luni, 24 octombrie 2016

tare!

Deci - nu va mai jenati......

Chiar dacă nu este frumos să înjuri, adresarea de cuvinte urâte altor persoane are însă numeroase efecte benefice pentru psihicul tău. Înjuratul te face să te simţi mai puternic, reduce durerile şi, paradoxal, te ajută să-ți creezi prietenii noi.
Eugen Popa, un cunoscut trainer şi președintele Asociației Române de Hipnoză, afirmă că exact ca în zicala „Fuga e rușinoasă, dar e sănătoasă”, tot așa„Înjuratul nu-i subtil, dar pentru sănătate e util”, iar rezultatele pot fi foarte vindecătoare. 

TE FAC MAI PUTERNIC

De-a lungul timpului, cercetătorii au făcut numeroase studii în domeniu şi au descoperit beneficiile înjuratului. Astfel, potrivit acestora, înjuratul te face mai puternic. „Înjuratul nu este doar o reacţie la un sentiment nervos, ci şi o modalitate de a-ţi descărca nervii. Înjuratul cu moderaţie te poate face să te simţi mai puternic. Este un fel de mecanism de adaptare. Bineînţeles, înjuratul nu funcţionează la fel de bine dacă este folosit în mod frecvent. Ar trebui păstrat pentru momentele în care chiar este nevoie de el”, susţine Eugen Popa. 

REDUC DIN DURERE

Foarte mulţi dintre noi înjură în momentul în care se lovesc, acest lucru diminuând intensitatea durerii. „Un studiu a descoperit faptul că oamenii sunt capabili să-şi scufunde mâinile în apă cu gheaţă pentru mai mult timp dacă repetă înjurături”, mai scrie președintele Asociației Române de Hipnoză pe site-ul său.

TE TREZESC

„Înjurăturile activează părţi ale creierului care sunt vitale pentru răspunsurile de luptă sau fugă.” Motivul este simplu, înjuratul este asociat cu activarea unei zone din creier numite amigdala, care controlează și monitorizează această reacție de luptă sau fugi. „În cazul înjuratului, activarea amigdalei cerebrale conduce la o reacție de tip «luptă», ceea ce produce o mai mare circulație sangvină și la o desensibilizare la senzații corporale, adică la durere. Auzind pe cineva înjurând, ne poate oferi o tresărire de exaltare care poate da viaţă unei proceduri monotone”, susţine Eugen Popa. 

DENOTĂ UN VOCABULAR BOGAT

Un alt studiu realizat recent, mai spune Eugen Popa, arată că există o legătură între înjurături şi un vocabular mai bun.

LEAGĂ PRIETENII

Poate cea mai surprinzătoare descoperire legată de înjurături este aceea că te ajută să îţi faci prieteni noi. „Înjurăturile sociale” reprezintă o modalitate de a interconecta. Au intenţia de a fi spuse în mod prietenesc şi apar de cele mai multe ori când oamenii sunt relaxaţi şi fericiţi sau, din contră, când sunt supărați că echipa lor favorită a pierdut, indiferent de sport!, mai scrie Eugen Popa pe site-ul său.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini