vineri, 15 ianuarie 2016

supapa

Supapa
Una dintre povestile din viata echipei Supapa.
Pe Bogdan l-am intalnit intamplator intr-o zi, in fata bistro-ului. Ii era foame. L-am invitat inauntru, la o supa calda. Nu a vrut sa intre, spunand ca nu e imbracat potrivit. Deloc umil, doar cu mult bun simt.
De atunci, mai trece pe la noi din cand in cand. Nu cere niciodata nimic. Are o figura blanda, statura dreapta si zambeste mult. Ne-a povestit ca traieste pe strazi de 3 ani. A lucrat inainte in companii mari, pharma si FMCG. Vorbeste perfect engleza si e la curent cu stirile, pe care le citeste pe panourile de la metrou si pe afisele stradale. E imbracat ingrijit, in ciuda greutatilor. Spune ca uneori reuseste sa se barbiereasca si ca i-ar placea sa vina sa ia masa la noi atunci.
Casa cumparata cu credit si-a pierdut-o in incercarea de a-si salva sotia de dependenta de droguri. Nu a reusit. Anca, sotia lui, a murit in final din cauza unei supradoze, iar viata lor s-a destramat treptat. Fiul lor de 13 ani, David, este crescut la Mizil de parintii Ancai. Bogdan doarme noaptea pe peronul 13 din Gara de Nord. Locul in care isi pastreaza intreaga viata este unul dintre dulapioarele din gara, pentru care plateste zilnic 5 lei.
Pentru ca nu are telefon, card bancar, bani de transport sau buletin, Bogdan ii trimite bani lui David de fiecare data cand poate, printr-un politist de la transport feroviar, care are si el parintii in Mizil. Banii ii obtine din mici servicii facute celor din zona: gradinarit, dus gunoiul sau plimbarea cainilor.

Povestea lui Bogdan si a altor oameni ca el care ne-au trecut pragul ne-a determinat sa incepem "Meniul in asteptare". Momentan este o initiativa mica, care speram ca va creste cu ajutorul vostru!
Cum functioneaza? Cand vii la pranz, poti cumpara un meniu la pret de cost, in valoare de 15 lei, iar noi vom strange la sfarsitul saptamanii toate meniurile si le vom duce oamenilor strazii. Momentan grupurilor despre care am aflat din vorba in vorba, pe viitor printr-o colaborare constanta cu o organizatie dedicata acestor probleme.
Daca aveti orice idee despre cum putem ajuta impreuna acesti oameni, lasati un comentariu sau scrieti-ne pe mesageria privata. La cat mai multe fapte bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini