vineri, 7 iunie 2013

Festival International Sibiu 7- 16 iunie

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE LA SIBIU
7-16 iunie 2013, Sibiu
 
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a ajuns la cea de-a 20-a ediție ! Un moment important, sărbătorit printr-un program de excepție propus de către organizatori. In cadrul acestui program, publicul prezent la festival va avea ocazia de a vedea un atelier și un spectacol de dans prezentate de artiști din Valonia-Bruxelles.
 
In prima zi a festivalului, 7 iunie, la ora 23.00, regizorul Armel Roussel de la Théâtre National de la Communauté française din Bruxelles propune la Sala Studio a Teatrului Național « Radu Stanca » din Sibiu atelierul pe care l-a coordonat în cadrul proiectului european Orașe pe scenă. Șase tineri români - actori, stilist, scenograf şi scriitor – au stat și au lucrat la Bruxelles timp de o lună, cu scopul de a-şi confrunta ideile cu realitatea Bruxelles-ului, dar şi de a stabili rolul României în acest megalopolis. Spectacolul este rezultatul întâlnirii cu experţi, cetăţeni, artişti şi oameni în circumstanţe cotidiene.
Spectacol este prezentat în engleză, franceză şi română cu traducere în română.
 
Pe 10 iunie, la ora 21.00, coregraful Thierry Smits și compania de dans Thor vor prezenta cea mai recentă creație, Lacrimi limpezi / Ape tulburi la Teatrul Național « Radu Stanca » din Sibiu. Cu sprijinul unei scenografii active, unde elementele de decor « joacă », și al unei creații muzicale care acompaniază sau chiar conduce dansul, prin prezența celor 3 muzicieni pe scenă, Lacrimi limpezi / Ape tulburi  prezintă un tablou sumbru – regretul pentru ceea ce este pe cale să dispară -, dar și o energie care traversează și transcede această nostalgie.
 
Programul complet al Festivalului de teatru de la Sibiu și informații despre bilete : www.sibfest.ro
 
Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați: Gabriela Dobre, gabrielawbb@rdsmail.ro și tel.: 021 314 06 65.
 
FESTIVAL INTERNATIONAL DE THEATRE DE SIBIU
7-16 juin, Sibiu
 
Le Festival International de Théâtre de Sibiu fête cette année sa 20ème édition ! Un moment important, marqué par un programme d’exception proposé par les organisateurs, dans le cadre duquel le public présent à Sibiu aura l’occasion de voir un atelier et un spectacle de danse des artistes de Wallonie-Bruxelles.
 
Le premier jour du festival, le 7 juin, à 23h00, le metteur en scène Armel Roussel du Théâtre National de la Communauté française de Bruxelles proposera à la Salle Studio du Théâtre National « Radu Stanca » de Sibiu l’atelier qu’il a coordonné dans le cadre du projet européen Villes en scène. Six jeunes roumains – acteurs, styliste, scénographe et écrivain – ont résidé et travaillé durant un mois à Bruxelles, afin de confronter leurs idées à la réalité de Bruxelles, mais aussi afin de voir quel rôle joue la Roumanie dans cette mégapole. Le spectacle est le résultat de la rencontre avec experts, citoyens, artistes et des gens ordinaires en situations quotidiennes.
Il sera présenté en anglais, français et roumain, avec traduction en roumain.
 
Le 10 juin, à 21h00, le chorégraphe Thierry Smits et sa compagnie de danse Thor présenteront leur création la plus récente, Clear tears / Troubled waters au Théâtre National « Radu Stanca » de Sibiu. En appui sur une scénographie agissante, où les éléments de décor « jouent », et sur une création musicale qui accompagne ou mène la danse, par la présence des 3 musiciens sur le plateau, Clear Tears / Troubled Waters  dresse un sombre tableau – le regret anticipé de ce qui est en train de disparaître -, mais montre aussi une énergie qui traverse et transcende cette nostalgie.
 
Le programme complet du Festival et information sur les billets : www.sibfest.ro
 
Plus d’information : Gabriela Dobre, Délégation Wallonie-Bruxelles, gabrielawbb@rdsmail.ro et tél.: +40 21 314 06 65.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini