sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Medias si Sibiu in prag de sarbatori cu trenul o adevarata aventura ca intr-o poveste de iarna

De mult nu am mai mers cu trenul ....
Cu ani buni in urma am fost cu trenul la Constanta si la Deva tot in delegatie, dar desigur si in copilarie ...
Din pacate, CFR-ul a involuat ... clasa a II-a arata mai bine ca cea mai scumpa, I. Priza gasesti doar la wc si la clasa a II-a. Scaunele-s retro ... roase,  paroase ... climatizarea merge asa-si-asa, lumina nu-i grozava (la venire neoanele nu functionau, dar era tras un cablu ca  de sarbatori cu leduri ca lumina de veghe), geamurile nu se deschid, trenul mai mult sta sau merge ca tramvaiul ...
Bucuresti-Medias ar dura cam 6-7 ore conform celor inscriptionate pe bilet, dar drumul poate fi o  adevarata  aventura ... Daca ati vazut la stiri sau ati citit in ziare despre trenul ramas bllocat la Timisu de sus dupa Predeal inainte de Brasov ... eram si eu in acel tren. S-a oprit brusc la 8.25 intr-o padure mirifica, peisajul era magnific, natura inzapezita ... cu greu am afkat  motivul:cazusera copaci pe sina chiar in fata trenului si avariasera si cablurile...iar echipa de interventie se lasa asteptata ...Cu chiu cu vai a venit o drezina si au taiat copacii ... apoi altii au venit sa reparae cablurile...bilantul:intarziere aproape 3 ore! Astfel, plecati de la 5.53 din capitala urma sa ajungem la 12.15 in Medias, dar am ajuns aproape la ora 16.00!!!! Unii au lluat-o pe jjos pana la sosea la  peste 2 km, prin zapada, rapa, pe sine ...Altii s-au intors cu drezina in Predeal ...Cei care au urcat la Brasov nu stiau ce se intamplase, caci trenul era anuntat normal ... doar ca nu mai venea!!!Evident  ca unii inghetau pe peron, iar noi in tren!!! La intoarcere trenul a avut doar 30 minute intarziere!

Am stat la Traube, 1 hotel retro,  casa de patrimoniu reabilitata, 3 stele, fain, deco local, bucatarie buna, personal amabil.

Am fost prin centrul istoric, am vizitat casa gazelor - personal foarte amabil, un muzeu interesant si  util, chiar merita, este deosebit.

http://www.muzeulgazelor.ro/virtual/modul/index.html
http://www.romgaz.ro/profil/muzeul-gazelor.html
 http://muzeulgazelor.ro/
 http://mediaslive.ro/muzeul-casa-gazelor-naturale/
 https://muzeulmedias.wordpress.com/
http://www.hoinari.ro/muzeul-gazelor-medias-transilvania-21393420100923.php
 http://vasile-antipa.blogspot.ro/2015/04/casa-gazelor-naturale-medias-in.html

In jurul orei 16 am plecat spre Sibiu cu taxi (120 lei) la targul de craciun si prin centrul istoric. Am urcat in turn, am mers pe podul mincinosilor, am facut multe poze, vremea ok desi f.rece. Mi-a placut si il recomand. Atmosfera super, oameni amabili.

Targul de Craciun din Sibiu

AkeTrix - Bijuterii Magice/Fantasy - pe Facebook - creatii splendide!
 http://aketrixjewelry.blogspot.ro/
Video Center Sibiu's album.
SibiuNews
Sibiu - Pagina oficiala a orașului's post.
 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini