sâmbătă, 5 mai 2012

cetatea Poenari Arges din Vacante la tara

Destinatii cu farmec


Cetatea Poenari, Arges

De la poalele hidrocentralei Vidraru, încep scările care duc la cetatea lui Ţepeş. Turiştii care ajung în această zonă sunt cel mai probabil în drum spre Transfăgărăşan. Şi mânaţi de entuziasmul de a străbate bine-cunoscutele serpentine, trec fără să viziteze fortareaţa lui Ţepeş.

La ieşirea din satul Căpăţâneni, pe drumul Curtea de Argeş – Barajul Vidraru, începe aventura. Cetatea din vârful muntelui se vede de jos, din incinta hidrocentralei Vidraru, însă până la ea sunt 1480 trepte de urcat. Urcatul e anevoios, cu treptele cam prea „în piept” pe anumite porţiuni. Odată ajunşi sus, turiştii sunt întâmpinaţi de către un paznic dornic de taclale, de un morman de pietre si câteva ziduri. Cu toate acestea, nu e loc pentru dezamăgire deoarece împrejurimile Muntelui Cetăţuia, pe care se află cetatea, sunt într-adevăr frumoase. Culmile Munţilor Făgăraşului sunt încântătoare în orice timp al anului.
http://www.vacantelatara.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1013:cetatea-poenari-ruinele-unui-vechi-cuib-de-vulturi-&catid=34:destinatii-interne&Itemid=59

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini