joi, 31 august 2017

Din Bulgaria

realitatea trista sau tristul adevar

Mona Semeniuc s-a simţit tristă cu Simona Mantescu şi alţi 17.
Din pacate, perceptia unor donatori sau a unor ONG-uri cu renume, nu inceteaza sa ma uimeasca si sa-mi lase un gust amar. Nu vorbesc de donatorii care vin, vad, apreciaza si raman fideli cateilor pe care ajung sa-i cunoasca dupa nume, sa aiba preferati, sa le aduca mici cadouri si multa iubire. Alti donatori apreciaza transparenta si urmaresc zilnic pozele din adapost, vestile despre pisicutele bolnave, salvarile din diverse situatii. Chiar daca sunt stabiliti in strainatate, ei ajuta si asteapta in fiecare zi vesti. Vorbesc despre alt fel de donatori, cei care spun:"aaaa, aici cateii au tot ce le trebuie, n-au nevoie de bani!" Apoi se indreapta acolo unde merg multe donatii, spre amaratii care primesc mult, dar ofera cainilor infinit mai putin. Se indreapta spre cei care se plang de ani de zile ca n-au tarcurile betonate, ca n-au casute sau mancare, ca le mor cainii in arsita verii sau sub zapezi. Acolo merg permanent bani si nu se vede decat bunastarea celor care manageriaza adapostul...cainii raman bolnavi, slabi si chinuiti. In urma cu cateva luni am fost vizitati de o mare asociatie din America...una mare, cu bani multi, cunoscuta pentru donatiile pe care le face. S-au minunat la cat de bine arata adapostul si cateii si au promis ca vor ajuta ca totul sa ramana la fel. Am auzit aprecieri ca:"N-am vazut ceva mai frumos!", "sunteti cei mai buni!"etc...au venit, au vazut, ne-au batut pe spate, ne-au zambit cu frumosii si ingrijitii dinti americani si si-au vazut de drum. Au disparut asa cum au aparut. Contul a ramas la fel de gol, dar cu speranta ca va fi alimentat candva. Alti donatori se ofera sa adopte de la distanta. Asa cum unii sustin cate un catel timp de ani de zile, altii dupa o luna, doua, dispar fara a-si lua macar ramas bun. Sunt straini, adica germani, englezi, francezi sau mai stiu eu ce natii care din pacate, incurajeaza toti sarlatanii...unii fara sa-si dea seama, iar altii in mod voit punand conditii. Este o lume pestrita care nu se bazeaza pe adevar si corectitudine, o lume naiva sau smechera. Sunt foarte trista si dezamagita, dar totodata stiu ca sunt si multi oameni care ne apreciaza, stiu si vad. Sunt medici veterinari care nu ne lasa la greu, sunt firme de mancare de unde luam pe credit daca nu avem bani, sunt oameni buni si loiali. Ieri am primit un mesaj care mi-a adus lacrimi de recunostinta si mi-au redat increderea ca nu voi ramane singura, ca eforturile se vad si sunt apreciate...de oameni putini, dar adevarati.
"Sunteti singurul rescuer roman care poate sa aiba grija de animale asa cum trebuie, sa le asigure tot ce trebuie si sa le tina in curatenie. Chiar vorbeam cu colegul meu despre adapostul d-tra si l-am atentionat...mereu spune cand are o discutie cu cineva " dar Mona Semeniuc cum poate si altii nu? Cum poate desi nu are in spate organizatii mari?" Spune ca degeaba exista sustinatori, daca nu exista management bun al adapostului. L-am atentionat sa nu mai zica asa, pentru ca va ajunge lumea sa prinda ciuda."
Aceasta postare n-am facut-o pentru a atrage donatorii altora, din contra, apreciez mult loialitatea. Sa nu se migreze precum fac politicienii. Am scris doar pentru a arata ca si in rai sunt necazuri si neajunsuri, ca si Adapostul care salveaza suflete, are din cand in cand nevoie de ajutor mai mare. De asemenea, as vrea sa trag un semnal de alarma pentru a nu mai fi incurajata hotia pe chinul animalelor. De multe ori, pe banii vostrii sunt chinuite animalutele...vezi cazul Bianca. Cam asta am avut de spus...multumesc celor care vor avea rabdarea sa citeasca si sa inteleaga!

Mona Semeniuc s-a simţit disperată cu Laura Simion Danileanu şi alţi 2.

Un necaz nu vine niciodata singur. Am primit cumplita veste ca la 7,30 au venit hingherii pe camp si au ridicat un unmar de caini...inca nu stiu cati. De unde sunt cainii? De la firmele de constructii care-i aduc si-i hranesc pe peioada cat au santier acolo. Apoi pleaca, lasa cainii in urma iar locatarii care se muta in casele noi, fac reclamatii la aspa. Nu am locuri, nu am bani, sunt intr-o situatie disperata...totusi ii stiu, sunt blanzi si buni si n-am sa-i las. Laura, saptamana viitoare mergem la Mihailesti! Cred ca trebuie sa mai construiesc un tarc...

In fiecare zi, in fiecare minut, undeva pe pamantul asta, un cuplu se destrama. Unii se despart prieteneste, altii cu vorbe grele, angrenand in cosmarul lor pe toti cei din jur. Fiecare picatura de venin pe care o strecoara in stanga si-n dreapta, despre fostul sau fosta, pare ca le indulceste ziua ce va veni.
Cel mai grav este atunci cand, in infinita ura dintre cei doi, este folosit ca moneda de schimb un animal, sau mai rau, un copil. Nu conteaza pentru ei nimic si nimeni nu le sta in cale, nu conteaza ca acel animal, sau propriul copil sufera.
Daca personajele mele se regasesc in cele scrise mai sus, ii rog sa taca...si-au spus, probabil, destule.
Seara linistita si nu uitati...nimeni nu trebuie a sufere pentru alegerile voastre, nici macar un caine!

acum pe Rai 1

o emisiune draguta cu animalute
apoi Don Matteo

targ designeri la hotel

Va dam intalnire! Ne vedem la evenimentul Targul designerilor Made in Womania - Golden Summer Fair, in intervalul 11:00-21:00, impreuna cu 40 de designeri de top, ce vor oferi MEGA reduceri la haine, genti, accesorii, cadouri si multe altele....
Va asteptam in 31.8.17 ( intrare gratuita)!
Gasiti toate detaliile aici:www.bwfr.org/made-in-womania-golden-summer-days

program festival ambasade

http://www.festivalulambasadelor.ro/program.html

Abrete Corazón!!!

Nace la primera hembra de oso panda en Zoo Aquarium de Madrid

Cutie and the Beast

ABBA goes to the dogs!

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini