luni, 29 august 2016

Glumele răutăcioase pe care le fac naţiile europene pe seama vecinilor de graniţă si care circula si prin mail


 Un autor francez a adunat, într-o carte, cele mai bune zicale pline de umor pe care europenii le spun despre vecinii lor.

Ele  sunt, potrivit lui Romain Seignovert, un fel de tradiţie europeană. Francezul, autorul cărţii „De Qui Se Moque-t-On” (n.r. Pe seama cui ne amuzăm?), care include 345 de glume, a fost ajutat în culegerea acestora de cititorii blogului său, „Europeisnotdead”.

În vârstă de 29 de ani, Seignovert a crescut în Franţa, a studiat în Belgia şi Germania, iar acum locuieşte în Bruxelles, potrivit „The Guardian”.

Glumele cu tentă răutăcioasă între popoare  există de când lumea, fiecare găsind noi metode de a-i tachina mai ales  pe cei cu care tarile lor se invecineaza.

 „Tachinarea este un semn de afecţiune. Unele glume sunt destul de imature şi deloc subtile, dar rar sunt cu adevărat răutăcioase”, a declarat autorul.

Românii despre unguri:

Am făcut toate testele, iar doctorii îmi spun că nu există nicio îndoială ca  sunt xenofob. Asta este o altă boală pe care mi-au dat-o nenorociţii de unguri.

Italienii despre ei înşişi –  Trei motive pentru care Iisus este cu siguranţă italian: doar un fiu italian ar locui cu mama lui până la 30 de ani, doar un fiu italian ar crede că mama lui este încă virgină şi doar o mama italiancă ar crede că fiul ei este Dumnezeu.  

Cum încep reţetele culinare olandeze? „Împrumută şase ouă, 200 de grame de făină, o jumătate de litru de lapte…”

„Într-un sondaj recent, 11 din 10 spanioli au declarat că se cred superiori celorlalţi”.

  Belgienii despre aroganţa francezilor :  De ce au ales francezii cocoşul ca simbol naţional? Pentru că este singurul animal care cântă chiar şi când se află în rahat până la genunchi.

Cum se sinucid francezii? Împuşcându-se la 15 centimetri deasupra capului, chiar în mijlocul complexului lor de superioritate.

Estonienii despre finlandezi : Doi finlandezi se reîntâlnesc după câţiva ani. „Ce mai faci?”, întreabă Pekka. Ahti mormăie şi comandă o bere. „Ce îţi face familia?”, întreabă Pekka. Ahti mormăie din nou şi comandă o altă bere.

„Cum e la locul de muncă?”, insistă Pekka, după trei beri. „Uite ce e, am venit să bem sau să vorbim?”, spune, în sfârşit, Ahti.

Finlandezii despre suedezi:  Care este diferenţa dintre suedezi şi finlandezi? Suedezii au norocul să aibă vecini de treabă.

  Austriecii despre cât de plictisitori sunt germanii : Principala diferenţă între austrieci şi germani este că germanii ar vrea să îi înţeleagă pe austrieci, dar nu pot, iar austriecii îi înţeleg pe germani, dar ar prefera să nu îi înţeleagă.

Slovacii despre cehi: De ce are nevoie un ceh ca să fie fericit? Nu de mult, atâta timp cât toţi ceilalţi au mai puţin decât el.

Ucrainienii despre ruşi: „Tocmai am cumpărat o cravată de 3.000 de dolari”. „Idiotule. Ai fi putut să cumperi aceeaşi cravată de la un magazin din capătul străzii, cu 5.000 de dolari !”.

Macedonenii despre cât de corupţi sunt grecii : Un grec îşi parchează maşina în parcarea parlamentului din Atena. „Nu puteţi parca aici”, ii spune un poliţist.„Aici lucrează politicienii”. „E în regulă”, spune şoferul, „Am alarmă pe maşină”…

 De ce ungurii folosesc mai mult telefoanele fixe, decat pe cele mobile?

– Pentru ca telefoanele mobile au putina autonomie !

 Se pregătesc noi forme de protest si de embargou  la adresa Rusiei:

Biserica Ortodoxă Română va sărbători de acum Crăciunul cu două săptămâni înaintea rușilor.
Dinamo nu va participa în Liga Campionilor, atâta timp cât sponsorul competiției e Gazprom.
România va organiza un turneu de promovare a lui Florin Salam în Rusia.
Franța a luat măsura să stea în expectativă,până când va deveni limpede cui trebuie să se predea.
Fiindcă trebuia să existe și o reacție inteligentă, vicepremierul Ungariei s-a urcat pe cal.
Grecii au anunțat că au mult prea puține datorii la ruși, ca să le iasă de un protest.
Polonezii au avertizat că nici un avion de-al lor nu se va mai prăbuși în Rusia.
Americanii amenință că nu-i va interesa să afle nici de acum încolo care este capitala Moscovei.
Bianca Drăgușanu amenință că va fi virgină.
Belgienii au anunțat că o să anexe și ei vreo trei goluri de la ruși în meciul direct de la mondiale.

Englezii au devenit foarte interesati de unele expresii auzite la  romanii care lucreaza in Anglia, pe care le considera foarte inspirate :

A Romanian didn’t just “do so much with so little” … he “made a whip out of shit” (Face din rahat bici).

A Romanian hasn’t just “screwed up” … he “threw his boogers in the beans” (A dat cu mucii-n fasole).

A Romanian doesn’t simply deem an effort “useless” … he says it’s “a rub on a wooden leg” (Frecţie la picior de lemn).

A Romanian won’t tell you to stop “wasting time” … he’ll tell you to stop “rubbing the mint” (Freaca menta).  A Romanian won’t “call it quits” … he’ll “stick his feet in” (Îşi bagă picioarele).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini