vineri, 22 ianuarie 2016

urgent urmari incendiu MaxDog

[RO]
Pe data de 21Ianuarie, adapostul Asociatia MaxDog a luat foc, 2 catei au murit si o persoana a fost ranita.
Acum, sunt 4 persoane si in jur de 300 de animalute (si catei si pisici) care au nevoie de ajutorul nostru, si orice donatie, oricat de mica, poate face o diferenta!

Vom reveni cu detalii in curand...

Donatii se pot face prin:
* Paypal:asociatia.maxdog@rocketmail.com
* Prin transfer bancar:
RO70BRDE240SV90033962400 (Romanian Lei) RO64BRDE240SV91202932400 (Euro, cod swift BRDE RO BU), catre Asociatia Max Dog
CUI: 22978223

DISCLAIMER: Mihai Silvia, Presedinta Asociatiei MaxDog, are accest la aceste conturi; ea va putea verifica atunci cand reuseste ce banuti s-au strans

------
[EN]
On January 21st, the Animal Shelter of MaxDog Association NGO, burnt to the ground. Two dogs have died and one person was injured and taken to the hospital.
Now, there are 4 persons and around 300 animals, both dogs and cats that need our help and whatever you can donate, no matter the amount, can make a difference!

Donations:
* Paypal:asociatia.maxdog@rocketmail.com
* Bank transfer:
RO70BRDE240SV90033962400 (Romanian Lei) RO64BRDE240SV91202932400 (Euro, cod swift BRDE RO BU), to: Asociatia Max Dog
CUI: 22978223

We will soon post some updates...

DISCLAIMER: Mihai Silvia, The President of the MaxDog Association NGO, has access to this bank accounts and she will check, when she has the time, the money that have been raised

Website: http://apostolache4.wix.com/maxdog#!donate/ctzx


 http://www.bzi.ro/exclusiv-caini-carbonizati-dupa-ce-adapostul-a-fost-mistuit-de-flacari-536999

colecta pt animalutele Monei Semeniuc

Sambata 23 ianuarie intre orele 11-17 si Duminica intre orele 12-17.Chiar daca eu fac un tratament care nu-mi da voie sa ies din casa, catelusii trebuie sa manance, trebuie sa ma astepte sanatosi si veseli. S-a implinit un an de cand am inceput sa facem colecte de strangere de hrana. Multumesc tuturor celor care au venit macar o data cu un cadou cat de mic, multumesc tuturor celor care se gandesc la cateii nimanui. Mihai Florin, Laura Pavel, Luminita Elena Dragan, Stela Mirea vor astepta in cele doua zile contributia voastra. Nu puteti ajunge, aveti un cont in care puteti lasa contravaloarea unui sac de mancare, nu va descurcati sa ajungeti in locul intalnirii, veti avea doua numere de telefon prin care veti fi indrumati...sper din suflet sa fiti alaturi de noi si catelusii nostri si imi cer iertare ca de data asta nu voi putea sa fiu cu voi...multumesc! Cu drag Mona Semeniuc,persoanele de contact sunt Mihai Florin tel.0724039070 sau Laura Pavel tel.0741267593 va asteptam pe randurile 14-15 in parcare la Auchan Titan.Multumim frumos tuturor.si va asteptam cu cel mai mare drag sa donati un sac de bobite,o conserva sau orice doriti dvs sa donati pentru catelusi din adapostul doamnei Mona Semeniuc.

colecta ROBI la MAXIPET

Dragi prieteni, prin bunavointa Maxi Pet vom organiza din nou, in paralel, doua evenimente deja traditionale, marca "Asociatia ROBI": evenimentul de adoptii "ADOPeT" si colecta de hrana "Doneaza o Conserva".
Sambata 23 ianuarie, intre orele 11-18, va asteptam cu mic cu mare, cu codite, mustati si labute la Maxi Pet Militari, in incinta Militari Shopping, pe Bulevardul Iului Maniu nr. 546-560.
Vom aduce cativa catei si pisicute extrem de nerabdatori sa ajunga la casutele lor, si care abia asteapta sa va multumeasca personal, in numele celorlalti blanosi, ramasi acasa, pentru bunatatile pe care le vor primi de la dumneavoastra :-)
Pentru mai multe detalii, ne gasiti la asociatia.robi@gmail.com
Asteptam, cu mult drag si optimism, sa ne vedem sambata!
Echipa ROBI

zooplus multumeste clientilor fideli printre care si blanoasele noastre Daisy&Maisie

https://www.facebook.com/1602083760066896/videos/vb.1602083760066896/1668239056784699/?type=2&theater&notif_t=notify_me_page

si noi multumim pt calitate si promptitudine!

haine in ajutor

Revin cu anuntul meu umanitar de a-i ajuta pe cei de la Fundatia Pavel si oameni dintr-un camin de nefamilisti cu haine groase, pot fii si bluzite, nu conteaza, incaltaminte, am vazut o famile care doarme intr-un frig indescriptibil, paturi, orice aveti si nu va mai trebuie in casa/
Miu Miu , Manuela from "Let's talk about. fashion!" , Raluca DE Toate , Haine de Calitate, ,
vA SCRIU SI NR DNEI bETYY DE LA FUNDATIE, O DOAMNA DEOSEBITA, O PUTETI SUNA DIRECT PE EA SI VB : 0720100692.

ATENTIE!

„Daca in aceste zile friguroase intalniti pe strazi adulti fara adapost, sunati la 021 9844 si o echipa a politiei locale va veni in teren si ii va transporta la unul din centrele de adapostire din Bucuresti, inclusiv in cazul in care sunt insotiti de animale de companie.”
http://cutiadecarton.blogspot.ro/

ce mai poti face cu lucrurile

Ia vedeți voi cam câte haine sau perechi de ghete/cizme aveți puse deoparte, pentru că nu le mai purtați de ... nici voi nu mai știți de când?

De #marți până #duminică (inclusiv), îmbracă și tu un copac din #Cișmigiu cu o haină groasă și/sau lasă o căciulă/fular/mănuși/pulovere/pantaloni/încălțăminte într-o pungă, în cutia amenajată acolo (sau lângă cutie).

PUNCT DE COLECTARE: În #ParculCișmigiu, intrarea de lângă statia de troleu (Vel Pitar), pe lângă chioșcul de ziare (vizavi de Primăria Capitalei).

Samusocial din Romania va colecta hainele donate și le va distribui, zilnic, persoanelor fără adăpost.

Fii buni și dă #vestea mai #departe. Mulțumim.

Pentru că #ÎmiPasă

Pentru că la bulgari s-a putut,
pentru că în Reșița s-a putut,
pentru că în Timișoara s-a putut,
pentru că în Sibiu s-a putut ...
pentru că se poate și în #București.

Red Panda pt catei

Patru băieței și o fetiță în vârstă de aprox 2 luni, și mămica lor, ea însăși o copilă de aprox un an, au nevoie de căsuțe! Au fost salvați dintr-o zonă rurală chiar înainte de venirea gerului. Vă rugăm să le oferiți șansa la o viață bună, ajutându-i să își găsească familii adoptive! Vă rugăm să adoptați un cățeluș sau să distribuiți povestea lor!
Puteți ajuta cățelușii și donând pentru costurile medicale de vaccinare. Orice sumă este de mare ajutor! Vă mulțumim!
Pentru donații: paypal: donate@red-panda.ro, sau Asociatia Red Panda, IBAN: RO72 PIRB 4237 7350 1300 1000 Piraeus Bank.
Pentru adopție: mesaj sau email office@red-panda.ro (valabil pentru București și împrejurimi)
Four little boys and one girl at the age of 2 months old, and their mommy, herself nearly a puppy at the age of 1 year old, are in need of their forever homes! They were rescued from the country side just before the big freeze. Now please offer them the chance to have a good life, helping them to find forever families! Please adopt a puppy or share their story!
You can also help the puppies donating for their vaccination costs. Any amount is a big help! Thank you!
For donations: paypal donate@red-panda.ro, or bank account Asociatia Red Panda, IBAN: RO72 PIRB 4237 7350 1300 1000, Piraeus Bank.
For adoption please contact us on FB or email office@red-panda.ro

adoptati animalutele regretatei Silvia Kerim

Formula AS added 4 new photos.
Facem un apel la iubitorii de animăluţe care vor să dea o mână de ajutor  Silviei Kerim,  să adopte urgent animăluţele ei.
–Ţica şi Jojo sunt două pisicuţe de 4 ani, care ar fi de preferat să fie adoptate împreună, într-o singură familie, căci au crescut de mititele împreună. Ţica este tigrată pe gri, iar Jojo este negru ca tăciunele. Ideal ar fi ca cei doi să fie unicele sufleţele ale noilor familii, căci nu prea sunt obişnuiţi cu alte animăluţe şi par uşor speriaţi.
– Mărioara este o pisică de trei ani, neagră şi ea, cuminte, prietenoasă, dornică de afecţiune.
– Un motănel roşcat cu alb, Jidanu’, este vedeta grupului de pisicuţe; are 8 ani, este foarte cuminte, blând, deosebit de frumos şi de prietenos.
– Ultimile două sunt fetiţe de 3 ani, cu blăniţa tricoloră, cuminţi, prietenoase şi foarte blânde. Pe una o cheamă Cleni, pe cealaltă Şasi.
Pisicile sunt crescute în condiţii bune, sănătoase, educate la litieră, sterilizate şi ne dorim ca stăpânii care or să le adopte să le ofere afecţiunea pe care o merită cu adevărat. Deocamdată, cele 6 pisici se găsesc la Clinica “Ronavet” (în apropierea Halei Traian), tel. 021/320.33.26, 0722/38.31.37, tel. 0723/19.55.04 (d-na Mirela)
– Misu şi Lăbuş, cei doi câini ai Silviei, au fost găsiţi de mititei, abandonaţi pe străzi, şi adoptaţi urgent de Silvia cu mare generozitate. Misu este un Cocker negru, superb, în vârstă de 8 ani, iar Lăbuş care are aproximativ 5 ani, este un Ciobănesc mioritic foarte prietenos, cuminte şi extrem de inteligent. Pentru adoptarea lui Misu şi a lui Lăbuş sunaţi la tel. 0745/60.60.50.


 http://cutu-cutu.ro/content/scriitoarea-silvia-kerim-s-stins-din-viata-animalele-sale-au-nevoie-de-adoptatori

SEE BUY BYE Bazaar

Noi credem in potentialul fiecarui lucru din viata noastra.

De la mic la mare, orice obiect ce ne-a insotit pentru o vreme, dar acum e deja uitat, merita o sansa la o noua viata.

Combinand aceasta idee cu grija pentru buzunar, si de ce nu pentru mediu, vom organiza bilunar targuri prin care persoanele obisnuite (ca noi si ca tine), isi vor aduce spre vanzare - la un pret modic - hainele si obiectele ce nu le mai sunt de folos in prezent, dar care isi pot gasi cu drag un nou proprietar. Asta inseamna, desigur, ca acestea trebuie sa fie intr-o stare buna sau foarte buna, sa fie prezentate intr-un mod impecabil (curate, calcate, de ce nu si accesorizate) si, nu in ultimul rand, creativ astfel incat sa fie usor de remarcat de catre vizitatori.

Unde mai pui ca totul se desfasoara intr-un cadru de poveste, Palatul Spayer.

Muzica nu lipseste, ba chiar da tonul, iar atmosfera este frumos completata de catre suflete vesele si miresme dulci de cafea.

Sambata, 13 Februariie : 11.00 - 19.00

Intrarea este gratuita si se face in limita hainelor de pe umerase, conform programului! :)

Pentru expozanti, mai multe detalii puteti obtine astfel: sbb.bazaar@gmail.com

Garage Sale la Journey Pub

In anul 2016 ne revedem cu forte proaspete intr-un spatiu nou!!!
Journey Pub, Str. George Enescu, nr.25, (zona piata Romana) este gazda noastra duminica 31 ianuarie 2016, de la 10:00 - 17:30 !

Un spatiu de basm, extrem de usor accesibil din piata Romana sunt aproximativ 2 minute de mers lejer, aflat exact in statia autobuzului 300.

Cand? --- 31.01.2016
Ce? --- Garage SALE! Kids & Grown-ups + Songs for a Cause
Unde? --- Journey Pub, str. George Enescu, nr. 25

Un nou an, un nou spatiu, de doua ori mai multa bucurie!

Garage SALE! Bucuresti organizeaza un nou eveniment si asa cum te-am obisnuit, gasiti lucruri faine la KIDS&Grown-UPs Garage SALE! Sute de chilipiruri in stare excelenta asteapta sa bucure noi proprietari in acordurile a 100 de cantece cantate live!

De data aceasta ni se alatura si Judy Woody de la Verbs describe us care va canta live 100 de cantece pentru inima Soniei. Sonia este fetita noastra care are o inimioara putin bolnava si are nevoie de o interventie foarte costisitoare in SUA, iar Judy vrea sa o ajute. Impreuna putem sa ne simtim bine, sa scotocim prin sutele de chilipiruri pe care expozantii nostri le dau mai departe si sa o ajutam si pe Sonia, deoarece taxa de inscriere a expozantilor va fi donata Soniei!

INTRAREA GRATUITA pentru vizitatori.

Garage SALE Bucuresti organizeaza evenimente in vederea strangerii de fonduri pentru Asociatia Sonia Maria si promoveaza conceptul Reduce, Reuse, Recycle pentru un trai sustenabil.

Pentru inscrieri, detalii, informatii, feedback, sfaturi sau orice vi se nazare puteti trimite un e-mail la garage.sale.bucuresti@gmail.com

INSCRIERI expozanti: garage.sale.bucuresti@gmail.com

Contact:

--- Email: garage.sale.bucuresti@gmail.com
--- Grupul de Facebook unde poti vinde intre evenimente: https://www.facebook.com/groups/134651239991984/
--- Pagina de facebook unde poti urmari update-uri :
https://www.facebook.com/pages/Garage-SALE-Bucuresti/806543822713262?fref=nf
--- Platforma Garage SALE! online: www.garagesale.ro

Wear a Smile :)

necesar fonduri pt calut

Lucian Mirea with Ada Ion and 10 others.
Ro / En
Va rugam distribuiti in continuare povestea acestui calut, pentru a-l putea ajuta ! S-au donat pana acum pentru el 420 Euro si avem nevoie de inca 900 Euro pentru a acoperi costurile estimate pentru operatie, tratament si cazare. Ar trebui sa il ducem la centru joi, iar luni sa il operam.
Va rog ajutati-l !!!
Donatiile se pot face in conturile asociatiei, cu mentiunea “ pentru operatie cal”.
PAYPAL: asociatia_pentru_viata@yahoo.com
BANK INFO/Cont bancar
IBAN RO14BRDE441SV98670674410
BRD Unirea, Swift BRDEROBU
BENEFICIAR: A.A.D.O.A.P.M - pentru Viata
( Asociatia pentru apararea drepturilor omului, animalelor si protectia mediului - pentru Viata )
Va multumim din suflet tuturor celor care ati donat si shareuit pana acum ! heart emoticon heart emoticon heart emoticon
Please keep sharing this horse's story, in order to be able to help him ! We've raised so far 420 E for him, but we still need another 900 E to pay the surgery, the treatments and accomodation. We hope to take him to the center this Thursday and to operate him next Monday.

apel pt 1 copilas

Mai are nevoie de aproape 10.000 euro ca sa aiba o sansa la viata. 250 lei au plecat astazi din partea noastra. Incercati sa ajutati si voi. Orice banut conteaza.
https://www.facebook.com/Sa-il-salvam-pe-ingerasul-Cristi…/…

trista realitate-mesaj induiosator-constatare amara

Ma declar invinsa...e atat de frig...atat de multa zapada...apa calda de la bloc pana la catei se face gheata...bobite nu mai au...mananca doar hrana gatita, oase si resturi...painea nu le place smile emoticon le e frig...paie nu sunt pt toti...casute nici atat...pisicii se ascund,miros doar a funingine. Sambata va pleca un caine salvat acum 1 an si jumatate tot de la fabrica. Din cauza fricii devine agresiv. Cineva o sa lucreze cu el si o sa ii ofere o sansa la o viata normala. Pasaport,vaccinuri,transport. Alte cheltuieli. Dar macar este o veste buna.
Urasc frigul. Urasc rautatea oamenilor si urasc sa nu pot face mai mult de atat.
Licitatiile sunt in urma...banii stransi - putini pentru atatea animale. Putini pentru a-i ajuta si pe altii.
Dar vom trece si peste hopul acesta. Important este sa fim uniti si fiecare sa dam o mana de ajutor acolo unde este nevoie. Orice ajutor conteaza.

muzica



Madonna - La Isla Bonita
https://youtu. be/7YzW1nMB9fk

nu uitati de Yard Sale in noua locatie Jacques Pot zilele acestea


23 & 24 IANUARIE @ Jacques Pot!
Un weekend intreg de Yard Sale, fiecare zi altfel!

  An nou, casa noua.
Yard Sale 23 & 24 Ianuarie, 10:30-18:00 - prima editie la Jacques Pot!
Pe strada Sborului, la nr. 2, tot in zona Rosetti, foarte aproape de Dianei 4  ( mai jos harta detaliata).

La Yard Sale, te simti ca in casa celui mai bun prieten!

De trei ani de zile ne intalnim in cadrul a zeci de editii de scotoceala dupa chilipiruri, de schimbare a perspectivei asupra consumului de haine si accesorii, de asumare a unui stil de viata in care obiectele au poveste si suflet, in care moda este slow si ne acordam timp sa dam o a doua sansa hainelor.

Multumim tuturor scotocitorilor si dependentilor de Yard Sale care ne sunt mereu alaturi si ne sprijina sa ducem mai departe aceasta miscare de reciclare si reutilizare. Ne revedem la o cafea si o scotoceala pe cinste de la 10: 30 la 18:00 la acelasi Yard Sale intr-un alt spatiu.

Intrare libera pentru vizitatori, expozanti diferiti in fiecare zi.

Email: contact@gabiurda.ro
Facebook Page Garage Sale: http://yard-sale.us3.list-manage2.com/track/click?u=37c18a1964347acd5d82e8748&id=39a966afb5&e=188496dc3a

Yard Sale este un proiect care are ca scop statornicirea notiunii de “Yard Sale – REUSE, RECYCLE!” si in Romania, printre tinerii consumatori, prin organizarea de evenimente lunare.

APEL URGENT

Madalina Baroncea added 6 new photos.
URGENTA MAXIMA - 12 pui din Mihailesti au adoptatori in Anglia. Ii scot eu dar nu am unde sa-i tin pana pleaca. Cine poate sa mi-i tina in foster pentru 1 luna. E mare pacat sa fie eutanasiati, au adoptatori in Anglia. Au o sansa nesperata la o viata buna. Ii ajuta cineva? Madalina 0756523618
HIGH EMERGENCY - 12 puppies 4-5 months old from ASPA Mihailesti have adopters in UK. I take them out but I don't have a foster for them for 1 month till they leave Romania. Who can take them in foster for 1 month? The have unbelievable chance to a good life, it's stupid that they receive euthanasia. Madalina 0756523618

adrenalina

https://www.youtube.com/embed/06CVd-_TEl4  

Enciclopedice



>   > Coiful de aur de la Poiana
>   > Cotofenesti - clisee istorice <http://art-historia.blogspot.com/2010/10/sergiu-decebal-si-coiful-de-aur.html>
>   >
>   >
>   > Reconstituirea bataliei de la
>   > Przemysl din 1915 <http://art-historia.blogspot.com/2010/04/batalia-de-la-przemysl-reconstituita-la.html>
>   >
>   >
>   > Roma - Fantani si cismele <http://art-historia.blogspot.com/2009/12/roma-1-fantani-si-cismele.html>
>   >
>   >
>   > Crestinismul s-a nascut la Roma <http://art-historia.blogspot.com/2009/12/crestinismul-s-nascut-la-roma_16.html>
>   >
>   >
>   > Scurta istorie a Berlinului <http://art-historia.blogspot.com/2009/11/berlin-1.html>
>   >
>   >
>   > Beraria Gambrinus <http://art-historia.blogspot.com/2009/10/gambrinus.html>
>   >
>   >
>   > Monumente din Oltenia 2 <http://art-historia.blogspot.com/2009/05/inca-o-postare-pe-tema-monumentelor-din.html>
>   >
>   >
>   > Biserica din Urşani-Valcea <http://art-historia.blogspot.com/2009/05/biserica-din-ursani.html>
>   >
>   >
>   > Monumente din Oltenia 1 <http://art-historia.blogspot.com/2009/04/fusei-prin-oltenia.html>
>   >
>   >
>   > Muzeul cu dinozauri din Berlin <http://art-historia.blogspot.com/2009/04/muzeul-de-istorie-naturala-din-berlin.html>
>   >
>   >
>   > Blocul - han de pe strada Blanari
>   > din Bucuresti <http://art-historia.blogspot.com/2009/04/tare-blocul-han-de-pe-str-blanari.html>
>   >
>   >
>   > Palatul Stirbey in grea suferinta <http://art-historia.blogspot.com/2009/03/palatul-stirbei-in-grea-suferinta.html>
>   >
>   >
>   > Banca Chrissoveloni - Lipscani 8 <http://art-historia.blogspot.com/2009/03/banca-chrissoveloni-lipscani-nr-8_23.html>
>   >
>   >
>   > Hanul Rosu si Podul Caii Rahovei <http://art-historia.blogspot.com/2009/03/hanul-rosu-hanul-verde-si-podul-rahova.html>
>   >
>   >
>   > Mormantul roman hypogeu de la Tomis
>   > <http://art-historia.blogspot.com/2009/02/mormantul-hypogeu-de-la-tomis-constanta.html>
>   >
>   >
>   > Reconstituiri militare - Reenactment
>   > <http://art-historia.blogspot.com/2009/02/reenactement.html>
>   >
>   >
>   > Masacrul de la Bartholomeu-Brasov
>   > din 1916 <http://art-historia.blogspot.com/2009/01/masacrul-de-la-bartolomeu-brasov-sau.html>
>   >
>   >
>   > Castelul Bethlen din Boiu Ţopa <http://art-historia.blogspot.com/2009/01/cazul-castelului-bethlen-din-boiu-opa.html>
>   >
>   >
>   > Bucureştioara şi Preziosi <http://art-historia.blogspot.com/2008/06/bucuretioara-i-preziosi.html>
>   >
>   >
>   > Statuia lui Mihai Viteazul din
>   > Bucureşti <http://art-historia.blogspot.com/2008/06/statuia-lui-mihai-viteazu-bucuresti.html>
>   >
>   >
>   > Istoria Halelor din Bucureşti <http://art-historia.blogspot.com/2008/05/hala-unirii.html>
>   >
>   >
>   > Biserica cetate din Drăuşeni <http://art-historia.blogspot.com/2008/05/biserica-sseasc-din-drueni.html>
>   >
>   >
>   > Castelul de la Sânmiclăuş <http://art-historia.blogspot.com/2008/05/castelul-din-snmiclu.html>
>   >
>   >
>   > Bucureştii la 1873 <http://art-historia.blogspot.com/2008/05/bucurestii-la-1869.html>
>   >
>   >
>   > Planul Borroczyn - 1847 <http://art-historia.blogspot.com/2009/01/planurile-bucurestilor-ale-lui.html>
>   >
>   >
>   > Tezaurul Sfatului Imperiu de la
>   > Viena <http://art-historia.blogspot.com/2008/12/tezaurul-sfantului-imperiu-de-la-viena.html>
>   >
>   >
>   > Vulcanul de la Racoş - jud. Braşov
>   > <http://art-historia.blogspot.com/2008/12/vulcanul-de-la-racos.html>
>   >
>   >
>   > Castelul de la Brâncoveneşti -
>  > jud. Mureş <http://art-historia.blogspot.com/2008/12/castelul-de-la-brancovenesti.html>
>   >
>   >
>   > Ansamblul rupestru de la Murfatlar
>   > (Basarabi) <http://art-historia.blogspot.com/2008/12/cariera-de-creta-de-la-basarabi.html>
>   >
>   >
>   > Fotografii din Războiul de
>   > Întregire 1916-1918 <http://art-historia.blogspot.com/2008/12/razboiul-de-intregire-1916-1919.html>
>   >
>   >
>   > Castelul cu inorogi de la
>   > Mănăstirea-jud. Cluj <http://art-historia.blogspot.com/2008/11/castelul-cu-inorogi-de-la-manastirea.html>
>   >
>   >
>   > Cele mai vechi panorame fotografice
>   > ale Bucureştilor <http://art-historia.blogspot.com/2008/11/cele-mai-vechi-si-mai-frumoase-panorame.html>
>   >
>   >
>   > Castelul Haller din Coplean -
>   > jud.Cluj <http://art-historia.blogspot.com/2008/11/castelul-haller-din-coplean.html>
>   >
>   >
>   > Castelul din Ozd <http://art-historia.blogspot.com/2008/11/castelul-din-ozd.html>
>   >
>   >
>   > Vechi case cu pridvor din Bucureşti
>   > <http://art-historia.blogspot.com/2008/10/case-vechi-cu-pridvor-din-bucuresti.html>
>   >
>   >
>   > Biserica şi cetatea săsescă din
>   > Saschiz <http://art-historia.blogspot.com/2008/09/cetatea-si-biserica-sasesca-din-saschiz.html>
>   >
>   >
>   > Biserica fortificatădin Cloaşterf
>   > <http://art-historia.blogspot.com/2008/09/bserica-fortificata-saseasca-din.html>
>   >
>   >
>   > 1 decembrie 1918 la Bucuresti <http://art-historia.blogspot.com/2008/08/in-plina-vara-pe-temperaturi-de-38.html>
>   >
>   >
>   > Podul de la Cernavoda <http://art-historia.blogspot.com/2008/08/podul-de-la-cernavoda.html>

Un film chiar superb !

https://vimeo.com/126356486

 
Un eseu despre frumusețe și de ce este ea importantă pentru noi.
Documentarul este produs de BBC și îl are ca narator pe Roger Scruton, filozof și scriitor, care și-a dedicat mai mulți ani din viață pentru a studia frumusețea. Vom vedea cum s-a ajuns astăzi la negarea valorilor tradiționale și la haosul moral care s-a dezlănțuit odată cu pierderea acestor repere. Pe parcursul unei ore, documentarul ne plimbă de-a lungul timpului, și a modului în care conceptul de frumusețe s-a modificat în timp.

Ciudatenii japoneze


 

Oricine stie cat de cat ceva despre Japonia e de acord cu mine ca expresia „ciudatenie japoneza” ar trebuie sa fie considerata un pleonasm. Calatoriile de pana acum m-au purtat printr-o multime de locuri deosebite si-n fiecare coltisor de lume am dat peste ceva nemaivazut dar cea mai ciudata tara pe care am vizitat-o pana acum este fara discutii Japonia. Daca vreti sa treceti mai usor peste socul cultural va recomand sa vizionati cateva documentare, in special serialul produs de BBC intitulat Japanorama. Dupa aceea va fi mult mai usor sa va obisnuiti cu toate bizareriile de pe aici, care nu-mi dau seama nici acum daca sunt amuzante sau socante.
Sa va povestesc cu ce ciudatenii m-am confruntat pe acolo:
Metroul japonez
Cu siguranta ati vazut filmulete sau imagini cu metroul din Japonia, care este atat de aglomerat in timpul orelor de varf, incat au trebuit sa angajeze niste oameni care sa te impinga in interiorul metroului pentru ca usile sa poate fi inchise. Ei bine, asta nu e singura ciudatenie. Exista cateva trenuri care au vagoane dedicate exclusiv femeilor. De obicei este vorba de primul vagon, care este vopsit in roz aprins si pe care scrie clar, chiar si in limba engleza „woman only”. Asta pentru ca in aglomeratia aceea de nedescris te pomeneai cu tot felul de pipaieli “intamplatoare” asa ca femeile au depus plangere iar statul a hotarat sa introduca aceste vagoane speciale pentru a le proteja. Ciudatii care iubesc acest sport (pipaitul femeilor in metrou) nu au de ce sa se planga pentru ca exista cluburi pentru adulti cu camere special amenajate sa arate exact ca un vagon de metro, unde niste hostese se lasa pipaite pentru niste sume deloc modeste.
Cluburile Host Male
În 2013, în Japonia, una din 30 de căsătorii era mixtă, soțul sau soția fiind străini. Numărul mireselor străine era de peste 15.000, în timp ce numărul mirilor străini era doar cu puţin mai mare de 6.000. Majoritatea femeilor străine proveneau din ţările asiatice învecinate, peste 40% fiind chinezoaice, urmate de filipineze şi coreene, pe când cei mai numeroși soți erau coreenii (28% – mulţi etnici coreeni, deşi s-au născut în Japonia, şi-au păstrat cetăţenia Sud sau Nord Coreeană), urmați de americani şi chinezi. Se vede treaba că japonezele îi preferă pe americani sau europeni mai mult decât o fac conaționalii lor când e să-și aleagă consoarta. Dar și interesul niponilor ar putea crește ținând cont că s-au înăsprit condițiile de acordare a vizelor pentru filipineze (venite să muncească și să se… căsătorească în Japonia) și pentru chinezoaice (cu care japonezii încheiau false căsătorii), ceea ce a dus la scăderea numărului de potențiale soții asiatice. Așa încât, ce-ai zice de un bărbat japonez? P.S. Înainte de a răspunde, trebuie să știi că un sfert din bărbații necăsătoriți de 30-40 de ani (unul din patru!!!) sunt virgini!  Și ca tabloul să fie cât de cât complet, iată! Japonezii sunt niste fiinte care iti pot construi cele mai complicate tehnologii, dar cand vine vorba de viata personala si sociala – au mari probleme. Barbatii sunt timizi si reci, femeile tanjesc dupa o vorba buna si dupa un compliment fie el si nesincer. Oamenii nu se privesc in ochi iar a intra in vorba cu o persoana straina este considerat foarte nepoliticos. Peste tot vezi grupuri de colegi de munca care isi iau ramas bun dupa 2-3 beri baute impreuna sau dupa o ora de karaoke intr-unul din sutele de baruri de profil din Tokyo. Se despart rece si distant cu inclinari politicoase de la jumatate trunchiului. Fara atingeri de mana, fara pupaturi pe obraz. Un Sayonara rece precum berea consumata impreuna. Nu isi fac vizite acasa, si nu isi scot sotiile decat la petrecerile oficiale ale firmei. Si pentru ca barbatii japonezi nu sunt prea galanti si nu-si prea manifesta afectiunea, au fost inventate cluburile numite Host-Male. Aici, femeile dornice de atentie platesc niste tineri japonezi atragatori sa fie draguti cu ele, adica sa le zambeasca, sa glumeasca cu ele si sa le toarne sampanie in pahare. Majoritatea cluburilor de acest gen se afla in cartierul Kabukicho, un fel de «red district » nippon. In fata acestor host male club-uri sunt aliniati baieti tineri pusi la patru ace care incearca sa convinga femeile sa intre sa bea si sa petreaca alaturi de ei.
Maid caffee
In timp ce femeile frecventeaza cluburile de tip Host Male, barbatii se dau in vant dupa Maid Caffee. Aceste cafenele fac parte din localurile de tip Cosplay si se adreseaza nu doar tinerilor ci tuturor fanilor otaku (un fel de tocilari pasionati de jocuri de tot felul). Aici, oaspetii sunt intampinati de fete dragute si tinere imbracate in uniforme de servitoare sau in unforme de scolarite, care le adreseaza cuvinte gen: „Bine ati venit acasa, stapane” sau „cu ce va pot servi azi, stapane”.Cele mai multe cafenele de acest tip se afla in zona Akihabara, care poarta numele de ”orasul electric”.
Dormitul pe apucate
Japonezii muncesc mult si se odihnesc putin. Asa ca sa nu te mire daca ai sa-i vezi dormind pe unde apuca. Si cum drumurile cu metroul sunt destul de lungi, se folosesc de acestea pentru a mai trage un pui de somn. Nu exageraz deloc cand spun ca de fiecare data cand urcam intr-un vagon de metrou, aproape jumatate din calatori erau retrasi in lumea viselor. Intr-o dupa-amiaza cand ma plimbam pe plaja am vazut o tanara scolarita care dormea nestigherita intr-o pozitie tare incomoda, si dupa vreo ora de plimbare am gasit-o fix in acelasi loc, in aceeasi pozitie. Pentru ca taxiurile sunt exorbitant de scumpe, tinerii care au pierdut ultimul autobuz sau metrou (majoritatea circula doar pana la miezul noptii) prefera sa se refugieze intr-un internet -cafe unde raman pana a doua zi dimineata cand incep sa circule mijloacele de transport in comun.
Merita sa povestim putin si despre celebrele toalete japoneze. Daca nu citesti instructiunile, iti ia ceva timp sa iti dai seama la ce folosesc toate butoanele care odata accesate, spala, usuca si parfumeaza. Au si butoane de “sunet de tras apa” cu volum reglabil, muzica si colac cu temperatura reglabila.
Love-hotel si Capsule hotel
Nici cand vine vorba de hoteluri, nu-s prea conventionali. Ma refer in special la hotelurile tip capsula si la love-hotel. Japonia este singura tara unde gasesti love-hoteluri la tot pasul. Multe au diverse teme, in functie de preferintele sau fanteziile fiecaruia. Este vorba de niste hoteluri in care discretia e cuvant de ordine, unde indragostitii se pot refugia pentru o ora, doua..sau daca platesc mai mult..chiar pentru toata noaptea. Si exista ciudat de multe asemenea hoteluri intr-o societate in care daca te uiti prea insistent la o femeie, risti sa primesti o amenda. Hotelurile capsula sunt la polul opus, adica pot fi folosite de singura persoana. Ele arata foarte high-tech si sunt destul de ieftine, dar cu siguranta nu sunt recomandate celor claustrofobici. Nu de alta dar iti vei petrece toata noaptea  intr-un fel de container de marimea unui pat de o persoana, in care libertatea de miscare iti este ingradita. Aceste hoteluri au fost inventate pentru japonezii care pierdeau noaptea prin oras si care aveau nevoie de un loc de odihna pana la aparitia zorilor, dar sunt folosite in prezent si de turistii care vor sa economiseasca niste bani sau sa traiasca o experienta inedita. Un pat costa intre 30-50 de dolari pe noapte iar majoritatea hotelurilor de acest gen sunt doar pentru barbati.
Salile de jocuri (pachinko) si barurile de karaoke
Nici distractia japonezilor nu seamana cu cea Europa. O mare placere a barbatilor e aceea de a frecventa Pachinko, adica Sali de jocuri electronice in care pierd ore in sir. Cand intri intr-un asemenea loc, care are de obicei cateva etaje, ai sa vezi zeci de barbati aliniati (sau alienati??) care sunt atat de absorbiti de jocul pe care il joaca incat nu observa nimic in jurul lor. Si nu vorbesc de copii sau liceeni ci de oameni de toate varstele. Si sa nu va inchiputi ca cei care castiga primesc vreun ban. In Japonia sunt interzise jocurile de noroc, asa ca daca ai castigat ceva la vreuna din masinariile respective, esti recompensat cu tot felul de obiecte, jucarii, animale de plus, dulciuri sau cate si mai cate. Karaoke este un fel de sport national al Japoniei. De karaoke ati auzit cu siguranta, dar spatiile rezervate acestei pasiuni japoneze nu sunt asa cum cred ca vi le imaginati. Adica nu ai sa vezi o sala imensa in care oamenii se dau pe rand in spectacol in fata unei multimi care ii incurajeaza sau fluiera, ci niste cabine mai mici, in care incap uneori doar 2 -3 persoane. Acestea sunt inchiriate cu ora (in jur de 10 dolari de persoana) iar dupa ce ai platit primesti doua microfoane si ai la dispozitie un set-list de unde poti alege cam orice melodie iti trece prin cap. Intre timp poti comanda bautura sau niste gustari iar la finalul fiecarui cantec, aparatul iti da cate o nota in functie de cat de bine ai cantat. Aceasta distractie e foarte populara in Japonia, asa ca nu m-a mirat deloc cand am auzit ca sunt peste 100.000 de sali de karaoke in toata tara.
Festivalul penisului
Ei bine da, japonezii au si un festival al penisului, care se sarbatoreste anual in orasul Kawasaki, in prima duminica din aprilie. Nu este o gluma de 1 aprilie iar aceasta ceremonie isi are originea tocmai prin secolul al 17-lea si are ca scop invocarea spiritelor care se ocupa de feritilitate, armonie si noroc. In timpul cerermoniei este expus un mulaj al organului reproductiv masculin in jurul caruia oamenii se roaga pentru ceva: prostituatele sa fie ferite de boli cu transmitere sexuala, cei casatoriti pentru fericire si armonie in mariaj, iar oamenii de afaceri pentru succes. Din Tokio in Kawaskai se ajunge foarte usor, in maxim 30 de minute, cu trenul.
Padurea sinucigasilor
Si daca ce am spus pana acum nu vi s-a parut prea ciudat, atunci ce ziceti de asta: japonezii au o padure a sinucigasilor!! Este vorba de padurea Aokigahara, aflata la nord-vest de muntele Fuji, locul unde au fost descoperite numeroase cadavare (in jur de 100 pe an). In momentul de fata, padurea a fost decorata cu camera de luat vederi la intrare si cu tot felul de pancarate in limba engleza si japoneza prin care esti informat ca viata merita traita.
Moda Japoneza
Moda japoneza e un subiect cu totul aparte despre care as putea sa scriu un articol separat. Pentru ca in Japonia am vazut oameni imbracati in cele mai ciudate tinute posibile, in costume in care nu cred ca ai putea sa te plimbi linistit prin alta tara fara sa intoarca toata lumea capul dupa tine. Cele mai tari costume le gasesti in zona Harajuku, care este una din atractiile de neratat ale Tokioului. Toaletele tinerilor care-si fac veacul pe aici par inspirate din filme Sf sau de epoca si sunt accesorizate cu machiaje extravagante si coafuri sofisticate de catwalk. Ai impresia ca ai nimerit la o prezentare de moda haute-couture sau in mijlocul unui concurs de cosplay de la vreo conventie Comic Con. In fiecare duminica, sute de tineri fac parada imbracati in costume care mai de care mai speciale si asteapta sa fie remarcati de producatori de showuri tv. Unele fete arata exact ca niste papusi scoase din cutie, scopul final al acestei degizari fiind sa arate cat mai “Kawaii” (dragut, dulce). Exista zeci de stiluri si substiluri, cele mai cunoscute purtand denumiri gen gothic Lolita, punk Lolita, gyaru, kogal, visual key, s.a, iar marfa se gaseste pretutindeni, in special pe renumita strada Takeshita-Dora. Am mai observat un fenomen bizar. Tinerele japoneze nu mai au lookul clasic (par lung si negru, ten alb, privire sfioasa) cu care suntem noi obisnuiti. Multe dintre ele sunt obsedate de imaginea vedetelor americane pe care incearca sa le copieze in cel mai mic detaliu. Asa ca se vopsesc blond sau roscat, isi incretesc parul, isi lipesc gene false si imbraca niste tinute pe care le vezi doar prin videoclipuri americane.                      
>

de la chinezi

This is not a simulation but a real underground parking in China
 

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini