luni, 9 iulie 2012

Orange nou

- la Iancului vis-a-vis de metrou, langa Raiffeisen, in locul unei mercerii, zona White Jaguar supermarket, pe langa cei care repara orice si confectioneaza chei
- tot de pe acelasi trotuar a disparut Banca Transilvania BT - spatiu golit si au mai aparut in zona 2 magazinase 1 tip alimentara cu de toate (am vazut anuntul) si unul cu incaltaminte (am vazut doar cutiile, marfa nefiind inca expusa, nici firma montata)

articol primit prin mail si atribuit lui Andrei Plesu

Andrei Plesu "Semnele timpului"
 
  Dacă, ajuns la o anumită vîrstă, te trezeşti bombănind tot mai des, vremurile şi noile generaţii, e bine să ştii că  există riscul de a fi preluat în corul străvechi al bătrînilor, care cred, de cînd lumea, că totul se termină cu ei.
  Capeţi un discurs de bunic, dintre cele care îi  exasperează pe nepoţi.
  Asta pare să fie schema oricărei biografii: debutezi revoluţionar şi militant şi sfîrşeşti dezabuzat şi nostalgic.
 
  Există, totuşi, mutaţii istorice de anvergură, fracturi  ale timpului, de natură să capete un oarecare coeficient de "obiectivitate".
  Am găsit un text, în literatura veche a Indiei (Linga  Purana, II, 39-40), în cuprinsul căruia bombănelile  mele şi ale altora par să fi fost anticipate cu vreo două-trei mii de ani în urmă (Puranas au apărut, în formă scrisă, în veacurile III-V de după Hristos, dar vin dintr-o tradiţie orală care, deja pe-atunci, era veche de peste un mileniu).
 
Intuiţiile profetice ale hinduismului se referă la modul în care se va încheia actualul ciclu al civilizaţiei terestre.
 
  Iată o listă, selectivă, a simptomelor pe care le anunţă textul puranic, privind spre viitorul care e, acum, prezentul nostru:
  "Coeficientul de ură din sufletul fiecărui om va cunoaşte - spun textele - o alarmantă creştere. Oamenii vor deveni din ce în ce mai iritabili. Toate marile achiziţii de cunoaştere vor fi deturnate spre scopuri impure, adică spre amplificarea răului din lume. Se va înmulţi numărul şefilor de stat de extracţie joasă şi de proastă calitate. Lucrătorii manuali şi negustorimea vor fi înălţaţi la rang de intelectuali, iar intelectualii vor fi puşi în condiţii subalterne. Va avea loc, cu alte cuvinte, un destructurant amestec al "castelor", o destrămare dramatică a ierarhiilor fireşti, o ireparabilă dezordine socială. Necinstea va căpăta o răspîndire fără precedent, la toate nivelele. Hoţii vor deveni lideri.   (Rog să nu mi se atribuie nimic din toate aceste afirmaţii! Nu fac decît să citez un text multi-milenar! n.m., A.P.).
  Femeile nu vor mai pune preţ pe propria virtute. Proştii, impostorii, naturile rudimentare şi gălăgioase vor fi luaţi drept înţelepţi. Oamenii "drepţi", de bună calitate, vor avea tendinţa de a se retrage din viaţa publică. În pieţe se va vinde mîncare gata-preparată (să recunoaştem că e de necrezut să auzim vorbindu-se, acum 2000 de ani, de "semipreparate" şi de fast-food! n.m., A.P.).
  Limbile vor sărăci, vorbirea se va trivializa. Vor fi mai multe femei decît bărbaţi, vor prolifera asociaţiile criminale, va creşte numărul celor care nu găsesc de lucru. Se vor răspîndi, pretutindeni, bolile de stomac. Se va extinde moda părului purtat în dezordine şi se va generaliza starea de letargie, de lehamite, cu corolarul unei cronice incapacităţi de acţiune. Vor apărea nenumărate organizaţii religioase necanonice, blasfemia va convieţui cu fanatismul. Se va practica, pe scară largă, uciderea fătului în pîntecul matern şi se vor asasina direct sau simbolic eroii fiecărei comunităţi. Deţinătorii puterii nu o vor mai folosi în beneficiul popoarelor lor.     
 Discernămîntul (ca percepţie a deosebirii dintre bine şi rău) se va şubrezi, instituţia respectului va intra în derivă (vor fi respectaţi, preponderent, cei nedemni). 
 Vor cîştiga teren neruşinarea, călcarea cuvîntului dat, invidia. Între părinţi şi copii vor apărea obstacole greu de trecut, forţa va prevala asupra dreptăţii, ospeţia va declina, vulgaritatea va împînzi totul."
  Contemporanii noştri ar putea îmbogăţi acest diagnostic prin infinite amănunte, extrase din experienţa cotidiană.
  Evident, nu mi-am propus să furnizez cititorului o culegere, deprimantă, de toxine. Nu vreau, pur şi simplu, să-l indispun.
  Dar, pornind de la inventarul de mai sus, un igienic atac de spaimă, o mică ipohondrie nu i-ar strica.
 
                                         Ar fi, poate, un început de terapeutică...

cofetarie recomandata si testata

http://www.cofetariaalice.ro/

LA LETTRE

PARTENERIAT VALONIA-BRUXELLES – ROMANIA
IN DOMENIUL ANIMATIEI CULTURALE
PENTRU COPII SI TINERI
 
Delegatia Valonia-Bruxelles sustine taberele de vara organizate in luna iulie de Centrul Cultural Francofon din Buzau cu sprijinul partenerilor sai.
 
Tabara destinata copiilor si tinerilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 15 ani va fi organizata la Poiana Pinului ca Festivalul Francofoniei si va primi in perioada 16-22 iulie participanti din mai multe tari francofone. Ea va beneficia de ajutorul pretios al 26 de tineri animatori culturali  belgieni francofoni din Unitatea Les Guides Horizons din Liège Ste Walburge, care vor propune diverse activitati si ateliere. Participarea tinerilor belgieni francofoni se inscrie in seria proiectelor initiate de asociatia « Tineri in Romania », asociatie membra a Coordinarii Nationale Belgiene : Partenariat Villages Roumains, ale carei proiecte sunt sustinute de Biroul din Bruxeles al Uniunii Nationale a Consiilor Judetene din Romania.
 
Cea de-a doua tabara, destinata tinerilor de la 15 la 25 de ani, va fi organizata la Predeal in perioada 24-30 iulie sub numele Franco-aventure. Mai multe ateliere vor fi propuse participantilor, printre care si ateliere de teatru animate de Christian Wery (Namur), care are o bogata experienta in animarea de ateliere de expresie prin miscare si cuvant si ateliere de teatru. Prezenta sa la tabara este sustinuta de Delegatia Valonia-Bruxelles.
 
 
Pentru detalii, nu ezitati sa ne contactati: Gabriela Dobre, gabrielawbb@rdsmail.ro sau 0213140665.


PARTENARIAT WALLONIE-BRUXELLES –ROUMANIE
DANS LE DOMAINE DE L’ANIMATION CULTURELLE
POUR LES ENFANTS ET JEUNES
 
La Délégation Wallonie-Bruxelles Bruxelles soutient les camps d’été organisés au mois de juillet par le Centre Culturel Francophone de Buzau avec le soutien de ses partenaires.
 
Le camp destiné aux enfants et jeunes de 5 à 15 ans sera organisé à Poiana Pinului sous le label Festival de la Francophonie et accueillera du 16 au 22 juillet des participants de plusieurs pays francophones. Il bénéficiera de l’aide précieuse de 26 jeunes animateurs culturels belges francophones de l’Unité Les Guides Horizons de Liège Ste Walburge qui proposeront des activités et ateliers. Cette participation de jeunes belges francophones s’inscrit dans la série de projets initiés par l’asbl « Jeunes en Roumanie », association membre de la Coordination Nationale Belge : Partenariat Villages Roumains, dont les projets sont soutenus par le Bureau de Bruxelles de l’Union Nationale des Conseils Départementaux de la Roumanie.  
 
Le deuxième camp, destiné aux jeunes de 15 à 25 ans, sera organisé à Predeal du 24 au 30 juillet sous le label Franco-aventure. Plusieurs ateliers seront proposés aux participants, dont des ateliers de théâtre animés par Christian Wery (Namur), qui possède une riche expérience dans l’animation d’ateliers d’expression par le mouvement et la parole et d’ateliers de théâtre. Sa présence à ce camp est soutenue par la Délégation Wallonie-Bruxelles.
 

Pour plus d’information, n’hésitez pas à nous contacter: Gabriela Dobre, gabrielawbb@rdsmail.ro ou 021 314 06 65.

Dragonfly Accessories: Cercei ciorchine + breloc + oja peridot

Dragonfly Accessories: Cercei ciorchine + breloc + oja peridot: Daca ma intrebati pe mine, mozul e culoarea verii. What is moz ? Pentru cine nu stie, roz + mov = moz ! Autorul ? http://pelinmadalin.wordp...

Dragonfly Accessories: Adopta aceasta catelusa !!!

Dragonfly Accessories: Adopta aceasta catelusa !!!: Azi, 24.06.2012 am gasit aceasta catelusa in Brasov, cartierul Noua, zona Aqua Park . Fiind foarte slaba banuiesc ca a...

Cristinamaslina Design: Struguri parguiti...- 100 Lei

Cristinamaslina Design: Struguri parguiti...- 100 Lei

Cărţi Dragi: "Pe cont propriu"

Cărţi Dragi: "Pe cont propriu": „ Noi rămâne întotdeauna o noţiune foarte flexibilă, chiar şi în cazul unui cuplu foarte bine sudat; în realitate sunt două fiinţe distinc...

Bijuteriile Elizei - bijuterii handmade: Cercei cu inimioare albastre

Bijuteriile Elizei - bijuterii handmade: Cercei cu inimioare albastre: Cerceii sunt confectionati din inimioare din sticla albastre, sfere de angelit si accesorii argintate. Pret 12 lei. Cod 364

Simț enorm, văz monstruos: La inceput de saptamana

Simț enorm, văz monstruos: La inceput de saptamana: 1. Nu uitati sa va rezervati un loc la workshopul din 21 iulie. 2. De identificat cai pentru a pune in practica de zi cu zi cuvintele atri...

Arabela: Cutiuţa din dischete pentru băieţi şi fete

Arabela: Cutiuţa din dischete pentru băieţi şi fete: Dacă vă gândiţi că prietenul vostru e cam neglijat, şi aţi vrea sa îi faceţi un cadou handmade vă recomand următorul tutorial Materiale ne...

ce mă enervează: medicul de familie, un parazit

ce mă enervează: medicul de familie, un parazit: ”in urma consultului in policlinica sau la spital medicul specialist are obligatia de a elibera reteta si scrisoare medicala. nu se face ...

Wonderland In A Can: Dacă nu-i poți dovedi, alătură-te lor

Wonderland In A Can: Dacă nu-i poți dovedi, alătură-te lor: Asta mi-a trecut azi prin cap cand, în urma multor insistențe ale celor apropiați m-am hotărât să-mi fac cont pe facebook. A fost o mare vic...

Animalutele: Personalitate :)

Animalutele: Personalitate :)

Chiti - o pisica de vis: Chiti e electrica

Chiti - o pisica de vis: Chiti e electrica: Dragii mei, Tare ocupata am fost cu muscatoria. Totul merge foarte bine, toate fiarele care s-au oferit sa fie partenere de afacere fac o t...

this is not here: what grinds my gears: VOLUNTARIATUL

this is not here: what grinds my gears: VOLUNTARIATUL: ceva a devenit extrem de putred in voluntariat. si anume faptul ca ideea de voluntariat incepe sa fie coordonata de oameni. care oameni ...

Un cotoiaş frumos: A ieşit soarele, am ieşit şi noi să ne bronzăm

Un cotoiaş frumos: A ieşit soarele, am ieşit şi noi să ne bronzăm: Las această poză să spună povestea. :)

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini