marți, 12 ianuarie 2016

eterna intrebare



Pe tanarul rege Arthur l-a prins imparatul vecin , in timp ce acesta vana in padurea lui.
Imparatul avea dreptul sa ia viata regelui Arthur, deorece o astfel de pedeapsa era prescrisa in cazul unui furt.
Dar a ramas impresionat de tanarul rege, il simpatiza, astfel ca i- a oferit libertatea ,daca acesta ii da raspunsul corect la o intrebare deosebit de grea.

Intrebarea suna in felul urmator: CE VREA DE FAPT FEMEIA?!

O astfel de intrebare l -ar fi surprins si pe un intelept , iar pentru tanarul Arthur era de- a dreptul fara raspuns… In pofida acestui fapt, tot era mai bine decat sa fie ucis , asa ca s a intors in tara lui si a inceput sa intrebe lumea: Printesa, Regina , Prostituatele, Calugarii, Inteleptii si pe nebunul Imparatului…adica pe toata lumea, dar nimeni nu a reusit sa-i idea un raspuns satisfacator.
Dar a fost sfatuit sa o intrebe pe vrajitoarea cea batrana, pentru ca numai ea ar putea stii adevaratul raspuns. Pretul va fi mare, deoarece se stia ca vrajitoarea percepe taxe mari in schimbul serviciilor ei.
A venit si ultima zi a anului, iar Arthur nu mai avea de ales, si se hotara, sa vorbeasca cu vrajitoarea. Cea din urma ii promisese ca ii va da un raspuns satisfacator, dar inainte regele va trebui sa accepte pretul cerut.
Ea ceru sa se casatoreasca cu Gawain , prietenul regelui Arthur, cel mai mare nobil dintre Cavalerii Mesei Rotunde.
Arthur se uita socat la batrana vrajitoare, era cocosata, f. urata, avea un singur dinte si avea un miros neplacut. Pina acum el nu vazuse o fiinta atat de dezgustatoare.A incremenit la gandul ca ar putea sa -i ceara celui mai bun prieten asa ceva.
Insa prietenul Gawain afland de stirea intelegerii, accepta propunerae vrajitoarei , spunand ca nu este un prêt prea mare in schimbul vietii prietenului si a trainiciei Mesei Rotunde.

S a dat de stirea nuntii in imparatie , iar vrajitoarea cu intelepciunea ei diabolica spuse: FEMEIA DORESTE DE FAPT SA FIE STAPANA PROPRIEI VIETI!!!

Toata lumea a stiut instantaneu ca vrajitoarea a grait un mare adevar, si ca regele a scapat cu viata.
Asa s- a si intamplat, afland raspunsul imparatul vecin l- a eliberat pe regale Arthur.
Si ce nunta a fost… toata curtea era de fata , dar nimeni nu se simtea mai suparat dacat Arthur , care avea stari de recunostinta si frustrare in acelasi timp.
Gawain s- a comportat impecabil, era f. amabil, politicos si plin de respect cu noua mireasa. Vrajitoarea insa, a mancat cu miinile si scotea niste sunete groaznice si mirosuri urate.
A venit si momentul noptii , cand Gawain isi astepta mireasa in patul nuptial sa -si petreaca impreuna prima noapte.. Si atunci a intrat in camera cea mai frumoasa fata, pe care si ar fi dorit oricare barbat.
Gawain se uita stupefiat si intreba ce sa intamplat…
Fata spuse: deoarece ai fost f. politicos si respectuos, astazi, jumatate din zi voi fi urata si jumatae din zi voi fi frumoasa. Pe care o doresti noaptea ? si pe care in timpul zilei?
Ce intrebare teribila…! Gawain incepu sa analizeze repede.
Sa fie oare in timpul zilei cu o fata tanara atragatoare , pe care o putea arata oricui, si s- a si imparta patul cu o batrana dezgustatoare? Sau sa se arate in timpul zilei cu baba ? iar in clipele intime ale casniciei sa fie cu frumoasa tanara?

Dumneavoastra ce ati fi decis?
Raspunsul lui Gawain se poate citi mai jos, dar inainte de aceasta dati si dumneavoastra raspunsul in gand. 
 
 
 
 

Nobilul Gawain a raspuns, sa decida femeia insasi.
Acestea auzind femeia a spus, ca va fi femeie frumoasa si noaptea si ziua , deoarece barbatul a respectat o asa de mult incat i a dat libertatea de a fi stapana propriei vieti.

Care este invatura?
Invatatura e : NU CONTEAZA DACA O FEMEIE E FRUMOASA SAU URATA….. IN FOND FIECARE E O VRAJITOARE…..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini