duminică, 27 decembrie 2015

LA MULTI ANI de SF STEFAN

Fie ca din aceasta zi Sfanta, in drumul lin al vietii tale sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa-ti aduca fericire si bucurie. Iti doresc multa sanatate si toate dorintele sa ti se implineasca! La multi ani!
Iti urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum aripile unui fluture, la fel de fericita precum cantecul ciocarliei si la fel de frumoasa precum o gradina plina cu flori!
Aproape 460.000 de români care poartă numele Sfântului Ştefan îşi serbează onomastica duminică, în a treia zi de Crăciun, cei mai mulţi dintre sărbătoriţi având numele Ştefan, Ştefania şi Ştefana, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.
Dintre bărbaţii sărbătoriţi duminică, 280.459 poartă numele Ştefan, 8.638 se numesc Fănel, 5.314 au fost botezaţi Fănică şi 555 au numele Fane.
Cele mai multe femei sărbătorite în 27 decembrie poartă numele Ştefania, respectiv 92.210, alte 21.607 se numesc Ştefana, iar 8.869 au fost botezate Fănica, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne.
Sfântul Ştefan, unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii, este serbat în a treia zi de Crăciun, existând credinţa că acesta îi ajută pe bolnavi şi pe cei care se judecă de multă vreme, dar şi că în această zi persoanele certate trebuie să se împace.
Numele este de origine grecească - Stephanos - şi înseamnă "coroană", "ghirlandă", "cunună".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini