luni, 29 august 2016

noul observator rotitor din Marea Britanie




Observatorul rotitor din cristal - cel mai înalt din lume  

Noul

   observator din Brighton, Marea Britanie, are o înălţime de 162 de metri deasupra mării, o capacitate de 200 de persoane şi se învârteşte timp de 20 de minute. Acesta oferă o spectaculoasă panoramă la 360 de grade pe coasta de sud a Angliei până la 41 de kilometri în toate direcţiile.
Recentul observator inaugurat, British Airways i360, stabileşte noi recorduri: este observatorul mobil cel mai înalt din lume; este primul teleferic vertical de pe glob. În plus, cui nu-i place să respire aer curat în timp ce admiră un peisaj de vis?
Observatorul are o arhitectură ultramodernă – care se distanţează de arhitectura secolului al XIX-lea din Brighton - ridicându-se de la sol până la 156 de metri înălţime, cu o capacitate de până la 200 de persoane, şi care, timp de 20 de minute, se roteşte la 360 de grade, turiştii bucurându-se de peisaje splendide la o distanţă de până la 41 de kilometri în toate direcţiile.
Capsula din cristal (de zece ori mai mare decât cea din London Eye) oferă spaţiu suficient pentru a admira peisajul din toate unghiurile, plus un spaţiu dotat cu canapele şi un Skybar.
Localitatea Brighton, situată în sudul Marii Britanii, este renumită pentru parcul de distracţii şi pentru plajele sale, şi este plin de peisaje care aşteaptă să fie descoperite. De pe noul observator pot fi admirate străzile înguste ale oraşului cu arhitectura sa caracteristică din epoca Regency (1800), frumoasa coastă şi marea de un albastru strălucitor, stâncile şi întinderile largi ale Parcului Naţional South Downs şi Rezerva Biosferei de la UNESCO.
Observatoarele sunt întotdeauna ideale pentru a atrage turişti şi Brighton s-a conformat acestei strategii, declara unul dintre arhitecti,
David Marks, care, împreună cu soţia sa, Julia Barfield, a proiectat şi construit acest turn futurist. "Oamenilor le place să admire peisajele de la înălţime. Oricine a vizitat Turnul EiffelEmpire State Building sauLondon Eye, ştie că a vedea un oraş de la o înălţime unde zboară păsările este ceva ce nu uiţi niciodată. Monumente de acest fel nu numai că îmbunătăţesc orizontul, dar înfrumuseţează oraşele cărora le aparţin".
Brighton a devenit treptat destinaţia de plajă favorită a englezilor, primind aproape 11 milioane de vizitatori în 2015. Acum, o nouă atracţie se adaugă la oraşul de pe coasta de Sussex, numai potrivită pentru cei cărora le place provocarea înălţimilor şi care nu suferă de vertij. Intrarea costă 15 lire sterline pentru adulţi şi 7,50 lire sterline pentru copiii de până la 15 ani, informează situl web ocholeguas.com
Mai multe informaţii: Britanic i360 Airways. Brighton Beach, istoric West Pier (BN1 2LN). www.britishairwaysi360.c om.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini