vineri, 11 octombrie 2013

APEL

Totul a inceput in aprilie 2012, cand m-am mutat in cartierul Pajura. Aici am dat de 4 caini: Ochiosu`, Negruta, Gemela si Gemelu`. Totul a decurs minunat pana anul acesta (2013) inainte de Sarbatorile de Paste, cand au venit hingherii si au reusit sa-l prinda pe Ochiosu si Negruta. Dupa 10 zile de stat in „lagarul” de pe Sos.Odaii, Negruta a fost eliberata si Ochiosu` a fost adoptat de o vecina si dus la curte pe langa Bucuresti. In luna august 2013, au venit din nou hingherii si au reusit sa il prinda pe ...Gemelu`. Gemela a fost impuscata si ea, dar a reusit totusi sa fuga. Din cauza nebuniei care a inceput cu noua lege a eutanasierii si a amenzilor care sa vor da in cazul in care adopti un caine si il lasi iar pe strada, Gemelul nu a mai fost scos de acolo (imi este frica sa sun, sa nu aflu ca a fost omorat).
In prezent, pentru a evita uciderea cainilor, ne-am unit fortele cativa vecini si intr-un loc sigur, a fost construit un tarc, impartit in doua, unde intr-o parte a fost bagata Gemela si Negruta si in cealalta parte cei 3 frati si mama lor (acesti 4 caini erau din parculetul din spatele blocului, care erau tot in grija noastra si chiar a mamelor cu copii!!!).
Ceea ce ne dorim in continuare si nu putem fara ajutorul vostru, este sa imbracam tarcul contra vantului, ploii, zapezii. In momentul de fata, ii ploua, dorm pe pamantul ud si au improvizate niste custi care nu vor rezista prea mult. De asemenea, luna viitoare vor trebui deparazitati si vaccinati. Mancarea costa si ea destul de mult, fiind vorba de 6 caini de talie mare, adulti.
Cainii au si un paznic...din pacate...spun din pacate, pentru ca nu ar trebui sa existe astfel de cazuri...dar in Romania sunt la tot pasul. Nea Costica, care doarme pe strazi, a fost omul de baza in constructia tarcului si si-a mutat „resedinta” in tarcul cainilor. Au grija unii de altii, le ofera o mangaiere cainilor si protectie in cazul in care cineva „nepotrivit” ar trece pe acolo. Din fondurile care speram sa le strangem, il vom ajuta si pe Nea Costica, care trebuie si el sa supravietuiasca – din pacate – alaturi de caini. Statul nu il poate ajuta, nu are pensie si in caminele sociale CICA nu sunt locuri.
Pentru cei care doresc, din putinul fiecaruia, sa ma ajute sa pot aveam grija de un om si 6 caini (bani, mancare, materiale), imi puteti lasa mesaje sau puteti vira direct in contul cu datele: Negulescu Andreea, IBAN: RO64 INGB 0000 9999 0026 2338, ING BANK, adresa bancii: Bd. Ghe.Sincai nr.2, sect.4, Bucuresti, Romania, SWIFT: INGBROBU, COD BIC: 606410008

yard sale caritabil 20.10.2013

In duminica din 20 octombrie, de la 10:00 la 18:30 adunam mamicile impreuna cu copiii la Serendipity Tea (Str. Dumbrava Rosie, nr. 12, pe alee) pentru primul Yard Sale dedicat prichindeilor.

La Yard Sale Baby Edition ajutam un copil bolnav sa-si cumpere biletul de avion care-i va salva viata si, totodata, repunem in circuit in sistem „garage sale” - adica obiecte vechi sau/si noi de care ne derabasam la preturi modice sau prin schimb – hainele si alte obiecte destinate copiilor, gravidelor si mamelor.

Ce... inseamna Yard Sale Baby Edition:
• locul unde mamele pot schimba, vinde, dona hainele si obiectele destinate copiilor, lucruri de care nu mai au trebuinta, care le-au ramas mici, care ocupa locul in casa
• locul unde puteti dona pentru campania „Avion cu motor...” sustinuta de partenerul nostru Asociatia Inima Copiilor

Abia veniti pe lume, viata copiilor cu probleme cardiace grave depinde de un drum pe care, deseori, parintii nu au bani sa-l faca: la Bucuresti, in Italia, in Germania. Au nevoie de bilete de avion, de medicamente, de mancare, de cazare.

Au nevoie de noi - ne ajuti sa-i ajutam? Asociatia Inima Copiilor si-a propus sa stranga un fond anual 20.000 Euro, bani din care spera sa poata ajuta 20-30 de copii foarte saraci sau aflati in ingrijirea statului sa primeasca tratamentul de care au nevoie ca sa traiasca.

Daca vrei si poti sa ajuti si tu, fa o donatie chiar la Yard Sale Baby Edition: banii daruiti pot contribui direct la salvarea vietii unui copil. Sau a mai multora…!

Expozantii, organizatorii si vizitatorii, toti ne depunem donatiile in cutia „Avion cu motor...” aflata la intrarea in Serendipity Tea pe masa destinata Asociatiei Inima Copiilor.


Pentru detalii despre donatii si despre cine este si ce face Asociatia Inima Copiilor, intra pe http://inimacopiilor.ro/.


Contact:
Gabi Urda – organizator „Yard Sale” & consultant comunicare
contact@gabiurda.ro
www.gabiurda.ro
0724.39.53.58

catelusa adoptabila

Lilith este o catelusa de talie mica (30 cm inaltime), tanara (are in jur de 1 an), femela, foarte lipicioasa, sociabila cu oamenii si cu alti catei, obisnuita cu viata in casa, merge foarte frumos in lesa. Este deparazitata si vaccinata, urmeaza sa fie si sterilizata. Se ofera in adoptie numai in Bucuresti, la apartam...ent sau casa cu acces in interior. Daca doriti sa o adoptati pe Lilith va rugam sa sunati la 0724046265. Multumim. / Small sweet Lilith is looking for a home. She is a small sized girl (30 cm tall), young (around 1 year old), very loving with everyone, sociable with other dogs, used with indoor living, walks very nice on lead. She is dewormed, vaccinated, will be spayed soon. If you want to offer her a home and adopt a wonderful dog, please leave us a message or write on office@red-panda.ro. Thank youSee More

orbi ...

Skittle invites you to join us tonight LIVE on Ustream
http://www.ustream.tv/blindcatrescue chat at 6pm & boxes at 6:30 pm. We have special visitors tonight, hope you will join us!!
 

se cauta parinti pt animalute ....

Cautam adoptatori pentru doi pisicuti unul mai ceva decat celalalt
https://www.facebook.com/catalina.alberti/media_set?set=a.436977223078224.1073741830.100002978510669&type=1


 
Zorro (numit asa pentru ca are o mascuta interesanta) si Dot (numele lui vine de la punctul negru pe care il are pe nasucul roz) sunt doi pisoi de aprox. 3 luni,care au fost gasiti aruncati pe camp la Glina. Aveau doar cateva zile si au avut noroc sa fie salvati de voluntarii Robi. Acum s-au facut mari si-si cauta fami...lii iubitoare. Sunt jucausi, alintati,torcaciosi, folosesc litiera si nu-s mofturosi. Sunt deparazitati inter si extern si vaccinati, au carnet de sanatate. Pentru ca sunt foarte atasati unul de altul, ar fi ideal sa fie adoptati impreuna. Pentru adoptie, sunati la 0722347224.

alta pisa in cautarea unei familii

Melyna este o pisica trecuta de prima tinerete, avand in jur de 6 ani, este femela, sterilizata (castrata), deparazitata si bine hranita. Insa a avut pana acum cel putin 3 mari ghinioane in viata: i-a fost extirpat un ochi pt ca probabil se lovise la el, apoi cand ramasese numai cu un singur ochi, s-a lovit si la acest...a, ramanand complet oarba si, de parca nu era destul, s-a pierdut sau a fost abandonata. Am gasit-o langa blocul meu pe 10 octombrie a.c., statea ghemuita intr-un colt, a vrut sa fuga de mine, dar neputand sa vada, era nesigura, asa ca mi-a fost usor sa o prind. Am dus-o direct la veterinar, dar cum era de asteptat, nu se poate face nimic pentru ea. Am aflat acolo cati ani are si faptul ca e sterilizata. Apoi a urmat "cazarea" ei la subsolul blocului intr-o camera - se poate vedea din poze ca este un loc ok pentru o pisica -, apoi deparazitarile si sedinta foto. Va spun sincer, daca nu s-ar vedea de la o posta ca e oarba, ai zice ca nu e, nu se loveste de nimic, isi da seama pe unde sa mearga si pe unde sunt obstacole, singurul lucru peste care potentialul adoptator trebuie sa treaca este aspectul ei fizic, care dupa parerea mea, nu e chiar asa deranjant. Da, ok, nu o ducem la vreun concurs de frumusete, dar de iubit putem sa o iubim, nu? Si credeti-ma ca si ea stie sa iubeasca. In starea in care se afla, ai zice ca isi da seama ca singura ei sansa este sa ti se bage in suflet si sa te faca sa o iubesti asa cum e, sa te faca sa uiti de handicapul ei. Eu i-am dat o sansa, dar am nevoie si de voi. Cel ce ai un suflet mare si poti trece peste aspectul ei fizic, punand valoare pe ceea ce cu adevarat conteaza, si anume sa salvam o viata, sa stii ca Melyna de abia asteapta sa te cunoasca. Contact : andreea.dudau@ymail.comSee More

pise in cautarea unui camin

Urgent pisoi aruncati!!!Au aruncat un motan si o pisicuta afara, acum in prag de iarna. Nici unul dintre ei nu are sanse prea mari sa supravietuiasca. Motanul este cel tigrat cu alb si este foarte prietenos (un pic prea prietenos pentru binele lui). Pisicuta in schimb este ingrozita, sta numai la subsolul blocului.Daca doriti sa le dati o sansa va rog sa ma contactati la telefon 0723799095 sau pe mail buliana77@yahoo.com. Distribuiti!!!Bucuresti
http://www.adoptiipisici.ro/urgent-pisoi-aruncati-2/

pt pisicari

http://jacksongalaxy.com/2013/10/07/catification-babous-custom-kitty-condo/

cu lei

http://www.dcnews.ro/2013/10/ce-i-s-a-intamplat-unui-barbat-care-a-trait-cu-leii-galerie-foto/

o pisa speciala

A rescue kitten finds a lizard to be her friend at her new home. They are an unlikely pair, but friendship has no boundaries.

See full story and pictures: http://lovemeow.com/2013/10/kitten-and-lizard-unlikely-friendship/

recomandare

Luna recomanda spectacolul SAPTE DINTR-O LOVITURA! De cand a vazut flyerul moare de curiozitate sa-l vada. Daca stie cineva pisiceasca, il rog sa faca o rezerva...re, sa vina la spectacol si apoi sa ma invete cum sa-i povestesc si ei despre ce e vorba, ca eu inca nu ma pricep. Sambata 12 Octombrie la @[146677245400256:274:Godot Cafe-teatru], de la 22:00. Cu @[1286677084:2048:Marius Manole], @[100002680261884:2048:Lia Bugnar], @[1018847209:2048:Ilinca Manolache], @[758833603:2048:Nicoleta Lefter], @[842458389:2048:Maria Obretin], @[703550644:2048:Catalin Babliuc], @[100000107184424:2048:Anghel Damian], Andrei Runcanu. Text si regia Lia Bugnar Rezervari 021 31 61 682 / 0736 414 244 sau rezervari@godotcafeteatru.ro — with Luna the angel.

muzica

Happy 200th birthday to the great Maestro Giuseppe Verdi !
Thank you for all your incredible music, inspiration and for giving me my greatest role ever, Otello !

Feliz cumpleaños numero 200 a el gran Maestro Giuseppe Verdi.
Muchas gracias por toda vuestra increíble música e inspiración y por haber creado mi papel favorito en Otelo.
http://snd.sc/17N4FtC



Its Friday and this week we are celebrating Deep Purple. Next week sees the release of Perfect Strangers Live. Today we will look at tracks that make up the show. We begin with classic track 'Smoke On The Water'.

To order your copy click on the links below:
DVD: http://smarturl.it/DeepPPerfectSDVD
CD+DVD: http://smarturl.it/DeepPPerfectSDVD
Digital Audio: http://smarturl.it/DeepPPerfectSDigiAud
Digital Video: http://smarturl.it/DeepPPerfectSDigiVid

concurs HUSSE

Husse revine cu PETrivia Blitz!

Raspunde printr-un comment la intrebarea de maine 12 oct. ora 9.00 postata pe pagina noastra:

Noi te premiem cu unul din cele 5 Kit-uri speciale pentru catelul sau pisica ta. ...
Kit-ul contine:
1 packet snacks,
1 bowl de mancare
si un sticker de masina.
Alegerea premiului (pachet pentru catel sau pisica ) o veti face voi!

Concursul se desfasoara in week-end-ul 12-13 octombrie, intre orele 9.00 (12 oct.) si 21.00 (13.oct)

Regulamentul campaniei aici:
https://www.facebook.com/notes/husse-romania/regulamentul-concursului-petrivia-blitz-12-13-octombrie-2013/640781612622735
See More

 

vaccinuri pise

http://consciouscat.net/2013/09/23/aafp-releases-new-feline-vaccination-guidelines/

articol primit ... merita citit ...



Mediu Acid si Bazic in Organism - EXCELENT MATERIAL

În articolul acesta voi încerca să fiu cât mai explicit şi cât mai scurt. Ştiinţa din spatele acestei maladii e una foarte simplă. >> >>Corpul fizic e format din trei părţi principale: celule şi două lichide (sânge şi limfă). Sângele alimentează cu ''hrană'' toate celulele din corpul nostru, iar limfa preia toxinele rezultate în urma simplei funcţionări a celulelor şi le duce la organele de detoxifiere (piele, ficat, rinichi), pentru a le scoate din corp. Un nou-născut, pentru a creşte, are nevoie de două lucruri vitale: să fie hrănit şi să i se schimbe scutecele :). Exact la fel e şi cu celulele noastre. Ele au nevoie de hrană (prin sânge) şi de detoxifiere (prin limfă). Lichidul acesta "uleios" şi mai vâscos decât sângele, care preia toxinele din celule, are o problemă: este staţionar în corpul nostru, nu este împins/pompat - asemenea sângelui de către inimă -. Iar pentru a-l mişca, este nevoie de mişcare fizică - mişcarea muşchilor îl pune în mişcare -. Acesta este motivul pentru care transpir imediat ce încep să alerg, de exemplu. Sistemul limfatic începe să se mişte, toxinele sunt duse la cel mai mare organ de detoxifiere, pielea, şi aceasta le elimină foarte uşor. Creierul nostru, pancreasul, ficatul, pielea, tot corpul uman... . e ''o grămadă'' de celule. >> >>Sângele are un ph de 7,35 - 7,45: aşa a fost creat, aşa trebuie să rămână! În aproximativ patru minute, corpul trebuie să ridice valorile ph-ului la aceste valori, indiferent de situatie; altfel, viaţa ar înceta în corpul acesta. Fructele şi legumele consumate în stare crudă acidifică sângele fffff puţin. Aceleaşi legume, însă, gătite induc o aciditate mai mare sângelui nostru, iar preparate altfel decât prin fierbere şi coacere, îl acidifică şi mai mult. Proteina animală induce o aciditate şi mai mare. Alimentele superprocesate şi rafinate (bomboane, dulciuri, sucuri acidulate, cafea) induc sângelui o aciditate extrem de mare! >> >>Cum spuneam, sângele are la dispoziţie patru minute să ajungă la un ph de 7,35; dacă are puţină aciditate de neutralizat, acesta va folosi baze din corpul nostru (calciu şi magneziu luate direct din oase şi dinţi), aceasta ducând în timp la slăbirea densităţii osoase. Problema mai mare e când aciditatea este foarte mare şi corpul nu mai poate, în patru minute, să ridice ph-ul sângelui. Spuneam mai devreme că sângele alimentează şi e în contact permanent cu toate celulele din corpul nostru. Ce poate face ca să scape rapid de aciditate şi să rămână alcalin???... . Aruncă toată aciditatea pe celule !!! Şi la multi dintre noi face aceasta de trei ori pe zi. >> >>Starea normală a celulelor noastre e una alcalină. Într-un mediu aerob (cu oxigen), fiecare celulă îşi produce energia prin mitocondrii (supranumite şi "uzine energetice", deoarece conţin enzimele oxido-reducătoare necesare respiraţiei. Respiraţia produce energia necesară organismelor, iar această energie este înmagazinată în moleculele de ATP. Mitocondriile au material genetic propriu - ADN mitocondrial -, care conţine informaţia genetică necesară sintezei enzimelor respiratorii), oxigenul, glucoza şi fructoza fiind esenţiale! >> >>Acum, imaginaţi-vă că sângele scapă zilnic de excesul de aciditate, aruncând-o pe celule. Celula sănătoasă devine astfel un mediu foarte acid, unde oxigenul este în cantităţi foarte mici. Acum, ea are doar două variante: ori să moară, ori să se transforme. De obicei se transformă ... şi devine o celulă care se adaptează mediului fără oxigen, învăţând să trăiască într-un mediu anaerob, producându-şi energia prin fermentaţie. Aceasta este celula canceroasă. Lucrul acesta nu trebuie să ne sperie; toţi avem între 1.000 şi 10.000 de celule canceroase, zilnic, în corp. Sistemul imunitar şi globulele albe le distrug, însă. În cazul acesta, se ridică întrebarea: "Atunci, de ce cancerul face aşa mari ravagii? De ce nu sunt protejaţi toţi de propriul sistem imunitar şi de globulele albe proprii?" >> >>Aici e partea interesantă: celulele au o inteligenţă proprie. Celula aceea, când devine canceroasă, ştie că va fi decimată de globulele albe şi găseşte o cale să se facă invizibilă pentru sistemul imunitar: se înveleşte cu nişte celule normale şi sănătoase care aparţin corpului (celule trofoblaste) şi astfel, sistemul imunitar nu vede ce e înăuntru. >> >>Exact acelaşi lucru îl mai întâlnim undeva în natură. Fetusul, în corpul mamei, e format din cromozomi de la ambii părinţi. Dacă sistemul imunitar al mamei l-ar vedea, l-ar ataca imediat. În 1902, John Beard, profesor de embriologie la Universitatea din Edinburgh, Scoţia, scria un articol publicat în jurnalul medical Lancet, în care declara că între celulele canceroase şi anumite celule preembrionare caracteristice fazei iniţiale a gravidităţii, nu există nicio diferenţă. >>Celulele stem sunt nişte celule din care se poate forma orice. Din această cauză, 80% dintre ele se găsesc în ovare şi testicule (pentru a crea viaţa) şi 20% în restul corpului (pentru a reface orice fel de ţesut, în caz de accident). >> >>Beard a observat că placenta (care e, de fapt, formată din celule trofoblaste) seamănă aproape identic cu celulele canceroase. Iar placenta creşte exploziv în primele trei săptămâni de sarcină, după care se opreşte din creştere. De ce? Pancreasul copilului începe să funcţioneze după a treia săptămână de sarcină, producând o enzimă numită "tripsină". Şi se pare că această enzimă opreşte din creştere placenta. Până în a noua lună, creşterea placentei este foarte lentă. În luna a noua pancreasul fătului, care lucrează deja la capacitate maximă, împreună cu pancreasul mamei, produc această enzimă în cantităţi suficient de mari încât să găurească placenta. Odata placenta perforată, lichidul amniotic iese (se rupe apa) şi sistemul imunitar vede ce se "ascunde" acolo, declanşând imediat durerile naşterii; practic, îl dă afară pe ''parazit''. >> >>Tripsina, în afara faptului că digeră celulele trofoblaste (placenta), mai face ceva: digeră proteina animală. Cu o dietă omnivoră, în care unii dintre noi trimit cantităţi mari de tripsină spre digestia alimentelor de trei ori pe zi şi mai au şi pancreasul slăbit, acesta nu produce tripsină suficientă nici pentru digestie, ... deci cum va mai putea distruge învelişul (placenta) cu care celulele canceroase s-au ascuns de sistemul imunitar?... . Acesta este motivul pentru care creşterile tumorale depind atât de mult de ''stilul de viaţă'' şi de obiceiurile alimentare. >> >>Se pare că celulele canceroase au nevoie de zece (!!!) ani de divizări şi multiplicări, ca să poată fi observate cu aparatele medicilor şi pentru ca aceştia să pună diagnosticul "cancer în faza I". Dacă în aceşti zece ani ţinem câteva posturi în care să nu mâncăm, o perioadă, nimic de origine animală, toată tripsina disponibilă va merge şi va digera învelişul celulelor canceroase, care vor deveni astfel vizibile pentru globulele albe, iar acestea vor fi capabile să-şi îndeplinească rolul. După un post, Dumnezeu ne poate vindeca de cancer şi noi nici să nu ştim aceasta. >> >>Chimioterapia si radioterapia, ce fac??? Omoară celule canceroase!!! Fff bine, până aici ... . Omoară, însă, şi celule sănătoase?? !!! Haideţi să trecem cu vederea aceasta... . Dar fiţi atenţi: ele PARALIZEAZĂ GLOBULELE ALBE !!! Dupa prima şedinţă de chimioterapie acestea nu mai luptă, deci nu ne mai putem baza pe sistemul imunitar. Acum intră în scenă ''medicamentele'' lu Dumnezeu. În multe fructe şi legume există nişte ''coloranţi''. Aceşti coloranţi sunt, de fapt, nişte otrăvuri foarte puternice pentru celulele canceroase. Colorantul negru (resveratrolul) e cel mai potent, urmat de colorantul roşu şi de cel galben. >> >>Să vedem modul de funcţionare!!! ... . Celulele canceroase sunt foarte ineficiente în a-şi produce energia, întrucât o produc prin fermentaţie, deci au nevoie de mult zahăr ca să crească. Din 20 în 20 de minute, vom alimenta celulele canceroase cu acest zahăr. Dar consumând zahărul dintr-un fruct de culoare neagră, concomitent cu consumarea zahărului, celulele canceroase vor consuma şi resveratrolul şi vor muri pe capete. Primul lucru l-am făcut; mai avem de făcut încă două. Celula aceea canceroasă am distrus-o şi acum, în locul ei, e un lichid foarte toxic. Aceastî otravă trebuie scoasă cumva din organism. Aici intervine sistemul limfatic!! Există două alimente care pun în mişcare limfa: lămâia şi echinaceea. Consumul a 3-4 lămâi stoarse şi diluate cu apă, zilnic, şi a 2-3 linguriţe de pulbere de echinaceea vor asigura mişcarea sistemului limfatic, care va prelua lichidul acela foarte toxic şi îl va duce în ficat. >> >>Ficatul amestecă această otrava cu bila şi o varsă în intestin, de acolo merge în colon şi aşteaptă să fie eliminată. Aici mai apare o problemă: deoarece colonul reabsoarbe apa, el va reabsorbi şi otrava şi o va reintroduce în ficat. Aceasta măreşte riscul de ciroză la ficat. >> >>Soluţia salvatoare ar fi să forţăm cumva ficatul să îşi verse bila mult mai des şi apoi să scoatem imediat din intestine lichidul acela toxic. Clismele cu cafea, exact asta fac!!! Dacă bem cafeaua, aceasta stimulează rezervele de glicogen din ficat şi ne dă un boost de energie - stimulată!! -, dar dacă o folosim ca şi clismă, aceasta stimulează ficatul să îşi verse bila (cu toxinele rezultate din fostele celule canceroase), bila se amestecă cu cafeaua în intestin şi colon şi este eliminată imediat din organism. >> >>Acesta este ciclul: 12 ore de flux continuu de resveratrol şi zahăr în sânge, apoi 12 ore de post (peste noapte), prin care înfometăm, până dimineaţa, celulele canceroase. Apa cu lamaie şi echinaceea duc - prin mişcarea limfei - otrăvurile în ficat, iar clismele cu cafea din oră în oră asigură eliminarea toxinelor cât mai repede posibil, nelăsându-le să se reabsoarbă. >> >>Iar acum, în încheiere, o părere personală - dacă vreţi, o credinţă a mea -: >>TOT CEEA CE AM SCRIS PÂNĂ ACUM E INUTIL, DACĂ NU INTERVINE ÎNAINTE VINDECAREA SUFLETEASCĂ, EMOŢIONALĂ!! >> >>... După ce oamenii apelează la toţi doctorii, fac tot felul de chimioterapii - care, în sine însele, sunt pentru a omorî trupul - şi după ce le încearcă pe toate, abia atunci acceptă oferta lui Dumnezeu de vindecare, prin "medicamentele" Lui: pentru SUFLET - dragoste şi iertare, iar pentru TRUP - plante şi fructe vii. În multe cazuri, Dumnezeu râde... râde în nas ştiinţei şi înţelepciunii omeneşti, iar binecuvântarile LUI (dacă omul alege să intre în ele*) sunt gata să funcţioneze şi să regenereze corpul atât de otrăvit de ură, invidie, neiertare, ... stil de viaţă şi alimentaţie... . Dumnezeu vindecă sufletul ruinat ... şi salvează şi trupul - de multe ori, şi mai ruinat -, restaurând astfel mare parte a fiinţei umane.... . Aici apare, însă, o problemă: El nu poate reface trupul, atâta timp cât nu reface sufletul, mai intâi (s-a demonstrat ştiinţific că emoţiile şi sentimentele negative acidifică sângele şi celulele, chiar dacă suntem pe o dietă 100% crudivoră)... . Aşa funcţionează planul Lui.... . Când eu am mai mare încredere într-un om cu halat alb, decât în Creatorul Cerului şi al Pământului, ce dovadă mai mare de necredinţă în puterea LUI de a mă vindeca, pot avea?... . Aşa ne manifestăm necredinţa în Dumnezeu prin faptele noastre!! Mergem la un om şi "credem" că el poate înlătura sau tăia ''erorile'' lui Dumnezeu... . Dacă ''medicamentele'' LUI şi intrarea în ascultare, prin accesarea binecuvântarilor Sale - pe care le-a lăsat acolo pentru noi încă de la întemeierea Pământului -, nu ne pot restaura şi vindeca... . >> >-

pisicarilor .... vizionare placuta!

http://www.filmedocumentare.com/viata-privata-a-unei-pisici/

interesant

http://www.catchy.ro/iubim-si-cainii-vagabonzi/44757

CULTURA GASTRONOMICA....




 


Top 10 cele mai faimoase tipuri de branză

Franţa trece drept tara cu cele mai variate sortimente de branzeturi din lume.
Dar nu toate sortimentele cu care se laudă magazinele parisiene sunt fabricate în Franţa.
Multe sunt importate din Elveţia, Olanda, Italia, Spania si alte destule locaţii,
de unde provin cele mai renumite cascavaluri, cu care se falesc marketurile si
restaurantele lumii, scrie Infoniac.

Branza Pecorino, Italia

 

Nici acolo, în Italia, nu ştie toata lumea ca acest sortiment a fost realizat
pentru prima oara acum 2000 de ani, intr-un sat de lîngă Roma.
În 1884, primaria a interzis fabricarea branzei Pecorino,
iar producatorii s-au mutat in Sardinia.
Atunci i-a sporit si renumele, datorita aromei placute, aspectului compact
obtinut prin presare si gusutului rafinat.

Cascaval Camembert, Franţa

 
Cascavalul Camembert se gaseste si la noi.
Se fabrica din lapte de vaca nepasteurizat, care matureaza mai multe saptamani
in forme speciale, intorcandu-se pe o parte si pe alta, pana se acopera in intregime cu o crusta alba.
A fost fabricat pentru prima oara de femierul Marie Harel, din Normandia,
Franta, in anul 1791 (la doi ani dupa Revolutia Franceza).

Cascaval Gruyere, Elvetia

 
Sortimentul dateaza din secolul al XII-lea si se produce prin spalarea branzei in saramura si
fermentarea controlata astfel, incat bacteriile sa elimine dioxid de carbon, care formeaza
bule gazoase in interior. Se gaseste si la noi acest “cascaval cu gauri”.
Dreptul la brand a fost disputat multa vreme intre firme franceze si evetiene,
pana cand, in 2001, justitia a dat un verdict in favoarea Elvetiei.

Mascarpone, Italia

 
Si acesta este un sortiment vechi: din secolul al XVI-lea.
Are aspect de crema foarte groasa, produsa din smantana incalzita la 85 grade,
tratata cu acid tartric maturata la frigider. Italienii folosesc aceasta crema ideosebi
pentru asezonarea deserturilor si a prajiturilor.

Windsor Roşu, Anglia

 
O varianta a acestui tip de cascaval, se vinde la noi sub numele de ceddar.
Spre deosebire de ceddar însă, cascavalul windsor are un aspect roşu marmorat
ce se asigura prin introducerea în reţetă a vinului roşu.
Vinul îi da, pe lîngă culoare, un gust si o aroma aparte.

Yarg, Anglia

 
Producatorii acestui tip de branza se feresc sa faca publica reteta,
dar se cunoaste ca respectivele calupuri sunt invelite în frunze de urzica,
de la care primesc aroma vegetala asigurand totodata o crusta exterioara, excelenta la gust.
Uneori, aceasta brînză se matureaza in beciuri, pentru a se imbogati in mucegaiuri,
care ii confera o aroma aparte.

Stilton, Anglia

 
Produs pentru prima oara în 1730 de catre Cooper Tornhill,
acest sortiment a fost conceput pentru a fi folosit în călătorii, fiind foarte rezistent în timp.
Se fabrica prin fermentatie, textura de mucegaiuri din interior dînd-i un aspect aparte.

Danablu, Danemarca

 
Danablu este una din cele mai aromate tipuri de branza din lume, realizata tot pe baza de mucegaiuri.
Invetatorul Marius Boel a incercat initial sa copieze branza Roquefort, patentata in Franta, dar,
pe parcurs, a abandonat ideea contrafacerii si si-a brevedat propria reteta.

Emmental, Elvetia

 
La noi, acest produs se comercializeaza adesea, prin confuzie sub denumirea de schweizer,
care nu specifica altceva decat faptul ca produsul provine din Elvetia.
A fost realizat pentru prima oara in localitatea Emmental, langa Berna, in anul 1293.
Se recunoaste dupa gaurile mari din interior si aroma puternica, specifica produsuiu.

Halloumi, Cipru

 
Calitatea deosebita a acestui cascaval este ca nu se topeste la temperaturi foarte inalte.
A fost realizat petru prima oara de catre beduinii nomazi din orientul mijlociu,
iar in Cipru a primit o forma comerciala si s-a inscris ca brand european.
Se fabrica din lapte de capra si de oaie si este elastic la atingere,
fiind una din delicatesele cautate in numeroase capitale cu pretentii.

Branza telemea

 
Sortimentul n-are faima celor prezentate pana acum, dar se pare ca,
sub aspectul vechimii, le intrece pe toate: dateaza de pe vremea dacilor.
Totusi, recent, in vremurile noastre, si l-au inscris ca brand european…
bulgarii, care il si comercialozeaza in UE.

de ras



Seful il cheama pe Costel in birou:
- Mai Costele, Istvan pretinde ca este victima rasismului la locul de munca.
- Adica?
- Pai, cand ati fost vinerea trecuta cu totii la restaurant sa sarbatoriti aniversarea aceea, el e singurul pe care nu l-ati invitat...
- Ei si?!
- Pai...Costele, era totusi ziua lui, ce naiba!



Un ungur merge la Londra. Nu stie o boaba de engleza ,dar este sigur ca se va descurca cumva .
Se intalneste cu o tipa in aeroport. Ia o foaie si un pix si ii deseneaza un restaurant. Femeia intelege despre ce e vorba si merg amandoi la un restaurant. Acolo el ii deseneaza o farfurie cu mancare. Femeia isi da seama si de data asta ce vrea sa zica ungurul.
In drum spre hotel, aceasta ii deseneaza ungurului un pat . Ungurul, foarte surprins zice in sinea lui:
- De unde naiba si-a dat seama ca-s tamplar ?
Culmea ghinionului:
Sa te asezi in carul cu fan si sa-ti intre acul in cur!!



Ion c
ătre Maria:
- Fa, tu e
şti neam de boomerang? Eu te trimit la mă-ta şi tu vii înapoi?


- Ioane, am auzit că te-ai căsătorit cu o unguroaică!
- Da.
- Da' di ce?
- Ap
ăi, ştii, româncele sunt mai fragile, deseori se îmbolnăvesc.
-
Şi ce, unguroaicele nu se îmbolnăvesc?
- Ba da, dar de ele nu-
ţi pare atât de rău.




Cum spune un surdomut c
ă s-a născut în România?

- Se ia cu mâinile de p
ăr!!




- Dom' doctor, cred c
ă am probleme cu ochii.
- De ce crede
ţi asta, domnule?
- P
ăi, de când m-am căsătorit nu mai văd un ban prin casă...



B
ărbaţii mint mai mult, iar femeile mint mai bine.



Dac
ă cineva aruncă o piatră în tine, tu să arunci în el cu o floare.
Dac
ă floarea este într-un ghiveci... asta e, se mai întâmplă!



Un medic î
şi aduce studenţii în vizită la un ospiciu.
Se opresc la un salon unde era un b
ărbat cu privirile rătăcite.
- Vede
ţi, acest bărbat şi-a pierdut minţile fiindcă femeia cu care trebuia să se căsătorească l-a refuzat.
- În urm
ătoarea rezervă îl vom vizita pe cel care a luat-o.

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini