duminică, 3 aprilie 2016

Cielito lindo

lupul din desenele animate difuzate de bulgari inaintea revolutiei

Am descoperit lupul din nu pagadi la magazinul cu produse slave din zona unirii&evident ca l-am cumparat!mai aveau inca 1personaj ; mai aveau si ursul medvel din desenul animat cu masha pe care insa il aveam!lupul canta.

Territorio de Zaguates - 2014 Junio 28

9-10 aprilie V for Vintage la Casa Universitarilor

9 – 10 aprilie: sâmbătă și duminică, 2 zile dedicate designului contemporan și culturii vintage
@Casa Universitarilor, Strada Dionisie Lupu Nr 42
Program: 11.00 – 20.00
Preț bilet intrare: 10 lei

23-24 aprilie

Bounty Fair de Florii si Paste laCasa Universitarilor
Bounty Fair Ed. XVI - targ de handmade si ateliere- de Florii te intampina cu suuuute de creatii handmade, pentru femei, barbati si copii, ca tu sa alegi cele mai faine cadouri!
Bounty Fair este sursa ta de creativitate si design romanesc!

urgent Radu Termure are nevoie de spatiu pt animalute


Nu are emisiuni TV, salveaza caini de peste 20 de ani...NU are cameraman ptr video..si are 950 de caini, caini salvati din Cluj!~
NU cunosc cauza ( sau poate da), dar proprietarii fermei, il dau afara cu tot cu caini!
ESTE NEVOIE DE AJUTOR...............
Radu Termure si cainii , au nevoie de teren....
Help: 950 dogs urgently need a new home added 39 new photos to the album: Help 900+ souls!
RO/EN Cei peste 900 caini ingrijiti de Radu Termure au nevoie urgenta de ajutorul vostru!
Proprietarii fermei in care azi functioneaza refugiul celor peste 900 caini au decis sa dea o noua destinatie cladirilor vechi de zeci de ani, degradate, cu acoperisuri distruse, si fara niciun fel de utilitati (apa, curent electric, canalizare, gaz). Deci cainii lui Radu Termure trebuie sa paraseasca ferma in cel mai scurt timp!
In aceasta situatie de forta majora avem nevoie de ajutor pentru dobandirea unui teren cu o suprafata de minim 5 ha, care costa intre 15.000-20.000 euro (la o distanta de 25-50 km de Cluj-Napoca) sau aprox. 100.000 euro in apropierea orasului Cluj-Napoca. Pe acest teren putem contrui impreuna un nou adapost in care cainii sa aiba o viata mai buna pana la adoptarea lor.
Radu Termure a contribuit semnificativ in ultimul deceniu la golirea strazilor Clujului de maidanezi si a salvat sute si sute de caini, pisici si alte animale de la moarte, a facut mii de sterilizari si tratamente din resurse proprii, fiind ajutat doar ocazional acum, in ultimii ani.
Impreuna putem salva aceste suflete, putem cumpara un teren si putem contrui un adapost la standarde europene, cele peste 950 suflete merita acest lucru!
Va rugam sa sustineti acest proiect contactandu-l pe Radu Termure sau donand in conturile afisate mai jos:
Tel. 0744627281, 0723538848 (puteti lasa sms in caz ca dl Radu nu are semnal, fiind la adapost)
E-mail: radutermure@gmail.com
Paypal: radutermure@gmail.com
Numere de cont:
RO71 INGB 0000 9999 0050 0153 (RON)
RO93 INGB 0000 9999 0137 7413 (EUR)
RO76 INGB 0000 9999 0194 3326 (USD)
ING Bank Romania: 11-13 Kiseleff Avenue,
Bucuresti 1, SWIFT Code: INGBROBU
......................
Over 900 dogs cared for by Radu Termure urgently need your help!
The owners of the farm where the dogs are, have decided to give a new use to the old buildings. These buildings are degraded, have damaged roofs and have no utilities (water, electricity, sewer, gas). So Radu Termure's dogs must leave the farm as soon as possible!
In this extreme situation we need help for acquiring a land (minimum area of 5 ha), which cost between 15,000-20,000 euros (at a distance of 25-50 km from Cluj-Napoca) or approx. EUR 100,000 near the city of Cluj-Napoca. On this land we can build together a new shelter where dogs can have a better life until their adoption.
Radu Termure contributed significantly in the last decade to empty the streets of Cluj-Napoca of abandoned dogs, he saved hundreds and hundreds of dogs, cats and other animals from death, he made thousands of sterilizations and treatments from his own resources, being helped only occasionally now, in the last years.
Together we can save these souls, we can buy land and build a shelter with European standards, the 950 souls deserve this chance!
Please support this project by contacting Radu Termure or donate into the accounts listed below:
Tell. 0744627281, 0723538848 (please write an sms in case Mr. Radu has no signal, being at the shelter)
E-mail: radutermure@gmail.com
Paypal: radutermure@gmail.com
Account numbers:
RO71 INGB 0000 9999 0050 0153 (RON)
RO93 INGB 0000 9999 0137 7413 (EUR)
RO76 INGB 0000 9999 0194 3326 (USD)
ING Bank Romania: 11-13 Kiseleff Avenue,
Bucharest 1, SWIFT Code: INGBROBU

atentionare primita



ALARMĂ!
Pentru calculatorul tău și al meu, fă să circule acest sfat către prietenii tai, familie, contacte!!
În următoarele zile fii atent: nu deschide nici un mesaj avînd un fișier atașat numit:
 Actualizarea  Windows live,   indiferent cine este cel care ți-l trimite.
 Este un virus care arde întregul hard disc.
 Acest virus va veni de la o persoana cunoscuta, pe care tu o ai in lista de adrese. Acesta-i motivul pentru
 care trebuie să trimiți acest mesaj tuturor contactelor tale.
Dacă primești mesajul numit: Actualizarea Windows live, chiar dacă este trimis
de un prieten, nu-l deschide și oprește-ți imediat calculatorul
Este cel mai rău virus anunțat de CNN. El a fost clasat de Microsoft drept virusul cel mai distructiv.
Acest virus a fost descoperit ieri după-amiază de către Mc Afee, iar el n-a avut posibilitatea de a face reparația pentru
acest gen de virus. El distruge pur și simplu Sectorul Zero al hard discului.
Amintește-ți: dacă trimiți mesajul cunoștințelor tale, asta ne va avantaja pe toți. 




Nu stiu daca sunteti familiarizati cu snopes.com si/sau fiction.com  care analizeaza care din informatiile primite via email sunt adevarate/false, sau reale/fictiune.
Ambele sunt site-uri excelente care va feresc de mesajele nedorite si popularizarea adresei d-voastra pe internet.
 
Sfaturi de la snopes.com
IMPORTANT !!!
1) De cate ori primiti un email care spune: "trimite acesta la 10 (sau mai multe) persoane", sau "semnati petitia urmatoare", sau "vei avea ... ani de noroc/nu vei avea ... ani de noroc in viitor", sau "va aparea ceva deosebit pe monitorul tau daca trimiti la ...persoane"

 
toate aceste mesaje au in general atasat un program de spam, care noteaza lista de nume.
 
Chiar daca primiti o rugaciune, care trebuie trimisa mai departe, nu o faceti! Are, de asemenea, un atasament nefast.
Chiar si mesajele de caritate, care apeleaza la mila d-voastra pentru un copil bolnav, de exemplu, sunt tot periculoase.
Cel mai bine ignorati-le si nu le trimiteti mai departe!!!
2) Majoritatea mailurilor care va cer sa va atasati numele la o lista (vezi exercitii de perspicacitate, etc) sunt tot o sursa de spam, care furnizeaza numele d-voastra si lista corespondentilor d-voastra pentru tot soiul de oferte si anunturi.
Veti face un serviciu prietenilor d-voastra, daca in viitor va veti feri sa transmiteti mai departe astfel de mesaje.
 

atrocitati

Marinas Catalina Mihaela shared Remus Cernea's post. 
March 30 at 8:24am ·
Autoritățile din România promovează în continuare brutalitățile și cruzimea față de animale, inclusiv în curtea școlii! frown emoticon
Proiectul de lege pe care l-am propus și care ar aduce o rezolvare eficientă dar umană a problemei câinilor comunitari, este ținut în continuare în așteptare (de peste 2 ani) la Comisia de administrație publică...
"Câine chinuit de hingheri în fața copiilor dintr-o școală aflată în județul Sibiu
Copiii dintr-o școală gimnazială din localitatea Mârșa, județul Sibiu, au asistat la o scenă infiorătoare. Hingherii primăriei Avrig au capturat un câine fix în fața școlii, acesta fiind chinuit mai multe minute la rând. Potrivit adevarul.ro, eleviii care au asistat la scandal au reacționat în diferite moduri, țipând sau plângând. Unii dintre ei chiar au aruncau cu mâncare după hingheri.

Imaginile surprinse în plină zi, în care angajații Serviciului de Ecarisaj de la Primăria Avrig au târât un câine care urla de durere, în laț, și pe care l-au aruncat într-o cușcă au declanșat reacții în lanț în rândul persoanelor care au fost martore la eveniment.
Ion Filimonescu, preot și profesor de religie în localitatea Mârșa, martor la întreaga scenă a declarat că angajații primăriei au tranchilizat câinele fix în curtea școlii, printre elevi, iar apoi l-au târât la mașină și l-au aruncat într-o cușcă.
”Ieri după oră, ieşind în pauză, am auzit gălăgie. Am ieşit să văd despre ce este vorba, moment în care unul dintre angajaţii de la Primăria Avrig, serviciul ecarisaj, târa un câine cu laţul de gât. Câinele fusese tranchilizat în curtea şcolii, printre copii, cu armă de tranchilizare pe care ei susţin că este legal să o folosească. Cred că nu este legal să foloseşti o armă într-o curte a unei şcoli, existând riscul să loveşti un copil. I-am întrebat de ce fac treaba asta, au spus că sunt puşi să facă treaba asta. Bineînţeles că elevii au reacţionat, unii plângeau, alţii ţipau, alţii strigau să îi dea drumul câinelui. A venit maşina Primăriei. Șoferul care se ocupă cu problema asta este unul dintre şefii de acolo, l-a luat şi l-a trântit în cuşca din maşină şi au plecat cu el”, a declarat profesorul.

O altă persoană prezentă la actul de violență al angajaților primăriei a declarat că este revoltat de cele întâmplate acolo, mai ales că foarte mulți elevi au fost de față.
”Am văzut când au scos câinele din curtea şcolii, i-au pus lanţul acela de gât, îl strângea foarte tare, toţi copiii plângeau, au început unii să înjure. La un moment dat l-a ridicat de gât şi l-a băgat în cuşcă. Copiii erau speriaţi, şi fratele meu plângea. Angajaţii de la ecarisaj înjurau copiii, că de ce zbiară şi de ce au aruncat cu corn şi sandwich-uri după ei. Eu am fugit cu bicicleta după ei, în parcul nou au găsit un căţeluş mic, l-au luat de gât, l-au aruncat în cuşcă”, a declarat acesta.
(...)"
Materialul complet este la link-ul de mai jos:

http://www.b1.ro/…/caine-chinuit-de-hingheri-in-fata-copiil…


w.b1.ro/stiri/eveniment/caine-chinuit-de-hingheri-in-fata-copiilor-dintr-o-scoala-aflata-in-judetul-sibiu-130811.ht

tur muzee

House & Garden

A tour of the grand museums and palaces circling Vienna's Ringstrasse: http://h.ouse.co/a8ADom

campanie sterilizari

Campanie de sterilizari la Clinceni, pentru al treilea an! Orice donatie ne ajuta sa facem mai multe sterilizari = mai multe animale care nu vor mai da nastere la zeci de pui care apoi vor creste pe strada!

 Please support our next event:
Paypal: fourstraydogs@hotmail.com
Bank account: 1503 42 43767

In May we are going back to Clinceni, Romania to continue the work we started in 2014. In May 2014, 55 dogs were spayed/neutered and during our campaign in May 201571 dogs were operated and in October 64. We are already seeing the positive effects of our campaigns and have decided to go back already in October this year to make sure the positive trend continues.

In addition to the actual surgeries, our campaigns also tend to have a positive, lasting influence on local people and authorities' attitudes when it comes to animal welfare, and this is what we see is happening in Clinceni.

Like the three last times we will co-operate with the Bucharest based charity Red Panda Romania and local Clinceni Animal lovers and the vet team from Famliy vet, Dr. Aurelian and Dr. Petrisor Stefan and their wonderful team.

4 Stray Dogs will be represented at the event and documenting the spayathon.

valabil pentru orice animalut

De ce să adoptați un câine?
Dintre sutele de motive, astăzi vă prezentăm doar zece smile emoticon :
http://copiisicatei.ro/de-ce-sa-adoptam-un-catel/
Vă dorim o săptămână plină de inspirație și de dragoste!

sustineti activitatea Red Panda adoptand la distanta 1 catel pe care puteti sa il si vizitati si va spun din experienta ca e minunat deci va recomand

Red Panda Romania added 10 new photos to the album: Adopta la distanta/ Sponsor a dog.
Nu poti sa adopti un catel la tine acasa? Atunci adopta unul la distanta!! Centrul de adoptii Iubirrre preia, cazeaza si ingrijeste cateii fara stapan pana la momentul adoptiei. Doar ca uneori adoptia se lasa asteptata, iar cateii au nevoie niste parinti la distanta care sa ajute la ingrijirea lor, pentru ca noi nu mai facem fata. Pentru a adopta la distanta urmeaza pasi:
1. Alege-ti un catel din acest album
2. Lasa-ne un mesaj cu alegerea ta, modalitatea de plata si adresa de email.
3. Doneaza lunar pentru el suma de 50 de lei.
Vei putea sa il vizitezi oricand la Centrul de adoptii Iubirrre (Barbu Vacarescu, 162), vei vedea poze noi cu el si update-uri, vei fi anuntat cand pleaca la familie. Donatiile se fac in contul asociatiei Red Panda Cont bancar: RO72 PIRB 4237 7350 1300 1000 Piraeus Bank, suc. Rahova sau cash la Centrul de adoptii Iubirrre.
Deoarece costurile totale de ingrijire a cateilor sunt mai mari decat aceasta suma, un catel poate avea mai multi adoptatori la distanta.
Multumim!!

.......................
If you can't adopt a dog but you still want to help, you can sponsor a dog! Iubirrre Adoption Center takes care of dogs from the moment they are taken from the street until the moment they go to their new homes. However, sometimes it takes longer for a dog to be adopted so they would really to have some long distance parents/adopters, who can sponsor them. In order to become a long distance adopter/sponsor you need to follow these steps:
1. Choose a dog from this album
2. Leave us a message with your option, way of payment and e-mail address.
3. Donate monthly 50 lei or 15 euros.
You can visit your sponsored dog anytime you want at Iubirrre Adoption Center (164 Barbu Vacarescu Blvd), you will receive updates and photos of them, and will be the first to know when they find a forever home. Donations cand be made in our account - Asociatia Red Panda, RO72 PIRB 4237 7350 1300 1000 Piraeus Bank, suc. Rahova or cash, at the Adoption Center.
Because the total costs of caring for a dog are bigger than this amount, a dog can have more sponsors.
Thank you!!

1 catel de legenda

In martie 2016 s-au implinit 81 de ani de la moartea sa, insa povestea lui Hachiko ramane un simbol al fidelitatii si iubirii cainilor:
http://copiisicatei.ro/hachiko/

pe 9 aprilie trag gradina sticlarilor

Dragi prietene si prieteni din Bucuresti, cum primavara e in toi, o vom sarbatori la targul Spring Haggle Târguiala De Sezon -Târguială de primăvară sâmbătă 9 aprilie @ 12:00, în Gradina Sticlarilor de pe str. Vasile Lascăr nr.36.
Vom fi alături de prieteni vechi, noi, oameni dragi și multe lucrușoare de care fiecare se va despărți mai greu, sau mai ușor. Buna dispoziție este cea care face casă bună alaturi de târguială și sticlărie. Vremea va tine cu noi, asa ca ne vom bucura de soare si aer curat in curte.

azi la Alandala

Dragi prietene si prieteni din Bucuresti, nu uitati: astazi, duminica 3 aprilie va astept la targul Pop-up Garage Sale at ALANDALA, str. Aurel Vlaicu nr. 70, orele 14:00 - 19:00.
In paralel cu targul se vor desfasura ateliere pentru copii si adulti:
- Atelier de Jonglerie - invatam sa jonglam cu 3 mingi si ne realizam propriile mingi de jonglat - investitie 35 ron
(varsta minima : 5 ani)
- Atelier de construit Dream Catcher - ne construim propriul Dream Catcher - investitie 35 ron
(varsta minima: 10 ani)
- Codite Colorate cu Stelute si Margele
Join the event: https://www.facebook.com/events/464418937085614/

APEL UMANITAR!

Am fost azi la dna Ioana.. Stă intr-un vechi magazin de pe strada Gabroveni in condițiile pe care le vedeți in poze. In ciuda lor, îngrijește cum poate 4 pisicuțe. Găleata pe care o vedeți in spate este pe post de vas de wc, mirosul este pe măsură. Are 3 copii care au uitat complet de ea.. Are diabet, mănâncă ce apucă si nu se putea opri din plâns cand i-am dat 50 ron. Vinde șervețele pe stradă.. Despre dansa am aflat dintr-o postare de pe un grup al animalistilor. Ne putem mobiliza să o ajutăm constant? Dacă fiecare persoană care vede această postare ar da si 10 ron pe lună, tot ar fi ceva. Vă invit să cumpărați de asemenea si din licitația caritabilă. Vă rog să nu rămâneți indiferenți. Distribuiți, vă rog!
Puteti folosi contul următor, iar cu persoanele dinBucurești mă pot vedea personal. Toma Cristina Ioana RO66RNCB0300109029780002. BCR România. Mulțumesc în numele dânsei!



Tocmai ce am plecat de la d-na Ioana. In octombrie urmează sa se pensioneze. Pensie pe caz de boala nu i s-a dat pt ca handicapul trebuie sa fie de gradul 2. Am pozat cateva fișe medicale de la psihiatrie. Problema e că are doi băieți și o fată care au cam uitat de ea. Unul care stă lângă magazia părăsită o și bate, am rămas inmarmurita pentru ca putea sa apară si cand am venit eu, însă mi-a zis că e plecat. Altul aparent e un domn respectabil pe care l-am și sunat. Are nr de tel si mi am permis sa l sun. După vorbire, chiar pare un domn respectabil, am înțeles de la dna Ioana ca are si o funcție de director si e si însurat. L-am întrebat la telefon dacă știe că celălalt băiat o bate. Nu se aștepta la asemenea întrebări. M-a întrebat cine sunt, in fine, i am explicat pe scurt. El a zis ca nu il cunosc si nu il pot interoga sau considera că nu are principii. I am spus ca după condițiile in care mama lui stă, nu are așa ceva. Mi a zis la revedere si i am spus să ii fie rușine. Nu pot înțelege cum un om aparent respectabil isi poate lăsa mama să trăiască așa. Fata ei e in Irlanda, măritată cu un musulman de care vrea sa divorteze si sa vina in București sa cumpere o garsonieră si sa o ia si pe ea. Greu de crezut. In alt oraș nu vrea sa plece, ii e teamă sa stea in casa unui străin, prefera sa rămână aici. Mă gândesc la o locuință socială, dar am nevoie de multe informații. Iulia Gabriela, poate ma poți ajuta. I-am dus alimente si hrană pt pisicuțe și i-am lăsat 50 ron.

Penguins - BBC

Photos: Watch Spring Bloom Before Your Eyes

93 zile primavara

O serie de fotografii frumoase.  Idee si realizare de exceptie !

Fotograful american Jim Brandenburg a realizat în statul său natal, Minnesota, câte o fotografie pe zi, timp de 93 de zile. Până aici, nimic deosebit. Doar că Brandenburg a realizat aceste fotografii din prima și până în ultima zi de primăvară, iar fotografiile sale au ajuns în National Geographic.

https://www.youtube.com/watch?v=KmdMr9ZJvLc


Bucuresti, capitala misterelor, articol primit prin mail

Ca orice capitală care se respectă, Bucureştiul are şi el repertoriul său de case bântuite şi legende urbane. Misterele au început chiar la întemeierea lui, când, aşa cum spune legenda, ciobanul Bucur era bântuit de oile lui care fuseseră mâncate de lupi. În timp, numărul "întâmplărilor nemaivăzute" a crescut. Întâmplările cu fantome, demoni, năluci de animale sau autobuze-fantomă există cu zecile, în fiecare cartier al oraşului
 Ciobanul bântuit de oi

Se pare că, în materie de paranormal, Bucureştiul le are pe toate, de la fantome şi demoni, până la legende ur­bane despre hoţii de organe din spitale şi varianta au­toh­tonă a poveştii cu Sweeney Todd. Desigur, nu tre­bu­ie uitate nici istorisirile despre reţeaua de tuneluri sub­te­rane care se răspândesc sub întreg oraşul, tuneluri ce erau folosite în trecut de domnitori şi de marii bo­ieri, pen­tru a fugi din calea duşmanilor sau pentru a că­lători mai rapid, şi despre care se spune că erau suficient de mari pentru a permite transportul persoanelor cu ca­leaş­ca.
În clădirea din spatele Bisericii Stravropoleos, încă mai funcţionează un spital. Cunoscut în trecut sub nu­mele de "Spitalul Poştelor", se spune că în urmă cu zeci de ani, aici erau duşi nefericiţii cu boli grave, pentru a li se fura organele. Din cauza numărului mare de oa­meni care au murit aici, mulţi dintre ei crezând cu tărie că se vor face bine, folclorul zonei spune că această ari­pă a clădirii ar fi devenit bântuită, mai ales în nopţile lungi de iarnă auzindu-se, pe străduţele care dau înspre Teatrul de Comedie, gemete şi plânsete sfâşietoare.

Hruba lui Scaraoţchi

Pe strada Franceză din centrul vechi al oraşului a existat, pe vremuri, un orfelinat pentru copiii amărâţi şi abandonaţi de părinţi. Proprietarul stabili­mentului, un anume Stavrache Hagi-Orman, era un om sadic, care afla bucurie în a-i lăsa pe copii flămânzi şi în­setaţi, pentru ca el să se poată de­lecta cu suferinţa şi suspinele lor, obligân­du-i să îl privească în timp ce mânca. După ce zeci de co­pii au murit de inaniţie, orfe­li­natul a fost în­chis. Mulţi dintre cei care se plim­bă după mie­zul nopţii prin zonă susţin că aud şi astăzi voci de copii strigând: "Apă! Vrem apă!".
 Casa Vernescu de pe Calea Vic­toriei e numită de locuitorii din zonă "Hruba lui Scaraoţchi". Aici încă mai funcţionează un cazinou. Se spune că în secolul trecut, mai mulţi jucători s-au sinucis în inte­riorul casei, după ce şi-au pierdut în întregime averile la ruletă. Sunt cunoscute trei fan­tome care bân­tuie casa. Acestea zgâl­ţâie mobila, provoacă curenţi de aer şi, uneori, chiar se arată pe ho­lurile clădirii. Bântuirea este com­­pletată de pre­zenţa în curte a unor mirosuri pu­ternice, de pu­cioa­să, care le sunt induse trecă­to­rilor.

Vizitatorul din Casa Poporului

"Capodoperă a epocii Cea­u­şescu", Casa Poporului, clă­dire reprezentativă şi obiectiv turistic al Bucureştiului, are şi ea fantomele ei. Nu cu mult timp în urmă, un paznic povestea cum şi-a lăsat cheile lângă una din statuile de pe hol, în timp ce îşi făcea rondul, ca, după puţin timp, să se întâlnească cu un individ care i le-a înapoiat fără a-i spune nimic. Do­rind să-i mulţumească, paznicul s-a întors după el, doar că singurul lucru pe care l-a mai putut vedea au fost ur­mele de noroi lăsate pe podea de bo­can­cii stră­inului, urme care dispăreau într-un perete.
Mulţi dintre vizitatorii muzeului Foişorul de Foc au raportat senzaţii de durere şi apăsare în piept, combinate cu o frică inexplicabilă. Şi aici există o le­gendă. Se spune că o femeie a căzut pe scă­rile turnului şi a murit în timp ce că­uta dovada infidelităţii soţului ei, care era paznic de noapte la Foişor. Fantoma ei mai bântuie locul, iar, în unele nopţi, un fel de foc viu iese pe ferestrele Foi­şo­rului, plutind deasupra Bucureştiului. Pe lângă toate acestea, se mai spune că în fiecare zi de 9 a lunii în curs, la ora 11.30 noaptea, când un pom­pier ar fi mu­rit acolo prin combustie spontană, locul este străbătut de lumini stra­nii.
 Despre clădirea UNATC "I. L. Caragiale", actuala facultate de teatru şi cinematografie, se spune că ar fi bântuită de fantoma actorului Octavian Cotescu, care închide şi deschide uşi şi ferestre şi bântuie vechiul lift care acum este stricat. Clădirea mai găzduieşte şi fan­to­ma unei fete tinere, îmbrăcată în alb, care apare în ba­ia studentelor de la etajul trei. O altă instituţie de în­văţământ bântuită este Şcoala Centrală de pe strada Icoanei. Atât în clădirea cu arhitectură istorică, cât şi în frumoasa curte interioară, au fost auzite sunete stranii, au fost simţite adieri reci şi miresme fetide, au fost văzute obiecte levitând şi uşi şi ferestre care se închid şi se deschid fără vreo intervenţie umană.
Tot o clădire artistică, Teatrul de vară din Bucureşti, are şi ea vizitatori nocturni. Bazilescu, un jurist celebru în epoca interbelică, a donat te­re­nul pe care a fost apoi cons­truit Parcul Bazilescu şi Teatrul de Vară. Noaptea, în zonă se aud sunete stridente şi tusea unui bărbat (despre care se spune că ar fi chiar a dom­nului Bazilescu), venind de dincolo de coloanele tea­trului aflat în paragină. Re­venind în Cen­trul Vechi, unul dintre cele mai bântuite locuri de aici este Piaţa Crucii. Aici a fost construită Biserica Sfân­tul An­ton, care a ars într-un in­cen­diu ce a dus la pierdere de vieţi omeneşti. Cei dece­daţi au fost în­gro­paţi într-o groapă co­mu­nă, în locul unde se află acum Piaţa Crucii. Spi­ritele aces­tora încă mai bân­tuie locul, martorii din zonă raportând umbre miş­că­toa­re şi siluete fantomatice. O altă groapă comună a exis­tat pe vre­muri tot în Centrul Vechi, pe strada Soa­relui. Aici fu­se­seră îngropate cadavrele unor ciumaţi, fără înşti­in­ţarea mem­brilor familiilor. Uneori, noaptea, fantomele aces­tora bântuie zona.

La margine de Bucureşti

Locurile pe care au fost cons­truite Mânăstirea Chiajna de lân­gă Bucureşti şi biserica ridicată acolo nu au apucat niciodată să fie sfinţite. Convingerea că locul este blestemat a fost aşa de pu­ternică, încât mânăstirea a fost abandonată. Se spune că aici ar fi avut loc mai multe crime şi dispariţii, iar cei pe care i-a prins noaptea în acest loc susţin că au văzut umbre ciudate care se miş­cau printre ziduri şi că în nopţile cu lună plină încă se mai aude bătând clopotul mânăstirii, care a fost scos de acolo cu mult timp în urmă. Pe unul din pereţii de la in­trare, încă mai este vizibil chi­pul unei tinere domniţe, Ancuţa, fiica Doamnei Chiajna. Aceasta s-a căsătorit în secret cu alesul ini­mii sale, împotriva dorinţei atot­puternicei sale mame, care s-a răz­bunat, ordonând ca fiica ei să fie uci­să pentru neascultare. Se spune că fan­toma bietei copile bântuie zi­durile manastirii.
La ieşirea din capitală spre Şte­făneşti, în Pădurea Boldu-Cre­ţeasca, se află Balta Vrăjitoarelor. "Gura poporului" spune că aici a murit Vlad Ţepeş, decapitat. Ani­malele evită acest loc, iar în nopţile de Sânziene, de Sfântul Gheorghe şi Sfântul Andrei, aici are loc sa­batul vrăjitoarelor, pentru a-şi rea­liza ritualurile. Zona este cunoscută şi pentru fenomene meteorologice ciudate (globuri de lumină care apar şi dispar) şi pentru faptul că, indiferent de anotimp, Balta nu-şi mă­reşte şi nu-şi micşorează volu­mul. Adâncimea Bălţii a fost mă­surată ca fiind de 1,5 m, dar mulţi oameni continuă să susţină că Balta ar fi fără fund. Un bolovan mare şi greu aruncat în apă a dispărut fără urmă.

Tehnică sau paranormal?

Probabil una dintre cele mai cu­noscute legende urbane din Bucu­reşti este cea referitoare la Casa Diavolului de pe str. Prapor­gescu. Ar fi vorba de o entitate demonică plină de ură şi de furie, care poate fi simţită şi de la depărtare, chiar din zona Batiştei. Se spune că în această clădire două femei au fost omorâte. Legenda mai spu­ne că în nop­ţile cu lună plină, numărul 666 ar apărea în mod misterios pe peretele din exterior al casei. Într-ade­văr, casa are un aer de mister, cu toată iedera care o acoperă, dar dacă iedera este dată puţin într-o parte de pe faţadă, se poate vedea clar cum numărul 666 a fost scri­jelit acolo de ci­neva.
 Activităţile paranormale se în­tretaie, uneori, cu cele tehnice. Este şi cazul terenului din spatele com­ple­xului Cora Pantelimon. În am­be­le capete ale locului sunt am­pla­saţi stâlpi de înaltă tensiune. Aceş­tia generează un nivel ridicat de radiaţii electromagnetice. Expu­ne­rea la acest câmp electro­mag­netic poate induce o gamă foarte lar­gă de simptome, precum: mi­grene, ame­ţeală, oboseală, gre­ţuri, iri­taţii ale pielii, senzaţia de ur­mă­rire, anxie­ta­te, vedenii, pa­ra­no­ia, disconfort, con­fuzie sau apa­ri­ţia de forme sau umbre care se mişcă.
Din relatările specialiştilor reie­se că, în unele cazuri, un câmp electromagnetic ridicat poate acţiona pe post de combustibil pentru activitatea paranor­ma­lă. Diferenţa dintre activitatea paranormală falsă, cauzată de un câmp electromagnetic ma­re, şi activitatea paranormală veritabilă, constă în faptul că, în cazul celei de a doua, res­pectivul câmp electromagnetic nu este generat de o sursă cre­ată de mâna omului, ci se de­plasează în mod independent.

Autobuzele-fantomă

Bucureştiul are şi vehicule-fantomă. Primul este un vechi autobuz DAF, care apare noaptea, numai în jurul orei 2, pe la Rosetti, şi circulă cu toate lu­minile stinse, pe un traseu spre Parcul He­răstrău. Autobuzul este gol şi majo­ritatea martorilor l-au văzut circulând pe la Universitate.
Cel de-al doilea caz se referă la tro­leibuzul 75. Unul dintre cei care au vă­zut troleibuzul a fost o fată care aştepta, în­tr-o noapte, în staţie, la Teatrul Naţio­nal, troleibuzul 85, pentru a merge la Gara de Nord. Troleibuzul aşteptat nu a apărut, în schimb, în staţie a oprit tro­leibuzul 75, cu ruta "Piaţa Rosetti-Gara de Nord", scrisă pe o hârtie pusă în geamul din faţă. Urcată în maşină, fata a început să simtă un miros îngrozitor şi a coborât. Când se pregătea să cheme un taxi, a văzut încă un troleibuz 75 oprind în staţie. Acesta părea mai nou şi mai curat. Ea a fost singurul pasager al vehiculului, şoferul nu putea fi văzut nicăieri, dar troleibuzul a mers fără oprire până la Gara de Nord. În staţie, maşina a oprit, uşile s-au deschis şi lu­minile s-au stins. Fata a coborât şi a văzut că troleibuzul în care se urcase ajunsese din urmă primul troleibuz 75, din care coborâse speriată. Ca din se­nin, şoferii celor două maşini au apă­rut şi au început să discute. Fata nu a putut auzi decât remarca supărată a şoferului primului troleibuz: "Mi-a împuţit maşina!". Peste ceva timp, mar­tora întâmplării a verificat listele mijloacelor de transport RATB. Troleibuzul 75 nu apărea nicăieri pe ele.
 Majoritatea legendelor cu mis­tere sunt foarte vechi şi au fost transmise din generaţie în generaţie. Una foarte cunoscută e le­gată de fantoma care bântuie Ho­telul "Cişmigiu". Prin anii 30, se spune că o fată ar fi căzut în casa liftului, unde a rămas timp de câteva ore stri­gând după ajutor. Cum nimeni nu a auzit-o, a mu­rit, şi se spune că fantoma ei mai bân­tuie locul, continuând să stri­ge. O altă bântuire cunoscută din Bucu­reşti are loc în zona Mântuleasa. Este vorba des­pre o casă cu o fantomă, unii sus­ţi­nând chiar că ar fi vorba de fanto­ma scriitorului Mircea Eliade. Casa a fost supranumită "Casa Sângelui Ne­gru", din cauza susurului auzit dinspre poarta casei şi a petelor care puteau fi obser­vate dimineaţa. În casă ar fi avut loc mai multe crime. O prosti­tuată ar fi murit acolo şi "Bocă­nitoarea" care se mai aude şi azi ar fi, de fapt, fantoma acesteia.
Adevăr sau imaginaţie de­bor­dantă, aceste legende urbane există de peste o sută de ani şi con­tribuie la farmecul exotic al Bucu­reştiului.

Londra1897 vs Londra 2012


știați că...?
 
Big Ben este numele clopotului, nu al ceasului?  Contrar opiniei generale, care se referă la Turnul cu ceas din Londra ca Big Ben, acest nume este de fapt cel dat clopotului imens din turn. Numele turnului este de fapt Elizabeth Tower, nume pe care l-a primit în 2012, cu ocazia Jubileului de Diamant al Reginei. Iar numele clopotului este The Great Bell, Big Ben fiind doar o poreclă.

Londra a purtat mai multe denumiri în trecut: Londonium (în timpul invaziei romane), Ludenwic (în timpurile saxone), Ludenburg (în timpul domniei lui Alfred cel Mare)?

Regina a trimis primul e-mail în 1976?

Limba franceză a fost limba oficială pentru mai bine de 300 de ani (din 1066 până în 1362)?
Din orice punct al Marii Britanii până la cea mai apropiat țăm nu sunt mai mult de 74.5 mile ?

Primul magazin de ciocolată fierbinte a fost deschis în Londra?

London Eye este cel mai înalt punct de observație din lume, iar fiecare rotație a sa durează în jur de 30 de minute?

Sunt peste 300 de limbi/idioame vorbite pe teritoriul Marii Britanii?

În Evul Mediu, animalele puteau fi acuzate de crimă și trimise la moarte?

Buckingham Palace are propria sa circă de poliție?

Tamisa – care străbate Londra – are peste 200 de poduri și 20 de tunele?

Numărul găinilor depășeste numărul oamenilor pe teritoriul Marii Britanii?

Windsor Castle este cea mai mare “casă” regală din lume?
Când Nelson Mandela le-a întâlnit pe fetele de la Spice Girls, le-a numit “eroii” săi?
Poliția engleză nu poartă arme asupra sa, decât în cazuri de urgență?

Codul “007” al lui James Bond a fost inspirat de Ian Fleming din autobuzul care face legătura dintre Canterbury și Londra?

William Shakespeare nu a fost pictat niciodată când era în viață?
Macbeth este cea mai regizată piesă scrisă vreodată? În medie, o reprezentație este pusă în scenă odată la 4 ore, undeva în lume.

25% din populația actuală a Londrei este născută în alt colț al lumii?
În Anglia – în pub-uri sau baruri – poți servi băuturi alcoolice, dar nu ai voie sa te îmbeți, conform legii?

16% din restaurantele Marii Britanii sunt localizateîn Londra?

 Metroul din Londra este cel mai vechi din lume?

Dacă Londra ar fi o țară, aceasta s-ar clasa pe locul 8 ca mărime în Europa?

Cântecul celor de la Muse – “Survival” a fost cântecul oficial al Jocurilor Olimpice din 2012?

80.000 umbrele sunt pierdute anual în metroul londonez?

O lege spune că niciun băiat sub 10 ani nu are voie să vadă manechine goale în vitrine?
În anul 1647 Parlamentul englez a abolit Crăciunul?

Exista peste 30.000 de persoane care poarta numele de John Smith in Marea Britanie?

Marea Britanie are rata cea mai ridicată de obezitate din Europa?

Palatul Buckingham a fost construit pe locul unde altădată se ridica un bordel?

Marea Britanie este cea care a dat lumii cele 3 sporturi: fotbal, rugby si polo?

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Marea Britanie a fost 38.5 grade în 2003, în Kent?

Primul restaurant care servea “fish and chips” a fot deschis în 1860 de un imigrant evreu?

Primele nume purtate de celebrii The Beatles au fost The Blackjacks si apoi The Quarrymen?

Marea Britanie este considerată țara cu cea mai proastă gastronomie din lume?

Londra este înfrățită cu Moscova, New York și Berlin?

În Londra sunt mai multe bănci americane decât în Manhattan și New York la un loc?

Lungimea celor 409 scări rulante din metroul londonez acoperă într-o săptămână de 7 ori distanța necesară pentru o călătorie în jurul lumii?
Marele incendiu din 1666 a distrus aproximativ 80% din casele rezidenților londonezi, dar se știe că doar 8 oameni au murit în acel dezastru?

La Londra se află patru bunuri culturale care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO: Palatul Westminster, Turnul Londrei, Greenwich (cunoscut pentru istoria sa maritimă și pentru faptul că a dat numele meridianului “0” Greenwich Meridian”) și Grădina Botanică Kew?

despre opere de arta furate


umor

s ? for keyboard shortcuts.


ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini