joi, 6 aprilie 2017

4.04. ziua internationala a animalutelor fara stapan

Manuela Mureşan - Consilier Local Sector 1 Bucureşti
 
Ieri, 4 aprilie, a fost Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân.
Şi a mai fost şi zi de şedinţă extraordinară de consiliu local la Sectorul 1.
O coincidenţă fericită a făcut ca, în cadrul acestei adunări, pe ordinea de zi, nu mai puţin de 3 proiecte de HCL să fie scrise pentru câinii fără stăpân de la Adăpostul de la Odăi.
Voi începe cu proiectele care-mi aparţin, scrise împreună cu Ilinca Macarie, dar contra-semnate de domnul Cristian Tudose de la grupul consilierilor locali PSD (care, dincolo de înregimentarea sa politică, este iubitor de animale) şi care se refereau la:
- semnarea unui protocol cu un ONG, asociaţie, cabinet veterinar etc., care să preia sterilizarea câinilor rămaşi nesterilizaţi în adăpost (din motive de lipsă personal);
- înfiinţarea unei comisii, formată din 5 membri, dintre care 3 consilieri (eu, Ilinca Macarie şi domnul Tudose) care va avea ca obiect de activitate: identificarea şi soluţionarea tuturor problemelor de la Adăpostul Odăi, optimizarea şi resistematizarea acestuia.
Ambele au trecut, dar cu peripeţii voi reveni asupra lor pe pagina mea personală, pentru că au o latură anecdotică, improprie pentru conţinutul acesteia.
Un alt proiect, iniţiat de Poliţia Locală, a fost demararea unei activităţi de selectare, "vaccinare, sterilizare" a 10 căţei din adăpost, pregătirea şi antrenarea lor, în vederea calificării lor ca animale de suport pentru persoanele cu nevoi speciale. Acesta nu a trecut, prentru că, atât noi, cât şi grupurile PNL, PMP au arătat că acest proiect este excepţional de bun, dar prematur, în primul rând că nu numai 10 căţei trebuie să beneficieze de bunăstare animală (inclusiv "vaccinare, sterilizare"), ci toţi câinii din Odăi, după care să demarăm asemenea proiecte, mai ales că nu există personal specializat şi nici posibilitatea de a fi angajat, nu există spaţiu şi condiţii pentru antrenarea lor. Acesta a primit vot împotrivă, urmând a fi reluat în discuţiile comisiei de mai sus.
Şi, cum altfel, organigrama poliţiei locale, pe care ei se înverşunează s-o depună, iar noi rezistăm să o picăm.
Chiar dacă ei nu ştiu, câinii de la Odăi au fost sărbătoriţi ieri, aşa cum se cuvine.
Pe curând,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini