joi, 20 noiembrie 2014

anticate, antichitati, "de epoca" toate la Galeria Occidentului

Galeria Occidentului posted in TÄRG DE VECHITURI,OBIECTE VINTAGE SI HAND-MADE
Galeria Occidentului
Galeria Occidentului 9:05am Nov 19
Ce au in comun vinul, masinile “de epoca” si hainele vechi?

Fara-ndoiala ,a devenit o moda sa mergi la targuri vintage, in special printre tinerii cu simt estetic dezvoltat care isi doresc ca prin tinuta lor sa gaseasca un mai bun mod de exprimare a personalitatii urban-contemporane. Multi dintre noi ne dorim “the hottest thing to hit the street”.Dar cum putem sti daca o haina/accesoriu este vintage sau nu? Destul de dificil,deoarece nu exista niste criterii stricte, in afara de acea regula de aur, conform careia , cu cat materialul / stofa este mai veche si de mai buna calitate,cu atat mai bine.
La origine, cuvantul vin-tage se refera la anul in care un vin, de regula de buna calitate (chiar o intreaga recolta dintr-un anume an),se imbutelia. Un vin bun devine mai valoros pe masura ce “imbatraneste”, pe masura ce devine vintage.

Cuvantul a intrat in vocabularul de zi cu zi odata cu interesul colectionarilor pentru masinile vechi, de epoca.

In mod similar, termenul se aplica si pentru hainele de sec.XIX si inceput de secol XX.

O data cu cu explozia internetului si a retelelor de socializare,tot mai multe haine si accesorii, provenind din colectii din anii 80-90 au inceput sa poarte numele de vintage.
Puristii genului, evident ca nu sunt fericiti cu aceasta “vulgarizare“a termenului considerandu-l un abuz , avertizand publicul ca orice este creat in ultimii 15-20 de ani,trebuie sa poarte eticheta de contemporan.

Disputele pe aceasta tema vor continua fara-ndoiala insa mesajul pe care o haina vintage trebuie sa-l transmita este calitatea si acea patina oferita doar de trecerea timpului.

Pana la urma frumusetea se afla in ochii privitorului!

Va asteptam sa ne treceti pragul la cea de-a doua editie a Targului de vechituri, obiecte vintage si hand-made de la Galeria Occidentului (str. Occidentului nr. 11)
Galeria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini