vineri, 1 iunie 2012

gradini ale lumii

Gradina Meditatiei Cosmice - Scotia


Deschisa o singura zi pe an, gradina are drept sursa de inspiratie... matematica, dar si stiintele exacte.

Este unica in lume ca design. A fost amenajata in 1989 de Charles Jencks si sotia sa Maggie Keswick in apropiere de Dumfries (Scotia).

Modul in care sunt grupate plantele este prea putin important, ceea ce aduce un surplus de originalitate acestei gradini sunt sculpturile si ansamblurile metalice care "mobileaza" spatiul si care ii indeamna pe vizitatori, bineinteles, la meditatie.
 
Gradinile Keukenhof - Olanda


O explozie de flori multicolore face ca Gradinile Keukenhof sa fie percepute ca o adevarata opera de arta. Faimoase in intreaga lume, ele reprezinta una dintre cele mai populare destinatii turistice din Olanda. Gradinile adapostesc nu mai putin de 7 milioane de lalele de diverse specii, cea mai pretioasa fiind laleaua neagra importata din Rusia denumita "Baba Yaga".
 
Suan Nong Nooch - Thailanda


Acest incredibil parc situat in Pattaya, Thailanda, impresioneaza prin frumusetea si complexitatea arhitecturii peisagiste.

Initial, proprietarii si-au dorit sa foloseasca cei 600 de acri de pamant cumparati in 1954 pentru a face o plantatie de pomi fructiferi, dar au sfarsit prin a pune la punct cu multa maiestrie o gradina de plante tropicale si de flori ornamentale spectaculoase. In prezent, gradina este vizitata zilnic de circa 2.000 de iubitori ai plantelor.
 
Versailles - Franta


Probabil cele mai faimoase in intreaga lume, gradinile palatului Versailles au fost amenajate in timpul imparatului Louis XIV. Dimensiunile impresionante au necesitat o munca pe masura pentru a trasa liniile unice in lume, care se disting atat de bine de la ferestrele palatului.

Mii se specii de plante au fost cu grija tranplantate aici de adevarate "regimente" formate din sute de gradinari priceputi.
 
Gradinile Butchart - Canada


Gradinile Butchart sunt in topul celor mai impresionante gradini ale lumii, fiind numite si "poarta catre Paradis".

Desi acopera o zona mai mica, de doar 50 de acri, frumusetea lor este rapitoare, atat vara cat si pe timpul iernii.
 
Gradina Yuyuan - China


Gradina Yuyuan a luat fiinta in urma cu peste 400 de ani. Construita in stil traditional chinezesc, cu numeroase stanci, podete si dragoni sculptati, gradina are numeroase zone distincte si pavilioane speciale.

Razboiul civil de la mijlocul secolului XIX a produs stricaciuni imense, dar in 1956 edilii orasului Shanghai au decis sa ii redea frumusetea si gratia.

Gradina a fost redeschisa publicului in 1961, iar de atunci atrage sute de mii de turisti in fieare an.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini