sâmbătă, 28 aprilie 2012

sa bem pentru sanatate

trebuie sa ne apucam de baut,


medicament!



















TUICA de PRUNE. Primele bauturi distilate au fost fabricate de eschimosi în urma cu 3000 de ani,

prin fermentatia unor alge. Licoarea avea multiple utilizari terapeutice.

La noi, traditionala tuica de pruna,de o tarie între 22-25 grade ( numa...)

era odinioara folosita în vindecarile miraculoase ale unor boli de inima,

de stomac si biliare.



Combate bolile de inima

Biochimistii americani au dovedit ca o enzima prezenta in cactusul Karroll viridis

enoae,

este regasita in tuica de pruna, in cantitati de 8 ori mai mari.

Enzima are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arteridele capilare

coronariene,

vasele care aduc sangele la inima.

Este prezenta in alte 120 de medicamente naturiste diferite,cu rol in prevenirea

arterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic,medicamente care sunt foarte

scumpe in SUA, Canada si Marea Britanie (depasesc in medie 140 de dolari

pentru o cura de 45 de zile).

Consumarea zilnica a 32,12 ml tuica de pruna este o eficienta metoda de a reduce

probabilitatea de aparitie a unor boli de inima datorate arterosclerozei.

Acest tip de profilaxie are un pret de 14.000 de ori mai mic decat in cazul unei

medicatii naturiste cu extract de cactus, ambalat in SUA.



Antianemic

Cercetatorii germani au descoperit ca in extractele distilate de pruna exista 6 tipuri

de substante cerute de celulele rosii sanguine, rapid absorbabile in stomac,

o data cu vaporii de alcool.

Aceste substante, prezente din abundenta in tuica,pot creste cu peste

120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii

(celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen).

In plus, tuica de pruna are un bogat continut in fier,nucleul metalic al hemoglobnei

din globulele rosii.

Dar acest lucru nu inseamna nici pe departeca anemia se previne cu tuica,

in lipsa unei alimentatii corespunzatoare recomandate de medic.

Dimpotriva, un consum zilnic de tarie de pruna fara o alimentatie adecvata,

poate avea efecte nefaste chiar si pentru un organism sanatos.



Reglarea functiilor hepatice

Tuica de pruna slaba contine o anumita cantitate de vitamine A,B,C,D1 si D2,

nedegradate termic si absorbabile intestinal,cu o eficienta crescuta,

atunci cand temperatura bauturii este apropiata de cea a sangelui (37,5 C°).

Acesta este un motiv pentru care tuica de pruna fiarta, nu foarte fierbinte,este,

in ciuda celor crezute, benefica functiilor hepatice, avide in anotimpul rece

de vitamine si saruri (sunt exclusi cei care sufera de afectiuni hepatice cauzate de

alcoolism).

Se recomanda tuica de pruna slaba in dischinezii biliare,

probleme de decongestionare hepatica (disfunctii ale ficatului cauzate de

slaba irigare cu sange a acestuia), constipatii cauzate de factori alimentari.

Precautii:

1. Tuica de pruna poate avea efecte magice pentru sanatate numai in conditiile

in care este preparata curat.

2. Nu se recomanda ca „terapia cu tuica” sa devina un obicei. Aceasta „traditie"

se poate usor transforma intr-un viciu extrem de periculos.

3. A mari doza terapeutica de tuica poate conduce la alcoolism. Priviti tuica

drept un medicament si aveti fata de ea atitudinea care se impune.



Terapia cu tuica Mic dejun

Este total exclus a se consuma orice fel de tarie inainte sau dupa micul dejun!

Exceptie fac cei care sufera de forme nespecifice de tahicardie

(cresterea frecventei batailor inimii)

si hipertensiune netratabila, datorita unui stres psihic puternic.

Acestora li se indica sa consume 30-40g slanina, urmata de un paharel de

maximum 40 ml de tuica fiarta de pruna, „data peste cap”. Persoanele care

lucreaza in conditii de temperaturi scazute li se recomanda 50-60 ml „pruna”

dupa un mic dejun bogat in grasimi.



Dejun

Tuica de pruna slaba (nu alte tarii) este indicata ca aperitiv inainte de servirea

mesei.

Alcoolul si, mai ales, sarurile minerale, favorizeaza absorbtia unor elemente

benefice, prezente numai in fructul de pruna, inainte de inceperea dejunului.

Din acest motiv, este absolut necesar ca tuica sa fie servita cu 10-15 minute

inainte de masa de pranz

(care poate contine elemente ce pot bloca absorbtia unor principii active proprii,

regasite numai in tuica de pruna.).

Cantitatea ideala de tuica (de 22-24°) servita a aperitiv nu trebuie sa depaseasca

50-60 ml pentru barbati si 25-35 ml pentru femei.

Nu se recomanda servirea de vinuri tari in timpul dejunului si nici dupa dejun.

Cina

Inainte de cina, se poate servi un paharel de tuica de pruna ceva mai tare (30-35),

maximum 50 ml pentru barbati si 40 ml pentru femei, bauta incet, inainte cu 20-25

minute inainte de masa. Nu este recomandat a se consuma nici un fel de

bauturi distilate

dupa servirea mesei de seara.

Text: Marius Bebe, cercetator Academia Româna





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini