sâmbătă, 2 decembrie 2017

Deluxe Cat Ball Pit!

UUSI Ioana 1, 14.11.2017, Onevet

articol primit despre organism


1. Amprenta de pe limba. 
Nu scoate limba daca vrei sa-ti ascunzi identitatea. La fel ca si în cazul amprentelor digitale, toata lumea are si o amprenta linguala unica!

2. Napârlesti
Animalul de casa nu e singurul care are o problema de napârlire. Oamenii pierd aproximativ 600 000 particule de piele în fiecare ora.
Astfel se aduna cam 75 g în fiecare an.

3. Câte oase ai ?
Un adult are mai putine oase decât un bebelus. Ne începem viata cu 350 oase, dar deoarece oasele fuzioneaza în timpul cresterii, sfârsim prin a avea doar 206 la vârsta adulta.

4. Intestine lungi 
Intestinul subtire este de aproximativ 4 ori mai mare decât înaltimea persoanei. Daca nu ar fi extrem de înfasurat, lungimea sa de aproximativ 7 metri, nu ar încapea în cavitatea
abdominala, si am face mizerie în jurul nostru…

5. Bacteriile
Acum chiar ca ti se va ridica parul pe spinare: fiecare centimetru patrat de
 piele apartinând corpului uman este populat cu 32 milioane bacterii, însa, din fericire, majoritatea sunt pasnice.

6. Sursa mirosului corporal 
Sursa subsuorilor sau a picioarelor urât mirositoare este transpiratia. O pereche de picioare are 500.000 glande sudoripare, care produc peste 500 ml transpiratie zilnic.

7. Viteza stranutului
Aerul care iese în timpul stranutului poate avea pâna la 250 km/h, iata deci un motiv bun pentru a-ti acoperi nasul si gura când stranuti sau pentru a te feri când te simti amenintata. Strănutul părăsește cavitatea bucală cu viteza de aprox. 250 km/h, de aceea el este foarte periculos în condițiile în care persoana care strănută încearcă să îl controleze.
Dacă strănutul este prea puternic, aceasta își poate rupe o coastă. Dacă se încearcă reținerea strănutului, în creier sau în măduva spinării se poate sparge vreo venă, fapt care poate avea consecințe letale. Dacă persoana se forțează să își țină ochii deschiși,
aceștia pot ieși din orbite.

8. Distanta parcursa de sânge 
Sângele calatoreste mult prin corp. În fiecare zi, el strabate 96.000 km prin vasele sangvine din corp, iar inima pompeaza zilnic 7600 kg sânge prin aceste vase.

9. Cantitatea de saliva 
S-ar putea sa nu vrei sa înoti în scuipat, însa daca l-ai pastra pe tot, ai putea! Într-o viata, o persoana produce aproximativ 25.000 litri de saliva, destul pentru a umple doua piscine!

10. Cât de tare sforai ? 
Pâna la vârsta de 60 ani, 60% dintre femei si 40% dintre barbati vor sforai.
Nivelul de zgomot produs de sforait poate varia de la 60 pâna la 80 decibeli, asta înseamna ca se aude ca si cum ai sparge un zid de beton cu bormasina. Zgomotele de peste 85 decibeli sunt considerate periculoase pentru urechea umana.

11. Culoarea parului si bogatia sa
Blondele se pot distra sau nu mai mult, dar cu siguranta au mai mult par.
Culoarea parului depinde de densitatea sa, iar blondele (naturale) sunt în vârful listei. În general, capul uman numara 100.000 foliculi pilosi, fiecare dintre ei fiind capabil sa produca 20 fire de par pe durata de viata a unei persoane. Blondele au aproximativ 146.000 foliculi, brunetele 110.000 foliculi, fetele cu parul saten au chiar 100.000, iar roscatele sunt cele mai dezavantajate, cu numai 86.000 foliculi.

12. Câte mirosuri retii ? 
Nasul omului nu este la fel de sensibil ca cel al câinelui, însa îsi poate aminti 50.000 mirosuri diferite.

13. Cresterea unghiilor 
Daca îti tai unghiile de la mâini mai des ca pe cele de la picioare, e normal. Unghiile care sunt expuse si care sunt folosite cel mai des cresc mai repede. De asemenea, unghiile cresc mai repede la mâna cu care scrii si la degetele mai lungi. În medie, unghiile cresc cu aproximativ 2,5 mm în fiecare luna.

14. Greutatea capului 
Nu e de mirare ca bebelusii nu reusesc sa-si tina capul în primele luni de viata: capul uman reprezinta 1/4 din lungimea noastra totala la nastere, si numai 1/8 din aceasta la vârsta adulta.

15. Nevoia de somn
Omul poate rezista fara somn destula vreme, însa 11 zile îi sunt fatale.
Dupa 11 zile de nesomn, vei adormi… pe vecie!

16. De ce plângi de fericire ? 
Expertii nu stiu sigur de ce, însa au o pista. Se pare ca râsul si plânsul sunt reactii fiziologice similare: ambele apar în situatii emotionale puternice, si nu se pot opri atunci cand vrem noi. Noi asociem plansul
cu tristetea, însa lacrimile sunt declansate de o varietate de emotii. Se pare ca atât plânsul, cât si râsul, pot usura un eveniment stresant, contracarând efectele cortizonului si adrenalinei. Asadar, poti sa te consideri norocoasa daca râzi pâna-ti dau lacrimile.

17. De ce îti dau lacrimile de la ceapa? 
Atunci când tai o ceapa, îi rupi celulele, eliberând enzime care produc un gaz, derivat de sulfoxid. Când gazul ajunge la nivelul ochilor, el reactioneaza cu lacrimile si produce o cantitate mica de acid sulfuric, provocând durere. Creierul le semnaleaza apoi glandelor lacrimale sa produca mai multe lacrimi pentru a spala ochii de substanta toxica. Cu cât tai mai multa ceapa, cu atât se va produce mai mult acid sulfuric si cu atât vei lacrima mai tare. Reactia chimica produsa la taierea cepei este de fapt un mecanism de aparare al plantei, care a evoluat astfel pentru a se apara de daunatori. Pentru a lacrima mai putin, tine ceapa la frigider înainte de a o taia: temperaturile scazute încetinesc eliberarea enzimelor.

18. De ce îti pocnesc articulatiile ? 
În interiorul capsulei formate de articulatii se afla un lubrifiant, numit lichid sinovial, care contine gaze dizolvate. Atunci când întinzi articulatia, comprima de fapt fluidul din interiorul ei, fortând gazele bogate în azot sa plece din lichidul sinovial.
Eliberarea „aerului” din capsula articulatiei provoaca acel „trosc” pe care îl auzi. Odata ce gazele sunt eliberate, articulatia devine mai flexibila. Probabil ca ai observat ca articulatia nu mai pocneste o vreme, dupa ce ai auzit-o. Acest lucru se întâmpla deoarece gazele eliberate se resorb în lichidul sinovial în aproximativ 15-30 minute. Daca îti place sa-ti trosnesti articulatiile degetelor, trebuie sa stii ca acest lucru nu duce la artrita, dar poate duce la scaderea puterii în acea mâna.

19. Ce provoaca pielea de gaina ? 
Pielea de gaina (numita si piloerectie) se formeaza atunci când ti-e frig sau frica. Muschii de dimensiune mica de la baza fiecarui fir de par se contracta si dau acea aparenta de mini-dealuri pe piele. Acest fenome era perfect justificat pe vremea stramosilor nostril cu blana (?!), care reuseau sa prinda un strat de aer între peri, realizând astfel termoizolatia. În plus, zburlirea parului avea un efect de intimidare pentru dusmani, facând ca omul sa para mai mare si mai fioros (!). În ziua de azi pielea de gaina nu mai are niciun sens, iar daca vrei s-o eviti îmbraca-te gros si evita filmele de groaza.

20. De ce ti se zbate ochiul ? 
Acest fenomen comun si enervant poarta numele de miokimie, si este probabil provocat de o anomalie a unui nerv. De asemenea, expertii cred ca si oboseala, stresul, alimentatia de proasta calitate, alergiile, alcoolul si cafeina cresc incidenta fenomenului. Din fericire, acesta este un fenomen benign, ce trece în general de la sine.

21. De ce ti-e frig mereu ?
Temperatura corporala este reglata în creier, mai precis în hipotalamus, care îi semnaleaza corpului sa cedeze caldura pe vreme calda si sa capteze caldura (sa tremure  pentru a provoca caldura în muschi) pe vreme rece. Fierul joaca un rol în acest proces, asa ca oamenii care sufera de anemie au adesea senzatia de frig. Circulatia proasta (datorata hipertensiunii sau medicamentelor) pot lasa extremitatile fara caldura. De asemenea, hipotiroidia poate încetini metabolismul pâna în punctul în care corpul nu mai genereaza suficienta caldura. Un studiu recent a sugerat chiar ca ar exista o predispozitie genetica în ceea ce priveste toleranta la frig. Ce poti face? Manânca alimente bogate în fier (maruntaie, fasole, vegetale verzi) si evita nicotina, care provoaca constrictia vaselor sangvine.

22. Toti copiii se nasc fara pistrui ?
Copiii se nasc uneori cu semne, însa niciodata cu pistrui. Pielea produce pistruii facând exces de pigment, ca raspuns la expunerea solara. Pe masura ce ne expunem la soare, ADN-ul celular începe sa se distruga, aparând pistruii. De aceea este bine sa ne dam cu crema cu factor de protectie înalt (30) si sa mergem la dermatolog daca observam ca ne umplem de pistrui.

23. Ce provoaca furnicaturile ? 
Numite si parestezii, furnicaturile si amortelile sunt provocate de fluxul sangvin redus catre un nerv presat. Daca stai prea mult într-o pozitie ciudata sau chiar si cu picioarele
încrucisate, poti apasa pe un nerv îndeajuns de tare pentru a-i întrerupe comunicarea cu creierul, provocând „adormirea” picioarelor. Parestezia se simte în general în extremitati (mâini, picioare si glezne). Simpla modificare a pozitiei este de ajuns pentru a restabili comunicarea nervului cu creierul. Uneori, aceste furnicaturi pot fi însa semn al unor boli serioase, precum diabetul sau lupusul, caz în care ele nu dispar la modificarea pozitiei corporale.

24. Guma de mestecat si brânza îti pastreaza dintii frumosi ? 
De fiecare data când manânci, bacteriile din gura reactioneaza cu mâncarea si formeaza un acid organic ce duce la aparitia cariilor. Saliva dilueaza însa acest acid si reuseste sa contracareze procesul. Guma de mestecat stimuleaza salivatia, deci este benefica. În ceea ce priveste brânza, grasimile acesteia pot actiona ca o bariera protectoare pentru dinti; ea contine de asemenea calciu si fosfati, care descurajeaza placa dentara si întaresc dintii.
Ca sfaturi preventive împotriva formarii cariilor, tine minte:
   -    limiteaza gustarile între mese, 
-        mesteca guma fara zahar dupa mese si termina-ti masa cu câteva bucatele de brânza.

campanie Next donati hainute copilasilor Casei Ioana

De Craciun, cu ajutorul vostru, pregatim surprize pentru copiii de la Casa Ioana.
Anul acesta, in perioada 1-20 decembrie, in magazinele Next din Bucuresti colectam hainute si jucarii, noi sau folosite, rechizite,  orice este la îndemana și ar putea folosi unor copii care au mare nevoie de ele. Speram, cu ajutorul celor care vor sa se implice, sa realizam ceva la fel de frumos ca in anii trecuti.
Darurile mici și multe sunt cele care aduc bucurie în inimile copiilor. Impreuna ii putem face sa zambeasca!
Hainutele pot fi orice marime, pentru fete si baieti.
Magazinele Next se gasesc in Baneasa Shopping City, AFI Cotroceni, Promenada si Mega Mall.

PROIECT

Romania Animal Rescue, Inc Dba Animal Spay Neuter International
Ajutoooor ! Urgentaaaa maxima !!!
Am 2 picioare rupte si nici un OM sa ma ajute ! Probabil ca vedeti cazuri din acestea zilnic dar in cazul meu un bun samaritean m-a dus la un spital care m-a operat gratuit si apoi s-a ingrijit sa imi gaseasca o familie ! Suna minunat ,nu?!
Acest proiect cauta OAMENI care sa poata sa ajute cu 10 lei lunar suflete disperate ca mine si ca muulti altii !
Aici puteti face o minune tot timpul anului cu 10 lei in fiecare luna . https://www.facebook.com/groups/aiputeresafacibine/ sau setati o plata recurenta aici :

World Animal Veterinary Emissaries
RO22BRDE441SV96798414410
Si nu uita :Ai puterea sa faci bine ! Trebuie doar sa vrei !
Multumesc ,

apel

Delia Botea a adăugat 30 de fotografii noi — împreună cu Cristina Catalina Dascalu şi alţi 4.
20 ore ·
E 1 decembrie și întotdeauna în perioada asta a anului fac un rezumat la ce am făcut anul asta. Am luat-o de la zero cu un adapost in camp, fără apa și fără curent și am reușit sa construim peste 50 de țarcuri unde avem 200 de câini (acum avem și apa și curent de la generator). Toate țarcurile noastre sunt acoperite, toți cainii au câte o căsuța a lor și avem paie sa ne ajungă pana la sfârșitul anului. Am reușit sa salvam doar anul asta peste 400 de câini dintre care 200 au plecat în adopție.
Am făcut sacrificii enorme și pe lângă timpul și energia noastră a trebuit sa sacrificam și facturile la veterinar ca sa putem continua sa construim pana în momentul în care vremea nu ne mai permite. Asa am ajuns sa a strângem într-un an de zile o datorie fantastic de mare la veterinar. Oamenii ăștia au fost alături de noi și de câini in fiecare zi a anului asta, au venit la noi acasă în toiul nopții pt urgente, au salvat alături de noi, au tratat zeci de pui cu parvo și au făcut toate astea având încredere în noi ca la un momentdat ii vom răsplăti pt devotament. Factura la ei e enorma, dar am învățat ca am oameni extraordinari in jurul meu și ca nimic nu e imposibil alături de voi. Asa ca va rog pe toți cei care cititi mesajul asta, pe toți cei care ați fost la noi în adăpost, pe toți cei care ne-ați adus și lăsat câini, pe toți cei care au auzit de joi și respecta munca noastră, pe toți va rog sa ne donați 50lei. Fiecare donatie înseamnă un pas mic mai aproape de achitarea facturii. Banii ăștia i-am strans salvând caini de pe strada, puiuti și mame abandonate, pui cu parvo, vaccinuri deparazitări... Lucruri simple dar care s-au adunat.
Știu ca singuri nu vom putea plăti niciodată dar știu ca România e mare, și ca ziua asta înseamnă ceva pt fiecare dintre noi și îmi doresc sa marcam ziua de azi împreună cu un ajutor către cateii nostrii și către oamenii care ne ajuta sa ii ținem sanatosi, voioși și fericiți.
Va mulțumesc tuturor celor care donați și veți dona. Împreună facem România o tara mai buna

Asociatia Care for Dogs Romania
Cont RON : RO64INGB0000999906112602
Cont EUR : RO45INGB0000999906534312
BIC(SWIFT): INGBROBU
paypal : carefordogsro@gmail.com

cand ai nevoie de putere

„Femeie, tu ai nevoie de dragoste, tandrete si intelegere. Ai nevoie de un barbat care stie ce vrea, cand te vrea si de ce te vrea. Nu-ti trebuie un barbat care nu-ti intelege pasiunile si slabiciunile, un barbat care nu-ti apreciaza calitatile, care n-are timp pentru tine si nu te ajuta sa cresti. Femeie, sa nu-ti fie frica de singuratate. Ai grija cand te indragostesti, ai grija cui ii oferi bucuria de a petrece ziua de azi cu tine. Ai grija cui ii oferi incredere, nu te lasa cucerita de cuvinte, aminteste-ti ca faptele vorbesc si omul care nu te sustine la nevoie nu are ce cauta in viitorul tau! Fii increzatoare, puternica si invata sa nu depinzi de ceilalti! Fii culta, citeste, informeaza-te, cladeste-ti propriul viitor si mergi mandra prin multime.”…. „Eu sunt femeie” de Maria Cristiana Tudose

recomandarile tizei mele

http://laurabucur.ro/spune-nu-impotriva-violentei-asupra-femeii-si-fetelor/

http://laurabucur.ro/eu-m-hotarat-sa-ofer-zambete-copiilor-prin-campania-shoebox/

yard sale cu brad si cadouri pt copilasii sectiei pediatrie Marius Nasta

Yard Sale este la Centru.
· București ·
Yard Sale aduce bradul, noi toti aducem bucuria!
Spitalul Marius Nasta de pneumologie are si o sectie de pediatrie, putin uitata de evenimentele caritabile din preajma Craciunului.
Sa le facem o bucurie micutilor care raman in spital de Sarbatori si sa le ducem un brad impodobit glob cu glob de organizatorii, expozantii si vizitatorii Yard Sale din 2-3 decembrie! Pachetele cu jucarii si dulciuri, carti si creioane colorate sunt mai mult decat binevenite. Sa punem ceva sub brad!
De la 10:30 la 18:00 sambata si duminica la Centru, in Pasajul Victoria, langa restaurantul Colosseum, cu umbrelute

SCYS la WSFP 16-17.12.

Te asteptam pe 16-17 Decembrie , sambata si duminica ,la vanatoarea de cadouri la preturi super reduse ! Bijuterii hand-made , decoratiuni si coronite de Craciun, haine incarcate cu povesti frumoase rochii pentru seara de revelion, pantofi si genti, accesorii, dulciuri, food market si cate si mai cate, toate te asteapta intr-o locatie frumoasa si spatioasa, Wahaka Street Food Park, pe str Nerva Traian nr 2!
Intrarea libera ! Progr 12.00-20.00 !
Expozanti diferiti in fiecare zi !

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini