marți, 19 septembrie 2017

despre musuroiul de furnici

 
Pentru a vedea cum arata in  interior un musuroi de furnici aceasta echipa de cercetatori a turnat ciment timp de trei zile intr-un musuroi abandonat, pana ce 10 tone de ciment au disparut in galeriile de sub pamant. Dupa o luna au inceput sapaturile. A fost nevoie de saptamani intregi pentru a scoate la lumina orasul secret al furnicilor. Cu ajutorul excavatoarelor, cercetatorii au dat la o parte tone de pamant, in cele din urma incepand sa vada structura orasului. Ce au descoperit este impresionant: exista autostrazi subterane care leaga camerele principale si din strazile principale pornesc bifurcatii de stradute periferice.. Tunelurile sunt astfel proiectate incat sa asigure o ventilatie buna si sa ofere cea mai scurta cale de transport. 



Totul arata de parca ar fi fost proiectat de un arhitect. Insa acest oras colosal a fost creat din munca intregii comunitati de furnici, un organism extrem de bine instruit si disciplinat.
Structura acopera 50 de metri patrati si este adanca de 8 metri. Pentru construirea ei, colonia a mutat 40 de tone de pamant, fiecare incarcatura pe care o cara furnica fiind de patru ori mai grea decat ea.
Priviti si va minunati:


http://www.youtube.com/watch?v =ozkBd2p2piU&eurl=http://www.t impultau.ro/liber/articol%257C displayMainPage?id%3D1870&feat ure=player_embedded
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini