miercuri, 19 decembrie 2012

IN BENEFICIUL ANIMALUTELOR SI ELE MERITA SARBATORI FERICITE SI O FAMILIE IUBITOARE

Anual merg, pe langa alte targuri/expozitii/evenimente, la expozitiile cu pisicute, precum si la evenimentele caritabile privind animalutele. Anii trecuti erau organizate de GIA-Orasul Animalelor si de Daisy Hope la inceput, iar pedigree cu Whiskas la Palatul Copiilor - Ziua Animalutelor.
Acum exista Cafeneaua cu pisici la care de altfel am participat Sambata, a se vedea postarile anterioare si o sa mai merg.
Am mai trecut prin Piata de Craciun de la Universitate unde Dog Town a primit o casuta.
Cu cateva saptamani in urma, a 2-a zi de la inaugurarea pietei am vizitat-o si am luat 1 tricou; apoi am revenit dupa salariu si am mai luat 1 tricou de calitate superioara model Polo personalizat cu sigla adapostului cu 30 lei, o sapca personalizata cu sigla adapostului cu 15 lei si o insigna cu 5 lei in beneficiul adapostului, mai aveau si umbrele cu 50 lei parca.
Am aflat ca tocmai fusese adoptat un catel.Catelusii sunt dragalasi, prietenosi, "piticonti" ... au pozele expuse cu fise de prezentare pe panourile casutei.
Nu uitati si mai ales nu neglijati : oricine poate sa sustina adapostul prin orice mijloace:donatii, voluntariat, adoptii etc; aveau si pliante de prezentare, cu variate proiecte, adoptie la distanta, etc.
In prag de sarbatori, si nu numai, sa fim mai buni si mai darnici. Si animalutele asteapta Mosu' pentru ca merita un camin primitor, o familie iubitoare, un culcus calduros, cel putin o strachinuta si o jucarica; si ele sunt sufletele ....

lumea pisicilor

http://lumea-pisicilor.info/parteneri/
cu adrese utile

reflexologie

Folositor si bine de stiut!


Numai ca trebuie sa stiti ce inseamna in engleza fiecare cuvint - organ, glanda.
 Deci, daca intilniti durere alegeti "organul "care va doare din tabelul din subsolul mainilor grafice.
 Veti vedea ca imediat in desenul palmelor va aparea locul unde trebuie sa masati.
Presati locurile cu pricina, repet, acestea se var colora atunci cind puneti mouse-ul pe cuvintul din tabel.
 Le masati usor pana cind dispare durerea, aparand o senzatie de relaxare.
Alegeti singuri cum sa procedati.
 Mergeti cu mouse-ul pe zona din palma sau pe lista cu organe.
Doar numai sa incercati....veti fi surprins de rezultate.

http://www.dorlingkindersley-uk.co.uk/static/cs/uk/11/features/reflexology/handchart.html














mica lectie de istorie primita prin mail

NOI SUNTEM....CINE SUNTEM NOI?
Zona geografică în care se află astăzi România, a fost în urmă cu peste 10.000 de ani, vatra lumii, locul unde a început cu adevărat civilizaţia umană. Acest adevăr este destul de greu de digerat pentru celelalte mari naţiuni, printre care şi cu aspiraţii inalte la titlul de popor ales.


În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume(18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnacop de miner descoperit vre-o dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8,000 ani înainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tăbliţele de la Tărtăria, judeţul Alba 5-6.000 înainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, şi tot de aici au plecat şi s-au format celelalte popoare indo-europene şi nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciţii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii(ahei şi dorieni), fenicienii..etc.

Traco-dacii reprezintă cea mai veche şi mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizaţiei Sumeriene, şi totodată cea mai numeroasă (180 - 200 de triburi). Ei puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa..chiar şi Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care făcea parte însuşi Burebista.

Scrisul şi odată cu el istoria, au apărut mai întâi în spaţiul tracic şi abia mai târziu in spaţiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultură din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului.

Începând cu anul 1995, dupa studii îndelungate, însă intenţionat ţinute la subsol, o serie de savanţi americani de prestigiu au ajuns la concluzia că Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populaţie neaşteptat de dezvoltată, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, în limba traco-dacă), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. Istoricul Homer spunea că numai tracii ştiau să lupte călare şi cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.

Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desăvârşită, toate convenţiile fiind încheiate verbal şi apoi păstrate cu sfinţenie. Lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ lăsat la poartă, fiind mai mult decât suficient.

Traco-dacii erau singura civilizaţie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa.

În jurul anului 1400 Î.C, se construieşte în Tracia nord-Dunăreană, cea dintâi şcoală cu local de sine stătător de pe Terra, numită Androniconul, unde preoţii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare şi al celor 12 constelaţii).

Confom mărturiilor rămase posterităţii ale lui Platon şi Socrate, însuşi Pitagora şi-a completat studiile la şcoala Zamolxiană, şi tot ei afirmau că în acea vreme în Dacia existau cei mai de seamă medici ai timpului.

Istoricul Herodot, îi considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaţilor,(Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia, unde au fost cunoscuţi ca Cimiry. Migraţi ulterior către Italia, Spania, Anglia şi Irlanda au fost cunoscuţi sub denumirea de celţi.

Zona Nord -Dunăreană (România de astăzi), a fost considerată din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat în aproape toate bogăţiile pământului, cu terenuri agricole(Grânarul Europei de mai târziu), păşuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine apărată contra majorităţii dezastrelor naturale...etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungaţi din vatra strămoşească şi nici deznaţionalizaţi.

Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradiţiile strămoşilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuţioase de sânge, demonstrează un alt miracol : în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupaţie romană, ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoşilor noştri.

România rămâne un miracol, căruia i s-a prevăzut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria în 1922, că românii vor deveni un popor îndrăgit şi respectat de toate popoarele lumii.


Bibliografie:

- Augustin Deac - Istoria Adevărului Istoric

- P.L.Tonciulescu - Ramania, paradisul regăsit

- Nicolae Densuşianu - Dacia Preistorică , Vol.1, 2, 3, 4, 5

- Cornel Bârsan - Revanşa Daciei

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini