adoptii destinat exclusiv tineretului canin.



Ii multumim d-lui Morostesti, administratorul adapostului de caini comunitari al GCA, pt bunavointa de a ne incredinta gratuit toti cateii si mamele lor.



Ar fi frumos ca pe viitor sa putem demara si un Senior Program pt cazarea batraneilor pentru cate zile vor mai avea.



Denumirile sunt in engleza pentru ca majoritatea fondurilor le atragem din Germania si alte tari occidentale.



In aceasta perioada lucram si la pagina de internet a asociatiei, pentru a va putea prezenta cat mai bine activitatea prin foto/video. Va invitam sa vizitati www.animed.ro cel putin o data pe saptamana.



Va multumim pentru sprijin si va rugam sa ne fiti alaturi in aceste noi proiecte. Speram sa nu va dezamagim, chiar daca resursele ne sunt limitate.



Cu recunostinta,



ing. dipl. Claudiu Iosim

Presedinte fondator al Animed Arad

student la medicina veterinara in anul V

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini