sâmbătă, 26 decembrie 2015

despre sterilizare

Adoptii Pisici Baia Mare
10+1 ADEVĂRURI DESPRE STERILIZAREA PISICILOR
1. Pisica trebuie să aibă măcar o tură de pui?
Din contră, medicii recomandă sterilizarea înainte de primul ciclu (7 luni) pentru a minimiza riscul apariției unor boli grave și tumori la aparatul reproductiv.
2. Sterilizarea e scumpă?
La o litiera de pui, care sunt în medie 3-4, costul deparazitărilor interne și externe depășesc prețul unei sterilizări. Daca îi veți și vaccina, deja ați plătit costul a 3 sterilizări.
Și este un minimum de atenție să nu îi lăsați nedeparazitați, să nu fie mâncați de vii de pureci, râie, viermi intestinali, sau NU?
Pentru pisicile ”de bloc” și ale străzii, asociațiile locale în general sprijină sterilizarea. Apelați la ei!
3. E nefiresc, ”lasă-l să se bucure de viață”
Animalele nu au crize de identitate dacă nu au contact sexual. Ele nici nu observă asta!
Noi avem impresia că ele ar suferi așa cum am suferi NOI dacă ni s-ar interzice asta. În realitate, actul sexual al pisicii este dureros și ei il fac instinctiv, cu scopul reproducerii, nu de plăcere.
4. Pisica nu se va îngrășa din cauza sterilizării, va avea o predispoziție care va duce la îngrășare dacă animalul nu face mișcare și alimentația nu va fi corespunzătoare.
5. Scăpați de scandaluri și urlete!
Acest circ asociat perioadei de călduri poate fi extrem de deranjant, cu miorlăituri care durează ore în șir și chiar zile și nopți la rînd și motani care dau tîrcoale casei marchează cu jeturi mirositoare și se bat provocându-și chiar handicapuri.
6. Operația nu e dureroasă, nu ”chinuiți” animalul cu ea.
În realitate, nașterea este mai dureroasă și nu se face cu anestezie iar perioada de lăuzie extenuează fizic pisica.
După operația de sterilizare pisica își revine repede, în aceeași sau maxim pe a doua zi, după care mai trebuie protejată până se scot firele (10 zile) cu un guler special, timp în care nu trebuie să aibă acces afară. Atât de simplu.
Pisicile lăsate libere se împerechează începând cu vârsta de 7 luni, nasc, alăptează, se împerechează iar și la varsta de 3 ani mor ”de bătrânețe”, organismul lor epuizat nu face față nici unei răceli banale. O pisica sterilizată și ocrotită poate trăi în medie peste 10 ani, unele atingând chiar și vârsta de 20.
7. Puii sunt drăgălași, copiii îi adoră, DAR!
Ei sunt drăgălași si simpatici însă in doar 7 luni se transformă în mașini de făcut alte pisici și într-un an, lasându-vă singura pisică nesterilizată, vă puteți alege cu mai mult de 10 pisici. În 2 ani, cu 30 de pisici.
Chiar dacă îi dați spre adopție, nu aveți nicio garanție că vor fi bine îngrijite.
Adoptați copiilor o pisică sau mai degrabă, un cățel (rezistă mai bine la tras de urechi și coadă) și învățați-i să fie responsabili cu animalele. Ele nu sunt jucării ci ființe simțitoare.
8. Motanul nu vine acasă cu pui.
Adevărat. Dar vagabondează distanțe mari, expunându-se pericolelor urbane: mașini, vagabonzi, copii sadici. Intră în conflicte sângeroase cu alți motani, din care se pot alege cu răni grave, cu boli infecțioase, cu ochi distruși sau membre sfâșiate.
Vor lăsa gravidă o pisică a nimănui care va naște într-un beci mizerabil niște pui amărâți și subnutriți destinați morții premature.
Deci inclusiv sterilizarea motanilor are doar avantaje!
9. Sterilizându-vă pisica proprie, ajutați animalele străzii.
În locul puiuților de la pisica dvs. poate ar fi fost adoptată una de pe stradă, care altfel nu are cum să ajungă vreodată într-o familie.
10. Mai stați pe gânduri, amânați decizia, pisica a născut recent, mai alăptează...
Cu toate astea, ea poate fi deja din nou gravidă. Nici nu bine apucați să dați puii, va naște din nou.
E din ce în ce mai greu de găsit stăpâni BUNI pt. Pui din cauza numărului foarte mare de animale.
Ce veti face, îî veți îneca creștinește sau îi veți abanona undeva?
Vă reamintim că abandonul se pedepsește cu amenzi usturătoare și din punct de vedere moral și creștin e o crimă, pe orice parte ai întoarce-o.
BONUS: Iar cei care cred că animalul trebuie să se înmulțească pentru că așa a fost creat de Dumnezeu, le reamintesc că nici oamenii nu fac copii de câte ori le e dat să se împerecheze. Inclusiv a spune NU este un mod de a evita o sarcină. Ele însă nu știu să spună unui motan ”NU de data asta, că sunt epuizată, nu am hrană, oamenii mă gonesc din ascunzătoarea mea și nu mai dorm nopțile din cauza purecilor... te rog, NU, că nu mai pot!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini