sâmbătă, 20 februarie 2016

targ la Muzeul Taranului zilele acestea

http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/dragobete-ro.html
http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/targ-de-dragobete-2016-ro.html
În perioada 19 - 21 februarie 2016, Fundația Kogaion 115 organizează Târg de Dragobete, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea este liberă.

Cei care vor să sărbătorească româneşte ziua dragostei şi a tinereţii, cunoscută în popor ca Dragobete sau „Cap de primăvară”, sunt invitaţi la muzeu. Pentru acest eveniment este frământat un cozonac domnesc, cântărind 10 kilograme şi având formă de inimă. De asemenea, plăcintele „poale-n brâu” în formă de floare sau de inimă vor fi rumenite în cuptoare, de dimineaţă până seara, în cele trei zile ale târgului.

De aici vizitatorii pot alege, pentru cei dragi, cadouri cu totul deosebite, de la meşterii şi artizanii prezenţi la târg: vase de ceramică de Horezu, Corund sau Marginea, podoabe tradiţionale, măşti populare, icoane, ii brodate cu mătase, obiecte din lemn pentru gospodărie, mic mobilier crestat şi pictat, haine din blană şi piele naturală, împletituri din fibre vegetale, pardesie brodate cu motive tradiţionale, obiecte de decor din sticlă sau ceramică pictată, bijuterii din porţelan sau din alamă, vestimentaţie din lână împâslită, din in sau din mătase pictată, sculpturi în marmură, cosmetice naturale şi multe mărţișoare lucrate manual.

Producători din diferite zone ale ţării s-au pregătit cum se cuvine cu brânzeturi de capră, cașuri afumate, miere, vin de Panciu, ţuică de prune, turtă dulce de Covasna, dulceţuri şi siropuri naturale, zacuscă şi murături, plăcinte şi cornete boiereşti, prăjituri de casă şi pâine cu maia naturală.

Pentru colecţionari vor fi la târg unelte vechi ţărăneşti, costume populare autentice şi nenumărate alte obiecte încărcate de istorie.

Toţi cei prezenţi se vor putea ospăta cu preparate proaspăt gătite la ceaun: ciorbă acră de pui cu găluşte, tochitură muntenească, tocaniţă de praz cu costiţă afumată si sărmăluţe cu mămăliguţă. De pe grătar nu vor lipsi cârnăciorii, peştele şi pastrama.

Urăm „La mulți ani!” tuturor celor ce poartă numele lui Dragobete - Draga, Drăguţa, Drăgan, Dragoş şi aşteptăm pe toţi cei interesaţi să ne viziteze.

Program: vineri, 19 până duminică, 21 februarie 2016, între orele 10 şi 18.

Organizator eveniment:

Fundația Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini