duminică, 23 decembrie 2012

urare

Sarbatori fericite! 
La multi ani!   
Azi tuturor urăm cu drag,
În viaţă bine să vă fie,
Al prieteniei scump şirag,
La ce e nobil să vă-mbie!

De sărbători să fie pace
Cu bucurie-n orice casă
Şi fiecare ce îi place
Să aibă de Crăciun pe masă!
Iar Noul An să vă-mplinească
Tot ce speraţi, tot ce doriţi,
Cei dragi mereu să vă iubească
Şi veşnic fericiţi să fiţi!



Fie ca sărbătorile de iarnă să pătrundă în casa şi în sufletul  vostru şi al tuturor celor dragi, cu sănătate, fericire, belşug  şi bucurie!

Sărbătorile de Crăciun să vă aducă numai bucurii şi împlinirea tuturor dorinţelor! ....
 
SĂRBĂTORI FERICITE!

ingerul

Doamne ajuta !

Am cerut un înger pentru a veghea asupra ta noaptea trecutã dar, a venit înapoi.

L-am întrebat "De ce?" Îngerul a spus: "Îngerii nu vegheazã asupra îngerilor!!" Existã 20 de îngeri în lumea ta. 10 dintre ei au dormit, 9 s-au jucat si 1  citeste mesajul.
Te rog sã citesti. Nu e gluma. Îngerii au observat cã te lupti cu ceva.
Ei spun ca a trecut. Vei primi o binecuvântare.
Dacã crezi în îngeri, trimite acest mesaj, te rog sã nu-l ignori, vei vedea.
Existã douã lucruri care se vor rezolva.
Maine va fi cea mai bunã zi.



SPERANTA VEDE INVIZIBILUL,
SIMTE INTANGIBILUL SI IMPLINESTE IMPOSIBILUL...

oare?!

http://www.candmori.info

filozofie in prag de an nou

Omul se naste o singura data, dar nu moare cu adevarat. Din reincarnare in reincarnare el nu face altceva decat sa-si schimbe trupul pana cand ajunge la adevarata libertate, in Nirvana. Principiul care dirijeaza calatoria dintr-un corp intr-un altul este legea karmei. Scopul spiritualitatii hinduse este acela de eliberare fata de legatura karmica, pentru a se putea uni cu Brahman.
Credeti in reincarnare?
Printre parintii Bisericii se numara remarcabili gnostici care credeau in reincarnare. Origen, Clement din Alexandria, Sfantul Ieremia si multi altii considerau ca spiritul se reincarneaza – teorie antica a umanitatii intalnita si in ideologiile egiptenilor, ale indoeuropenilor si in marile doctrine ezoterice.
Desi in trecut argumentele folosite in favoarea reincarnarii erau de nivel metafizic, se pare ca ce a primat a fost un considerent practic: reincarnarea presupune salvarea tuturor (fie ca ei sunt credinciosi sau nu). Avand sansa unei vieti noi, spiritul se poate perfection indiferent de ce face el in momentul de fata. Astfel, cel putin teoretic, spiritul nu poate fi condamnat irevocabil si nici nu poate fi anatemizat, exceptand situatia unui pact cu Diavolul. Biserica nu are cum sa-l constranga la dreapta credinta si nici nu-l poate infricosa cu pedeapsa Iadului – lucru considerat intolerabil. Rezultatul: reincarnarea devenea erezie.
Reincarnarea in Hinduism
Ideea reincarnarii a fost exprimata de-a lungul timpului cel mai pregnant in Hinduism, dar si aici a trecut printr-o serie de reinterpretari. Textele cele mai vechi, Vedele, nu pomenesc absolut nimic despre aceasta. Abia in Upanishade, vechea teorie a platii a fuzionat cu idea de reincarnare. Identificarea Sinelui (Atman) cu Absolutul (Brahman) nu poate avea loc decat daca Sinele incheie ciclul infernal al existentei (Samsara), adica sirul de reincarnari succesive. Salvarea este data de oprirea revenirilor pe Pamant si nicidecum de inmultirea numarului de reincarnari (cum pretend adeptii occidental ce au o viziune deformata asupra hinduismului).
Nu este vorba in acest caz despre o noua nastere. Omul se naste o singura data, dar nu moare cu adevarat. Din reincarnare in reincarnare el nu face altceva decat sa-si schimbe trupul pana cand ajunge la adevarata libertate, in Nirvana. Principiul care dirijeaza calatoria dintr-un corp intr-un altul este legea karmei. Scopul spiritualitatii hinduse este acela de eliberare fata de legatura karmic, pentru a se putea uni cu Brahman. Prin Bakhti (curentul de devotiune) se insista asupra harului divin ca mod unic de salvare. Omul nu este agentul propriei eliberari din ciclul reincarnarilor. Hinduismul culmineaza printr-o mistica a eliberarii, dar nu si prin explicarea raului si mortii prin reincarnare.
Ideea de reincarnare, sub diferite forme si curente, a mai fost analizata si promovata de budisti, filosofia moderna, spiritism si rozicrucieni sau antropozofi.
Cele 9 vieti
O teorie mai noua despre reincarnare este cea a reverendului preocupat de astrologie pe nume Cindy Myers care, timp de 21 de ani, a efectuat studii aprofundate pe un esantion de peste 10000 de oameni, ajungand la descoperiri uluitoare – fiinta umana trece prin noua reincarcari succesive (prima viata poate fi traita de mai multe ori, pana in momentul cand spiritul/sufletul isi invata lectiile si este capabil sa evolueze). Deci data viitoare cand auziti ca pisica are noua vieti, ganditi-va ca, in aceasta privinta, se aseamana cu noi mai mult decat am fi crezut…
La a cata reincarnare sunteti?
Numarul vietii la care am ajuns se calculeaza astfel:
• adaugati ziua nasterii la luna nasterii dumneavoastra
• apoi adaugati ultimele doua cifre ale anului in care v-ati nascut
• reduceti numarul respectiv la o cifra
Exemplu: 26 iulie (7) 1988 = 26 + 7 + 88 = 121 = 1 + 2 + 1 = 4 – numarul acesta reprezinta viata pe care o traiti acum
Prima viata
Aceasta este prima experienta pe plan fizic a sufletelor tinere. Oamenii care acum traiesc prima viata fac multe greseli fundamentale, obisnuite. Pentru ei totul este necunoscut si nou si tin la tot ceea ce stiu. Par a fi imaturi si uneori egoisti. Unii dintre ei nu cred in existenta lui Dumnezeu si, mai mult decat atat, nu cred in viata de apoi.
Cei aflati la prima viata nu au trasaturi de personalitate specific gata dezvoltate si invata totul din mers. Fiindca sufletul lor este tanar, fac multe greseli. Cea mai mare dificultate pentru ei este sa invete sa nu traiasca in universul creat de propria lor persoana. Trebuie sa invete sa ia initiativa si sa se straduiasca sa inteleaga mecanismele de functionare ale relatiilor interpersonal. De asemenea, au nevoie sa fie mai deschisi spre intelepciunea spirituala.
Scopul lor este sa afle de unde vin si sa dobandeasca credinta in Dumnezeu.
A doua viata
Persoanele care traiesc acum a doua viata incearca sa-si imbunatateasca relatiile de orice fel cu oamenii. Vor incerca orice cel putin o data si isi vor da seama ca au nevoie de cei din jur pentru a supravietui. Ei trebuie sa inteleaga semnificatia si importanta familiei, a parintilor, a prietenilor si a partenerilor.
Oamenii din viata a doua au o profunda credinta in Dumnezeu (dobandita dupa experientele din viata anterioara). Ei trebuie sa invete sa fie toleranti, sa-I aprecieze pe cei din jur si sa iubeasca.
A treia viata
Cei care au ajuns la a treia viata sunt precauti si inradacinati in traditie. Le plac aranjarea in forma si structura. De obicei se bucura de bunastare financiara si cresc in sanul unei comunitati pe care nu o parasesc niciodata.
Acestia evita aventurile riscante si nu le place sa experimenteze noul. Cred in Dumnezeu, dar nu in mod covarsitor. Tind sa fie soti buni, fiind puternic orientate spre familie si sunt prieteni loiali.
Provocarea cu care se confrunta consta in a avea mai multa incredere in propriile forte si a trece dincolo de bariera sigurantei.
A patra viata
Oamenii aflati la a patra viata sunt rareori conventionali fata de familie si parteneri. Ei sunt un mélange intre cei aflati la a treia viata si cei aflati la a cincea. Ei s-au nascut cu anumite teluri pe care doresc sa le atinga. Au tendinta de a fi precauti (precum cei aflati la a treia viata), dar pun la indoiala si cerceteaza misterele vietii.
In ceea ce priveste dragostea, le place sa-si gaseasca un partener, sa se aseze la casa lor si sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti. Cei mai multi dintre cei aflati la a patra viata au parteneri predestinati. Sunt suflete pereche care accepta sa se intoarca, pentru a se casatori cu o anumita persoana dintr-o viata anterioara. Relatiile lor sunt, de obicei, de durata.
Mai mult decat oricare altii, cei aflati la a patra viata au sanse mari de a apela la terapie pentru a-si rezolva problemele. Vor pierde cateva dintre oportunitatile pe care le ofera viata pentru ca nu au curajul sa-si assume destule riscuri. Totusi, cei aflati in acest stadiu de reincarnare pot fi foarte imprevizibili.
A cincea viata
Nascuti cu o lista uriasa de lucruri pe care vor sa le traiasca si sa le implineasca, cei aflati la a cincea viata sunt entuziasmati la maximum de faptul ca traiesc si au planuri marete. Au noroc, dar nu sunt coplesiti de bogatii. Unii dintre ei pot fi extraordinar de creative si pot castiga bani gratie propriilor puteri.
Cred cu tarie in viata de apoi insa nu se pricep sa-si gestioneze cum trebuie relatiile interumane, fiind inconstant. Multi dintre ei traiesc mai multe povesti amoroase decat media. Le place varietatea in dragoste si e posibil sa nu se casatoreasca niciodata sau sa nu aiba nicio relatie personala timp de mai multi ani. Le place viata pe care o duc si nu simt nevoia de a avea un partener. Sunt pe Pamant ca sa se distreze, sa se joace si sa traiasca viata din plin.
Pentru ei, provocarea este aceea de a nu-I rani pe cei din jur cu egoismul lor. Trebuie sa-si rezolve problemele legate de ego.
A sasea viata
Cei aflati la a sasea viata traiesc pentru a mosteni lumea si au nevoie sa inteleaga pe deplin planul fizic – nu doar pamantul,ci si corpul. Ei trebuie sa incite cum ne slujeste corpul, cum sa avem grija de el si s ail folosim la potential maxim. Unii dintre ei se nasc cu probleme de sanatate si de aceea au capacitatea de a realize ca mediul este foarte important pentru o buna functionare a organismului uman (astfel pot depasi orice boala).
Daca inteleg universul si mersul acestuia, pot implini multe lucruri marete si, eventual, pot deveni foarte instariti si au parte de o viata materialista. Trebuie sa experimentam macar o data acest tip de viata pentru a ne da seama ca nu merita traita si avem nevoie sa invatam sa lasam in urma bunastarea materiala.
Cei care isi traiesc a sasea viata sunt puternic orientati spre familie. Primesc multe rasplate karmic in relatiile pe care le au. Daca si-au creat o karma pozitiva, vor avea parte de parteneri iubitori. Daca si-au creat o karma negative, atunci relatiile lor vor fi dificile.
Dificultatea cu care ei se confrunta este aceea de a-si lasa la o parte nevoile materialiste astfel incat sa poata stabili un echilibru intre munca si relatiile personale.
A saptea viata
Aceasta este o viata plina de provocari, este o viata karmic. Unii dintre cei care isi traiesc a saptea viata se nasc pentru a fi complet dependent de societate. Prin cercetarile efectuate, Reverendul Myers a descoperit ca multe persoane aflate in aziluri si institutii similar isi traiau a saptea viata. Daca nu sunt ei dependenti de ceilalti, atunci cei din jur sunt dependenti de ei (platesc pentru karma negative creata in cele sase vieti anterioare).
In comparative cu cei care isi traiesc celelalte vieti, cei aflati la a saptea viata au cea mai accentuate tendinta de a se gandi la sinucidere. Provocarea este aceea de a-si “duce crucea pana la capat” (in aceasta viata) si sa plateasca cu bunavointa toate datoriile karmice.
A opta viata
Cei care traiesc a opta viata isi vor creea un stil de viata mai bun si confortabil, o realitate mai placuta. Ei pot schimba lumea in mod grandiose, modificand realitatea. In aceasta categorie se inscriu guru si liderii spirituali. Binecuvantati financiar, multi dintre cei aflati la a opta viata sunt detasati in privinta relatiilor personale. Ei vor sa ajute lumea intreaga, sa promoveze dragostea si pacea si sa faca schimbari majore pe plan mondial. Merg inainte pentru a raspandi cuvantul lui Dumnezeu si au banii necesari pentru a-si permite un astfel de stil de viata.
Provocarea lor este aceea de a-si folosi firea spirituala pentru binele suprem si de a sta departe de manipulare.
A noua viata
Cei aflati la a noua viata sunt fericiti, dar vietile lor tind sa fie considerate foarte triste de catre ceilalti. Sunt indrumati indeaproape de Dumnezeu. Daca va aflati la a noua viata, nu sunteti malitiosi, nu doriti raul nimanui si nu puteti face nicio greseala foarte mare. Daca faceti ceva necinstit, sunteti prinsi de fiecare data. Dumnezeu ii obliga pe acesti oameni sa se comporte asa cum trebuie. Daca mint, sunt prinsi. Daca fura, merg la inchisoare. Totul fiindca aceasta este ultima viata si trebuie sa fie pregatiti sa plece de pe pamant fara pacate prea mari. Nu detin niciodata prea multe si nu par a avea noroc din punct de vedere financiar. Dumnezeu face toate acestea pentru a le fi mai usor sa paraseasca planul fizic. Au mai putine lucruri de care trebuie sa se desparta.
De asemenea sufera de boli fizice. Nu se simt, de obicei, confortabil in trupurile lor si par a purta poveri suplimentare. Acest fapt ii ajuta, de asemenea, sa se desparta de aceasta viata fara a privi inapoi.
Cei aflati la a noua viata par a avea relatii proaste pentru ca atrag sufletele mai tinere, pe care trebuie sa le invete. Provocarea lor este aceea de a-si pastra natura spirituala si de a nu-si pierde credinta, indiferent cat de multe dificultati par a infrunta.
In loc de concluzie (despre reincarnare)…
“Cea mai mare contributie a Indiei adusa lumii este sa ii ofere o viziune spirituala a omului. Iar lumea face bine daca se deschide de bunavoie acestei stravechi intelepciuni ca sa dobandeasca prin ea o imbogatire pentru viata omeneasca”.
 
 
 

de Craciun


 http://mayas-esprit.blogspot.ro/2012/12/primiti-colinda.html


Mi-a placut tare mult postarea ....

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini