duminică, 13 decembrie 2015

nu uitati saptamana viitoare expo felina la Lumina

Magnificats cat club Romania shared their event.
Mai e putin pana la expozitia noastra de Craciun, 19-20 Decembrie 2015, la sala de sport a universitatii Lumina, in Bucuresti.
Rog de urgenta inscrierile pe adresa magnificats.ro@gmail.com sau contactati-ma pe mine personal daca doriti sa participati si nu stiti cum sa va inscrieti.
https://www.facebook.com/events/1063257543708719/
There is little time until our Xmas show, 19-20 December 2015 at the Sports Hall of Lumina University, in Bucharest
Please send your entries to magnificats.ro@gmail.com or contact me directly if you want to participate but do not know how to register

pt fapte bune

https://www.facebook.com/groups/voluntariprovita/?pnref=story

proiect

Anca Precup added 5 new photos.
Pentru ca binele prinde radacini.....,de 10 ani ma implic intr-o cauza sociala in care cred foarte mult:) Este vorba despre un alt proiect de suflet, OBDO (Our big day out)...Din pacate, sistemul de stat este din nou deficitar, iar bugetele de la stat sunt mult prea mici pentru a acoperi nevoile acestor oameni.....An de an, in luna decembrie scoatem aprox 400 de copii din institutii de plasament in plus, vizitam 847 de batrani din aziluri inclusiv "Balaceanca", si 167 de copii cu dizabilitati majore stam cu ei si le aducem un zambet pe buze...
Credeti-ma ca ceea ce vad an de an acolo nu numai ca ma socheaza insa ma face sa fiu un OM din ce in ce mai responsabil. In urma acestor ani petrecuti in acest proiect am reusit sa gasim meditatori pentru unii dintre copii, sa le cautam job-uri altora care urmau sa fie trimisi in strada.... sa gasim fonduri pentru batranii care aveau nevoie de scaune cu rotile sau alte nevoi medicale si mai ales sa le oferim AFECTIUNE... de care toti duc lipsa. Momentele petrecute altaturi de ei sunt MAGICE, iar strangerile in bratele lor iti reconfirma faptul ca putem face diferenta chiar printr-o imbratisare....Imi iubesc tara si oamenii si necontenit o sa ajut un sistem deficitar si neimplicat, prin orice resursa am...
Suntem o echipa de voluntari inimosi care isi pune la dispozitie din timpul si veniturile lor intr-un scop comun:)
Sper sa va doriti sa ne fiti alaturi, asadar daca vreti sa va implicati atat fizic cat si financiar, va rog anuntati-ma.
P.S. BINELE PRINDE RADACINI
http://obdo.ro/2015/WishList_OurBigDayOut_decembrie_2015.pdf

A 19-a editie a actiunii sociale Our Big Day Out va avea loc in weekendul 12 & 13 decembrie - aici gasiti lista lista celor 1994 de beneficiari pe care dorim sa ii atingem: http://obdo.ro/2015/OBDO_Beneficiari_2015v.pdf
PE DATA DE 12 DEC. vom duce intre 350 si 400 de copii din centre de plasament la Divertiland Park – unde ne vom juca impreuna pentru cateva ore, iar la sfarsit ne va vizita Mosul cu cadourile pe care le vom pregati. In afara de jocurile disponibile, vom crea pt cei mici statii de creatie, distractie si mestesug (pictura, desen, colaje etc.), speram sa avem alaturi de noi animatori si artisti care sa le ofere spectacole de magie, sa ii picteze pe micuti pe fata si sa le ofere mici concerte.
PE DATA DE 13 DEC. vom vizita 854 de batrani care traiesc in aziluri din Bucuresti si Ilfov si 167 de copii cu dizabilitati din Bucuresti si Ilfov, vom petrece putin timp cu ei si le vom oferi cadouri.
IN PARALEL, vom pregati cadouri pentru copiii din centrele de plasament care nu vin la Divertiland si din organizatii non-profit care sustin copii, batrani sau familii in situatie de risc sau care traiesc in sate izolate.
Acoperirea este nationala, cu focus pe Bucuresti, alte zone pe care le atingem fiind: Tancabesti, Domnesti, Popesti Leordeni, Comuna Cernica, Voluntari, Gura Sutii, Vizuresti, Baicoi si satele izolate din Comuna Pui – judetul Hunedoara: Federi, Fizesti, Ohaba-Ponor.
Lista produselor pe care dorim sa le strangem anul acesta cu ajutorul vostru o gasiti aici: http://obdo.ro/2015/WishList_OurBigDayOut_decembrie_2015.pdf
Our Big Day Out este o actiune bazata 100% pe sustinerea voluntarilor (racolarea se face de la om la om, astfel, interesul se creaza natural). Toate cele necesare (bunuri, mijloace logistice) se acopera exclusiv din contributiile noastre, ale voluntarilor sau se obtin de la cunostinte, prieteni si companii care se alatura acestei initiative.
De-a lungul celor 10 ani si 18 editii, sute de oameni si zeci de companii si-au unit fortele si si-au pus la bataie atat timpul, cat si toate resursele, pentru a aduce putina caldura in viata celor mai putini norocosi.
CUM TE POTI IMPLICA?
- Prezenta la pregatirea pachetelor – intre 08 -11 decembrie la un depozit din spatele Casei Presei Libere;
- Prezenta sambata la Divertiland;
- Prezenta duminica in caravana;
- Donarea unor produse din lista mai sus mentionata– cu cate putin de la fiecare vom reusi sa strangem tot necesarul.
- Obtinerea necesarului logistic: transport (autocare) pentru aducerea copiilor din centre sambata la Divertiland si transport (autocare) pentru voluntari duminica, in caravana; trupe de animatori sau trupe muzicale care sa participe sambata la Divertiland si sa ii distreze pe cei mici; transport (masini mici pentru cateva ore in perioada 08-11 decembrie) pentru ridicarea produselor donate de catre companii.
Misiunea noastra este sa crestem simtul civic; OBDO este o unealta prin care societatea civila invata sa actioneze si sa isi asume responsabilitati civice. Doar implicandu-ne personal putem imbunatati realitatea in care traim.
Daca doresti sa participi la aceasta editie, te rog sa ne trimiti un email pe adresa: office@sister.ro cu titlul “voluntar OBDO” si sa ne specifici numele, adresa de email (de preferat cea personala) si numarul de telefon si in cel mai scurt timp posibil, iti vom trimite toate detaliile.
-----
(Aici poti vedea mai multe detalii despre primele editii ale acestei actiuni: www.obdo.ro)

BRAVO TAIFUN!1 DOG MINUNAT

Ovidiu Savescu
15 hrs ·
Taifun a salvat vieti azinoapte. Sunt mort de somn, am dormit 3 ore azidimineata, dar incerc sa scriu cateva randuri aici sa va spun cat sunt de mandru de Taifun al meu.
Azinoapte un dement a incendiat casa scarii blocului in care locuiesc, exact in fata usii mele cu un cocktail molotov (nu eram eu tinta ci un vecin care locuieste usa in usa cu mine).
Eu nu eram acasa, iesisem in oras cu prietenii. Primesc telefon de la politie sa vin repede acasa ca a avut loc un incendiu. Inainte sa apuc sa intreb aud: "cainele este ok", dupa care "dar veniti sa il luati ca nu ne lasa sa intram in apartament".
Sar intr-un taxi, tot felul de imagini imi trec prin cap. In fata blocului o droaie de masini cu girofaruri, si vreo 30 de oameni evacuati, vecinii mei.
Dau sa ma apropii si cand vor sa ma opreasca le spun ca eu sunt cel cu cainele. Sunt condus imediat sus.
A trebuit sa deschid usa metalica sparta de la intrare cu un sut - la cat de deformata era de la foc se blocase cand o trasesera pompierii dupa ei, batand in retragere in fata lui Taifun.
Taifun statea pe paturica lui pe canapea, foarte calm, ca si cum nimic nu se intamplase. A venit la mine dand din coada, desi se vedea ca era putin stresat.
Vecinii mi-au povestit ca pe la miezul noptii l-au auzit latrand pe Taifun de mama focului.
Unii nu i-au dat atentie, nestiind ca Dogii nu latra decat la pericol si nu ca sa se afle in treaba.
Altii, mai curiosi, au iesit sa vada ce se intampla. Atunci au simtit fumul si au vazut flacarile.
Nu se stie cine a sunat primul la 112, dar cand au venit pompierii si au spart usa apartamentului Taifun inca latra.
Au intrat cautandu-ma pe mine - nu stiau ca nu sunt acasa si nu reusisera inca sa dea de mine la telefon. Nu i-a lasat Taifun sa faca mai mult de doi pasi inauntru. Mi-au spus ca nu a sarit la ei, doar i-a marait si s-a pus in fata lor. Le-a fost frica sa mai inainteze.
Daca nu dadea alarma Taifun cand a facut-o, cine stie cat mai dura pana remarca cineva ce se intampla. Data fiind ora tarzie, multi dintre vecini dormeau. El i-a trezit pe toti, inclusiv pe vecinul meu care a fost tinta, care dormea bustean.
Nu o sa cititi despre ce a facut Taifun in presa, si cate vieti e posibil sa fi salvat. Dogo Argentino apar la noi in presa doar daca musca pe cineva, cand sunt facuti bestii insetate de sange.
Dar noi stim cum sta treaba mai bine, nu?

azi la Simbio papica si fapte bune

Dăruim și Ajungem MARI!
(ca să nu-i zicem “Mâncăm și Ajungem MARI” :P)

Duminică, 13 decembrie, food bloggerii voștri preferați, Olguța Oana, Andreea Crăciun, Cătălina Zaharescu Tiensuu, Juha Tiensuu, Cristina Toth, Ionela Stoica și Cătălina Bucur pregătesc tot felul de gustări delicioase, de la salate, rillettes de porc și pâine de casă, până la brioșe și tort și vă invită să susțineți alături de ei educația copiilor din centre de plasament.

Fiecare produs va avea un preț între 10 și 40 lei, iar prin donații veți transforma preparatele în cursuri interactive de matematică, engleză, muzică, teatru sau arte plastice, alături de voluntari prietenoși și creativi, care să îi încurajeze pe copii să Ajungă MARI!

În perioada sărbătorilor de iarnă copiii din centre primesc foarte multe cadouri, așa că anul acesta ne-am gândit să le facem un cadou mai important: un an de educație prin joc, încurajări și motivația să țintească mai sus.

Vă așteptăm cu drag alături de familie și copii să gustați din bunătățile gătite de bloggeri și să donați pentru un nou an de educație și o șansă la un viitor mai bun. Donațiile se fac după pofta inimii :D

P.S. Dacă aveți, puteți aduce cărticele sau jocuri educative pentru copii.

Pentru detalii și rezervări o puteți contacta pe Dana Sommer, la adresa de e-mail dana.ajungemmari@gmail.com sau telefon 0723 892 032.
_____________________________
Programul educațional Ajungem MARI pentru copii instituționalizați și din medii defavorizate a pornit în iunie 2014 cu buget 0 și o mână de voluntari, iar între timp implică peste 500 de voluntari și ajută 1000 de copii din București și 13 județe, urmând să se extindă în primăvară în alte 7 județe. Scopul programului este să îi ajute pe copii să devină oameni MARI, responsabili, independenți și siguri pe forțele lor. Proiectele urmăresc dezvoltarea personală a copiilor și includ cursuri și ateliere creative, ieșiri educative, tabere de dezvoltare personală și vizite de orientare profesională. Programul a fost premiat încă din primul an la Gala Societății Civile și Gala Națională a Voluntarilor.

Dalmatian couple adopts 5 foster kittens

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini