miercuri, 1 mai 2013

ultima moda in materia hotilor si hotiei, material primit prin mail

   In Romania totul este posibil !!!!!
Asta am primit si eu de la un prieten si nu stiu cât poate fii de adevárat, iar dacá e adevátat, ce autoritati avem. Numai când sunt o adunáturá de prosti (sá nu spun incompetenti) se poate întâmpla asa ceva.
 
Ieri era un tip bine îmbrăcat, în faţă la Kaufland, şi întreba lumea dacă mai au nevoie de bonul de casă. Poate despre asta era vorba.
N-am înţeles la ce-i putea folosi şi nu i l-am dat. Norocul meu.

NU MAI ŞTIM DE CE SĂ NE FERIM!
Stimati consumatori, Atentie cand mergeti la supermarket: INTOTDEAUNA SA LUATI BONUL FISCAL de la casa, mai ales daca platiti cash,ca sa nu riscati "sa deventi" infractori De ce? Ultima moda in materie de frauda: sa-l numim "un individ istet" pe cel care va poate aduce in situatia aceasta, asadar individul vede ca tu nu iei bonul de la casa de marcat, il ia el, alearga dupa tine si incepe sa tipe ca i-ai furat cosul sau caruciorul cu produsele cumparate. Evident, are un telefon mobil la el, de pe care suna la politie. Unui prieten i s-a intamplat acest lucru. Domnul in cauza a fost atat de socat de ce i se intampla, incat de-abia cand a ajuns politia a realizat ca platise cu cardul si se putea verifica. In acel moment, individul a sters-o! Politia a spus ca, plata cu card a fost scaparea lui, pentru ca altfel trebuia sa-l duca la sectie si sa
"cerceteze cazul" de frauda 
Nu va bazati pe camerele video, din market,ele exact cand trebuie nu functioneaza.

numerograma zilei nasterii primita prin mail

Ceva drguț care se mi și nimerește pe ici pe colo ....
 
Numerograma zilei de nastere
Pentru a realiza numerograma zilei de nastere este important sa desenezi un tabel cu 3 randuri si 3 coloane, care sa cuprinda toate cifrele de la 1 la 9.
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
Urmatorul pas este sa scrii desfasurat pe hartie data la care te-ai nascut si sa desenezi un nou tabel ale carui casute sa le lasi insa goale.
Treci apoi in fiecare casuta corespunzatoare cate cifre de 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, sau 9 sunt in data nasterii tale.
Astfel, daca te-ai nascut pe data de 16.09.1977, numerograma va arata in felul urmator:
 11
 ---
 ---
 ---
 ---
 6
 77
 ---
 99


Adica, vor fi 2 de 1, 2 de 9, 2 de 7 si un 6.
Cifra 1 - Cifra socializarii
Daca cifra 1 lipseste: Nu ai foarte mare incredere in tine, ceea ce iti va dauna cu siguranta. Daca inveti sa iti descoperi talentele si personalitatea, vei avea parte de multe succese.
Daca ai un singur 1: Cu siguranta esti o persoana careia nu-i este teama de multimi.
Ai talent oratoric si iti gasesti cuvintele cu usurinta. Desi esti un/o extravertit/a in viata sociala, in cea privata, faci greseala de a nu da frau liber sentimentelor.
Esti o persoana perfect constienta de propria valoare, ai un caracter puternic si nu te temi de provocari.
Daca ai doi de 1: Si tu esti un/o bun/a orator/are. In plus, te exprimi cu mare usurinta si in scris, ceea ce ar putea face din tine un/o bun/a jurnalist/a.
Coordonezi foarte bine orice situatie, ai darul de a tine lucrurile sub control. Nu te pierzi usor cu firea si ai multa incredere in tine.
Daca ai trei de 1: Iti place la nebunie sa vorbesti, si o faci excelent. Cifra 1, cea a persoanelor communicative, te caracterizeaza foarte bine. Relationezi minunat cu oamenii. Uneori poti parea prea expansiv/a sau ironic/a. Fii insa atent/a: talentul si inteligenta te pot lasa prada  barfei!
Daca ai patru sau mai multi de 1: Iti doresti sa realizezi prea multe in viata si, din fericire, destinul te-a inzestrat cu multa ambitie.
Daca insa nu realizezi cu succes ceea ce ti-ai propus, cazi in depresie si te simti frustrat/a.
Ai aptitudini de lider, si nu te dai in laturi de a pune osul la treaba.
 
Cifra 2 - cifra intuitiei
Daca cifra 2 lipseste: Nu esti o persoana foarte cooperanta. Uneori nu-i tratezi cu respectul cuvenit pe cei din jur, ceea ce poate naste multe animozitati.
Daca ai un singur 2: Ai o intuitie excelenta. Simtul acesta te ajuta sa iti dai seama cu cine ai de-a face, chiar inainte de a cunoaste foarte bine persoana.
De obicei nu dai gres atunci cand pui cuiva o stampila. Nu te omori dupa lucrul in echipa, iar competitia nu este pe placul tau.
Daca ai doi de 2: Atentie, mai ales la anturajul in care intri! Nu se poate spune despre tine ca ai fi o fire usor influentabila, dar e bine sa te feresti de indivizi care nu pot ajunge sa inteleaga inteligenta ta.
Din nefericire, tu nu prea ai incredere in intuitia ta, adeseori excelenta, care te-ar putea scoate de multe ori dintr-o situatie nefericita.
Daca ai trei sau mai multi de 2: Cel mai teama iti este de faptul ca, ai putea fi perceput/a ca un om slab.
Din aceasta cauza, te camuflezi in spatele unei masti de persoana rece, insensibila. Gresit! Emotivitatea si sentimentalismul nu sunt defecte. Nu-ti place sa fii impins/a de la spate si nici, mai ales, sa ti se spuna ca trebuie sa iei atitudine.
 
Cifra 3 - cifra cunostintelor
Daca cifra 3 lipseste: Nu ai inclinatie catre stiintele exacte,  creativitatea este domeniul tau forte. Cu multa incredere si munca, esti capabil/a de mari succese..
Daca ai un singur 3: Iti place la nebunie sa acumulezi cat mai multe cunostinte.
Esti o persoana spirituala, cu simtul umorului. Esti optimist/a si ii molipsesti si pe altii cu entuziasmul tau.
Ai imaginatie, si daca iti alegi, in profesie, un domeniu in care sa o exploatezi cum trebuie, te poti bucura de un imens succes.
Esti un bun prieten care, la nevoie, isi da si camasa de pe el.
Daca ai doi de 3: Ai grija insa, sa nu o iei pe carari gresite, si sa incepi sa-ti faci in minte tot felul de scenarii apocaliptice.
Uneori esti cam visator/are, ceea ce dauneaza laturii practice a temperamentului tau.
Daca ai trei sau mai multi de 3: Esti preocupat/a de activitatile spirituale. Cu toate astea, nu trebuie sa ignori activitatile care sa te solicite din punct de vedere fizic.
Poti cadea de multe ori prada visarii, si sa pierzi contactul cu realitatea, ceea ce va atrage oprobiul colaboratorilor sau al celor din familie.
 
Cifra 4 - cifra organizarii
Daca cifra 4 lipseste: Te plictisesc toate activitatile de rutina, ceea ce te face sa amani rezolvarea unor probleme..
Este posibil sa ai probleme la serviciu din aceasta cauza.
Daca ai un singur 4: Esti o persoana cu picioarele bine infipte in pamant. Ai spirit practic, esti bun organizator, genul de persoana pe care te poti baza. Tu organizezi concedii, petreceri si evenimente.
Daca ai doi de 4: Nu ti-e teama de munca, ba din contra, te simti in elementul tau abia atunci cand ai ceva de realizat. Ai nevoie de ordine si curatenie in jurul tau, pentru a te simti in regula.
Daca ai trei sau mai multi de 4: Ai talent pentru lucrurile migaloase. Iti place sa faci si sa desfaci cu propriile maini, sa mesteresti prin casa.
Muncesti pana la epuizare, fiind adeptul/a dictonului, "Munca il innobileaza pe om".
Nu uita sa mai iei si pauze, din cand in cand, pentru a nu te epuiza foarte tare.
 
Cifra 5 - cifra curajului
Daca cifra 5 lipseste: De cele mai multe ori, ai nevoie sa fii impins/a de la spate pentru a intreprinde ceva.
Esti precum un taur greoi, care se urneste greu. Nu este vorba de lene, doar de o nehotarare fara margini. Nu stii incotro sa o iei si este mult mai comod sa nu iei decizii.
In cazul in care esti nevoit/a sa treci la fapte, te pierzi cu firea, si iti trebuie putin timp pentru a-ti intra in forma.
 
Daca ai un singur 5: Esti extrem de hotarat/a. Daca ti-ai pus in cap sa faci ceva, nu vei precupeti nici un efort pentru a-ti indeplini misiunea.
Esti in permanenta motivate/a de ceva, fie ca e vorba de beneficii materiale sau sentimentale. Optimismul si abnegatia ta se transmit cu usurinta si altora, pe care reusesti sa-i mobilizezi fara prea mari eforturi.
Restrictiile de orice fel te scot insa din sarite. Putin autocontrol, in astfel de situatii, nu strica, altfel vei avea de suferit in viata sentimentala.
Daca ai doi de 5: Este foarte bine ca esti o persoana ambitioasa si hotarata.
Asta te poate face sa-ti pierzi controlul, si sa ai senzatia ca toata lumea trebuie sa fie la fel de creativa si de inteligenta ca tine.
Nu uita insa ca nu toti oamenii pot fi pe aceeasi frecventa!
Atentie la marea nevoie de libertate care, poate dauna!
Daca ai trei sau mai multi de 5: Esti campionul/ana curajului! Nu-ti este teama sa iti asumi multe riscuri in viata, daca simti ca asta va aduce un pic de prosperitate in familie, sau succes in viata profesionala. Esti in permanenta pe fuga.
 
Cifrei 6 - cifra familiei
Daca cifra 6 lipseste: Nu se poate spune despre tine ca intrega ta existenta se invarte in jurul familiei. Te axezi pe viata profesionala.
Daca ai un singur 6: Pentru tine, din contra, viata de familie este foarte importanta. Cauti mereu echilibrul in viata personala, si te transformi intr-un/o adevarat/a leu/oiaca, daca cineva atenteaza la linistea caminului tau.
Daca ai doi de 6: Esti destul de panicat/a de felul tau, si iti faci griji din orice. Si pentru tine este foarte importanta viata de familie. Esti un/o sot/ie minunat/a si un tata/o mama devotat/a.
Tii minte orice detaliu, lucru care, nu este intotdeauna un mare avantaj.
Daca ai trei sau mai multi de 6: Esti atat de implicat/a in viata de familie, incat uiti de tine aproape mereu.
Desi ai fost inzestrat/a cu talente artistice si creativitate, stilul casnic pe care l-ai adoptat, te impiedica sa te dezvolti pe plan artistic.
Esti foarte grijuliu/e cu copiii tai, si intri in panica usor daca li se intampla ceva..
 
Cifra 7 - cifra increderii
Cifra 7 lipseste: Nu iti place sa ti se dea indicatii. Detesti intruziunea celorlalti in viata ta.
Ai chemare catre spiritualitate, si esti condus/a de un puternic spirit justitiar. Daca vrei sa reusesti in viata, si sa te bucuri de respectul celorlalti, invata sa-i asculti, chiar daca nu esti dispus/a sa le pui in aplicare sfaturile.
Daca ai un singur 7: Esti Toma Necredinciosul.
Din punctul tau de vedere, teoria lui Darwin este perfect adevarata iar divinitatea lipseste cu desavarsire din actul creatiei umane.
Nu prea ai incredere in fortele tale.
Daca ai doi de 7: Ai inclinatie catre ezoterism. Te pasioneaza stiintele oculte, dar ai in acelasi timp o profunda inclinatie catre credinta.
Cauti raspunsuri la tot pasul, si incerci sa patrunzi cu mintea marile taine ale Universului.
Daca ai trei sau mai multi de 7: Faci compromisuri, si te lasi, de cele mai multe ori, pe un plan secundar, in favoarea altora. Ca e vorba de copii, parinti sau partener de viata, tu esti intotdeauna mai putin important/a decat ei.
Ai o mare intelepciune si esti manat/a de fapte bune. Cu toate astea, e posibil sa se profite de pe urma ta. Esti un/o prieten/a loial/a, care are intotdeauna usa deschisa pentru oricine se afla la ananghie.
 
Cifrei 8 - cifra banilor
Daca cifra 8 lipseste: Esti un pic prea generos/oasa si iti place sa arunci cu banii in stanga si-n dreapta.
Nu ar lipsi putin mai multa organizare, pentru a o scoate la capat cu succes.

Daca ai un singur 8: Esti o persoana respectuoasa. Nu uiti ziua de nastere a celor dragi, si nu uiti niciodata sa recunosti meritele celor apropiati, atunci cand esti obligat/a de evidenta.
Esti foarte meticulos/oasa si organizezi orice activitate pana la cel mai mic detaliu.
Daca ai doi de 8: Ai o fire maiestuoasa. Personalitatea ta puternica, ii sufoca uneori pe cei din jur. Cu toate astea, daca este cazul, apreciezi la justa valoare eforturile lor.
Esti o fire materialista si te simti bine doar atunci cand ai o stabilitate financiara. Asta face sa ai un real talent pentru afaceri.
Daca ai trei sau mai multi de 8: Faci bani usor, pentru ca ai chemare catre afaceri. Putin echilibru nu ar strica insa.
Asta daca nu vrei sa te transformi intr-un Hagi Tudose.
In cazul tau, averea nu face din tine un mare filantrop, ci te transforma intr-un/o zgarcit/a.
 
Cifrei 9 - cifra rationala
Daca cifra 9 lipseste: Esti cu capul in nori! Ai nevoie de mai multa atentie, sau de prezenta unei persoane pragmatic, pentru a te aduce cu picioarele pe pamant.
Daca ai un singur 9: Esti o persoana cooperanta, si pacifista. Nu-ti place zgomotul, nu suporti nici dezbinarea. Esti adepta bunei intelegeri.
Ai o fire usor idealista, care te face sa mai pierzi, din cand in cand, contactul cu realitatea.
Daca ai doi de 9: Orice faci, treci mai intai prin filtrul gandirii. Pui mare accent pe capacitatile tale intelectuale. Cu toate astea, din cauza personalitatii tale dramatice, te transformi uneori intr-o Anna Karenina moderna.
Nu lasa emotivitatea sa te domine!
Daca ai trei sau mai multi de 9: Esti genul de persoana in stare sa adune toti cateii si persoanele fara adapost de pe strada. Te sensibilizeaza suferinta altora, si ti-ai dori sa ai atata putere, incat sa-i poti ajuta pe toti.
Cu toate astea, fiind un om bun, unii semeni profita de tine.

Cele mai vechi oraşe din lume, locuite permanent, articol primit prin mail, interesant

 
Denumită şi „leagănul civilizaţiei antice”, Atena este clasată abia pe locul 16 în clasamentul celor mai vechi aşezări din lume, având o istorie de „doar” 3.400 ani, în timp ce oraşul de pe locul 1 a fost fondat în urmă cu 11.000 ani. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor mai vechi oraşe continuu locuite, realizat de publicaţia britanică The Telegraph.
 0. Beirut, Liban
  • Primele dovezi de locuire: anul 3.000 î.e.n.
  • Populaţie: 2 milioane locuitori (în zona metropolitană)
Capitala Libanului este centrul administrativ, economic şi cultural al ţării, dar şi una dintre cele mai vizitate destinaţii turistice din regiune, un oraş cu o istorie de peste 5.000 ani. Săpăturile arheologice au scos la iveală urme ale civilizaţiilor feniciene, elenistice, romane, arabe şi otomane.
9. Gaziantep, Turcia
  • Primele dovezi de locuire: 3.650 î.e.n.
  • Populaţie: 1,4 milioane locuitori (în zona metropolitană)
Al şaselea mare oraş al Turciei, Gaziantep este amplasat în sudul ţării, aproape de graniţa cu Siria. Iniţial, aşezarea a primit numele de Aïntap, iar după câteva secole, a fost rebotezată Antep. Din 1921, numele a fost schimbat în Gaziantep, tradus prin „Antep cel victorios”.
8. Plovdiv, Bulgaria
  • Primele dovezi de locuire: 4.000 î.e.n.
  • Populaţie: 400.000 locuitori (în zona metropolitană)
Plovdiv este al doilea oraş ca mărime din Bulgaria, după capitala Sofia. Cu o istorie de peste 6.000 ani, Plovdiv a fost fondat de către traci, după care a devenit un important oraş roman, iar mai târziu a intrat pe mâinile otomanilor, înainte de a deveni o parte a Bulgariei.Centru cultural şi educaţional, Plovdiv încă mai are numeroase rămăşiţe antice, inclusiv un amfiteatru şi un apeduct roman, precum şi băi turceşti.
7. Sidon, Liban
  • Primele dovezi de locuire: 4.000 î.e.n
  • Populaţie: 260.000 locuitori (în zona metropolitană)
Amplasat la o distanţă de circa 40 km de Beirut, Sidon este una dintre cele mai importante aşezări ale civilizaţiei feniciene . Fondat în urmă cu peste 6.000 ani, se spune că Sidon a fost vizitat atât de Iisus, cât şi de Sf. Paul. De asemenea, porţile oraşului au fost călcate şi de Alexandru cel Mare, care a cucerit oraşul în anul 333 î.e.n.
6. Faiyum, Egipt
  • Primele dovezi de locuire: 4.000 î.e.n.
  • Populaţie: 350.000 locuitori
Cea mai veche aşezare al Egiptului, Faiyum făcea parte, în antichitate, din oraşul Crocodilopolis, care venera crocodilul sacru Petsuchos. În zilele noastre, turiştii care ajung în Faiyum pot vizita câteva mari bazare, piaţete, moschei, dar şi piramidele Lehin şi Hawara, aflate la mică distanţă de oraş.
 5. Susa, Iran
  • Primele dovezi de locuire: 4.200 î.e.n.
  • Populaţie: 65.000 locuitori
Cu o istorie de peste 6.200 ani, Susa a fost capitala imperiului elamit, înainte de a fi capturată de asirieni. Ulterior, oraşul a fost cucerit de nenumărate ori, de perşi, de Alexandru cel Mare, de Imperiul Seleucid şi de Parthia. Oraşul modern, Shush, este amplasat în acelaşi loc ca şi oraşul antic Susa, ce a fost distrus în secolul III e.n., de Șapur I.
4. Damasc, Siria
  • Primele dovezi de locuire: 4.300 î.e.n.
  • Populaţie: 2,8 milioane locuitori (în zona metropolitană)
Damasc este capitala Siriei, precum şi cea mai veche capitală din lume ce a funcţionat continuu. Există opinii cum că oraşul ar fi fost locuit încă din anul 10.000 î.e.n., însă nu toţi specialiştii sunt de acord. De-a lungul vremurilor, Damasc a fost cucerit de romani, bizantini şi otomani, dar în prezent este unul dintre cele mai importante oraşe arabe, un centru economic, cultural şi politic regional.
3. Alep, Siria
  • Primele dovezi de locuire: 4.300 î.e.n.
  • Populaţie: 4 milioane locuitori (în zona metropolitană)
Aflat la o distanţă de 310 kilometri de Damasc şi la mai puţin de 50 kilometri de graniţa cu Turcia, Alep este cel mai mare oraş al Siriei, precum şi cel mai vechi. Amplasat la intersecţia unor importante rute comerciale din antichitate, Alep s-a aflat sub stăpânirea mai multor regate. Fondat sub numele de Halab, oraşul era numit Beroea,de către greci şi romani.
2. Byblos, Liban
  • Primele dovezi de locuire: 5.000 î.e.n.
  • Populaţie: 100.000 locuitori (în zona metropolitană)
Byblos este numele dat de greci oraşului fenician Gebal, iar în prezent, libanezii îl numesc Jubayl. Oraşul a fost capitala Feniciei în 1.200 î.e.n., iar actualele obiective turistice includ numeroase temple feniciene ce au supravieţuit din antichitate, Castelul Byblos sau Biserica Baptistă St. John, construită în secolul XII.
1. Ierihon, Autoritatea Palestiniană
  • Primele dovezi de locuire: 9.000 î.e.n.
  • Populaţie: 20.000 locuitori
Oraş palestinian aflat în Fâşia Gaza, lângă râul Iordan, Ierihon este cel mai vechi oraş continuu locuit din lume, arheologii demonstrând că locul a fost populat fără întrerupere în ultimii 11.000 ani. De asemenea, este şi aşezarea cu primele fortificaţii din lume, oraşul fiind descris Biblie drept „Oraşul Palmierilor”. Aflat sub ocupaţie israeliană din 1967, Ierihon a fost predat Autorităţii Palestiniene în 1994.

Murphisme

LEGEA FONDULUI FUNCIAR

Pămîntul e ca lumina: se distribuie, dar nu se împarte.


LEGEA LEGILOR MULTE

O reţea deasă de legi e pentru escroci ca plasa pentru acrobaţi.


IPOTEZA FUNAR

Maghiarul e un român stricat. Noi trebuie să-l reparăm..


TEORIA DISTRIBUIRII SPAŢIULUI

a) Este loc sub soare pentru toată lumea.
b) Inutil, pentru că toată lumea vrea la umbră.


LEGEA CIOCOIRII

Un cap ridicat la putere devine pătrat.


DILEMA TÖKES

Îi dai ungurului dreptul, el vrea şi stîngul !


AXIOMA LIBERALĂ

Tot ce e de stat - stă.


REGULAMENTUL ASTRONOMIC AL LUI ION DINCĂ TELEAGĂ

Orice mişcare de revoluţie care nu ascultă de nişte legi trebuie băgată la zdup.


CONSTANTA PRUTEANU

Toată lumea a tras: armata - în unii, securitatea - în alţii, justiţia - de timp, nomenclatura - foloase, poporul - nădejde.


TEOREMA NOSTALGICĂ

dreaptă nu poate să fie paralelă cu o stîngă.


LEGEA PESIMISTĂ A TRANZIŢIEI

Drumul spre Mai Bine trece prin Foarte Prost şi se înfundă acolo.


LEGEA OPTIMISTĂ A TRANZIŢIEI

Drumul spre Mai Bine trece prin noi. Rămîn cicatricile.


LEGEA CEA MAI OPTIMISTĂ A TRANZIŢIEI (SOLUŢIA FINALĂ)

Drumul spre Mai Bine trece prin noi. Rămîn ei.


LEGEA SIMPLĂ A CASELOR NAŢIONALIZATE

Cui are, nu i se va lua. Cui n-are, nu i se va da.


LEGE ELECTORALĂ

Urna scapă turma.


STRAVECHEA REGULĂ A INFORMATORULUI

Tornatorna, frate!


LEGEA SUPRAPUNERII

PE vremuri, voi. SUB vremuri, noi.


VECHEA LEGE PARLAMENTAR-GUVERNAMENTALĂ A LICHIDELOR, FLUIDELOR, VÎSCOASELOR ŞI LIPICIOASELOR

Dacă nu curge, pică. Cît curge, nu pică.


VARIANTA FOLCLORICĂ (PARDON!)

În legătură cu corupţia, multor factori de decizie li se corupe în 14.


LEGEA CIRCULAŢIEI

Drumul cel mai scurt între două gropi trece întotdeauna printr-o groapă.


LEGEA DE BAZĂ A LUI MURPHY, CU APLICAŢIE LA 1989

Orice începe bine, sfîrşeşte rău. Orice începe rău, sfîrşeşte şi mai rău.


AMENDAMENTUL PRUTEANU LA ENUNŢUL ANTERIOR

Nenorocirea e că pînă să ÎNCEAPĂ ceva, te ia naiba.


CONSTANTA PUTERII sau PRINCIPIUL TITIREZULUI

Ca să rămîi în picioare, trebuie să fii învîrtit.


DECRETUL EMBLEMEI

Emblema vremurilor noi este secera şi ciolanul.


LEGEA LENEI UNIVERSALE

Nimic nu merita să... (CĂSCAT)


LEGEA PRIVATIZĂRII

Dacă din ceva scoţi ceva, te poate prinde; mai bine iei cu totul.


REGULA PARTIDELOR

Unde nu e cap, sunt multe aripi.


PROPORŢIONALITATEA NOSTALGICĂ

Înainte era bine. Înapoi era şi mai bine.


POSTULATUL OPORTUNISTULUI

Izmenirea e indispensabilă.


OBSERVAŢIA OPOZIŢIEI LA LEGEA GRAVITAŢIEI

"Toate lucrurile cad în jos", dar, din păcate, nu se precizează CAND.


AXIOMA BEZNELOR

Viteza întunericului este riguros egală cu cea a luminii, cînd nu e chiar mai mare.

biblioteca digitala a Romaniei

3 milioane de pagini scanate de carte  romaneasca !!!
 
 
  Intrati in “Domenii” si veti gasi ce cautati. De exemplu numai la "Istorie-Geografie" veti gasi aproape 2000 de titluri de carte, dar si alte documente, fisiere audio- video samd.
In 2011, ca urmare a celui mai ambitios proiect de digitizare la nivel national, Biblioteca Metropolitana Bucuresti a lansat dacoromanica.ro, cea mai importanta biblioteca digitala romaneasca accesibila gratuit pe internet, oferind utilizatorilor trei milioane de pagini de carte scanate.
 
Portalul DacoRomanica ofera acces la documente tiparite, fisiere audio si video din domenii multiple - economie, societate, religie, literatura, stiinte, istorie, geografie, filozofie, psihologie, lingvistica, arta, divertisment, tehnica, medicina.   

ai grija ce iti doresti, sa nu regreti, sa te inveti minte ...

Un barbat era satul de a mai merge la munca in fiecare zi iar sotia lui sa stea acasa. Voia sa vada cu ochii lui ce se petrece in timp ce el muncea din greu la birou, zicand astfel: Doamne eu merg la servici in fiecare zi si muncesc 8 ore pe zi, in timp ce sotia mea sta fara nici o grija acasa. Vreau ca si ea sa stie prin ce trec eu zilnic, asa ca, te rog, permite-mi sa facem schimb pt o zi. Amin!

Dumnezeu, in minunata sa intelepciune, i-a indeplinit dorinta.

Dimineata urmatore, destul de sigur pe sine, barbatul se trezi in pielea sotiei sale. S-a ridicat, a gatit micul dejun pt partenerul sau de viata, a trezit copiii, le-a pregatiti hainele, le-a servit micul dejun, le-a facut pachetele pt scoala, i-a dus la scoala, a venit repede acasa, a adunat toate hainele si a dus hainele la spalat, s-a dus la banca, s-a dus la cumparaturi si din nou acasa ca sa lase cumparaturile; apoi a plecat sa plateasca cheltuielile lunare. Revenita acasa a curatat cutia pisicii si a imbaiat cainele. Era deja ora 13. A facut paturile, si a adunat alte rufe, a aspirat in toata casa, a sters praful si a spalat bucataria.

A fugit apoi la scoala dupa copii cu care, pe drum, a intrat in discutii contradictorii. Acasa a pregatit din nou laptele si biscuitii pt copii si s-a ocupat de ei pt ca sa isi faca temele. Apoi si-a instalat masa de calcat si a inceput sa calce uitandu-se cu coada ochiului la TV. La ora 16:30 a inceput sa curete cartofii si sa spele legumele pt salata, a gatit si a pregatit mancarea de cina. Dupa cina, din nou, a spalat toata bucataria, vasele, a adunat din nou toata hainele, a facut baie copiilor si i-a pregatit pt culcare. La ora 9 era deja extenuata datorita treburilor din timpul zilei, dar pt ea ziua nu s-a terminat inca , era asteptata in pat de sotul sau pentru a face dragoste, lucru pe care le-a facut cu brio, fara ca sa aiba plangeri din partea partenerului.

A doua zi barbatul s-a trezit si imediat a venit in genunchi inaintea lui Dumnezeu si I-a zis: Doamne, nu stiu la ce m-am gandit cand am cerut sa fiu in pielea sotiei mele ,am gresit asa de mult sa o invidiez pe sotia mea crezand ca sta degeaba acasa toata ziua . Te rog, te rog mult, dar te rog, fa schimbarea la loc cum eram! Amin!

Dumnezeu in infinita Sa intelepciune i-a replicat: Fiule, cred ca ai invatat o lectie buna si bucuros as face schimbarea inapoi,dar vezi tu va trebui sa astepti 9 luni ,noaptea trecuta tocmai ai ramas gravida si va trebui sa si nasti...

leac pentru capuse, primit pe mail, netestat personal

Banal ?
 
Înnebunită după aroma batului de chibrit umed, căpușa este dispusă să părăsească inclusiv corpul nostru, dacă simte acest miros prin apropiere.
Cu to
ții ne ferim copii de înțepătura căpușelor, care după cum se cunoaște, răspândesc boala Lyme (Borrelioza).
Căpu
șa înfiptă în pielea noastră poate fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul unui singur băt de chibrit.
Umezi
ți capul unui băț de chibrit, și descrieți cercuri cu el, în jurul locului, unde este înfiptă căpușa. După câteva secunde căpușa își va extrage singur capul, și se va urca pe bățul de chibrit, pentru a savura mirosul de fosfor !
Această metodă de îndepărtare a căpu
șelor s-a dovedit a fi cea mai sigură și cea mai eficientă. Nu trebuie să purtăm grija riscului, ca prin apucarea corpului căpusei saliva acesteia să fie injectată în corpul nostru, și nici să se rupă capul insectei înfipte în piele.
Această metodă este răspândită numai prin calea directă, de la om la om,
și nu se găsește nici o explicație pentru faptul, că media nu-o răspândește deloc ?!    
 

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini