duminică, 6 noiembrie 2011

avertisment

SHELL OIL COMPANY a publicat un avertisment public


SHELL a constatat trei incidente în cursul carora telefoanele mobile au provocat incendii la pompele de benzina din statiile de carburanti :

În primul caz, telefonul era in portbagaj când soferul facea plinul; telefonul a sunat si incendiul care a urmat a distrus masina si pompa.

În al doilea caz, o persoana a raspuns la telefon în timp ce facea plinul si a fost arsa grav la fata când vaporii de benzina s-au inflamat.

În al treilea caz, o persoana a fost arsa grav la picior când vaporii de benzina s-au inflamat; telefonul, care era în buzunar, a început sa sune în timp ce facea plinul.

Tineti minte:



* Telefoanele mobile pot inflama benzina sau vaporii de benzina.

* Telefoanele mobile care au un led care se aprinde când functioneaza sau când suna, pot emite suficienta energie ca sa produca o scânteie.

Pe scurt, iata regulile pe care trebuie sa le respectati pentru totala siguranta la statiile de benzina:

1) Opriti motorul.

2) Nu fumati.

3) Nu folositi telefonul mobil, lasati-l în interiorul masinii sau închideti-l.

4) Nu urcati în masina în timp ce faceti plinul.

Bob Renkes de la Petroleum Equipment Institute a organizat o campanie al carei scop este constientizarea « electricitatii statice» care este la orignea incendiilor din statiile de carburanti. Aceasta campanie a anchetat 150 de cazuri.

Rezultatele sunt surprinzatoare:

1) Printre cele 150 de cazuri, aproape toate sunt legate de femei.



2) Aproape în toate cazurile, persoana s-a reîntors în masina în timp ce alimentau la pompa. O data plinul efectuat, persoana a iesit din masina pentru a pune furtunul pompei la loc, datorita electricitatii statice s-a declansat incendiul.

3) Majoritatea acestor persoane aveau încaltaminte cu talpa de cauciuc.

4) Majoritatea barbatilor nu se reîntorc niciodata în masina în timpul alimentarii. De aceea, foarte putini barbati sunt victime ale acestui tip de accident.

5) NU TREBUIE NICIODATA SA FOLOSESTI TELEFONUL MOBIL IN TIMP CE FACI PLINUL.

6) Vaporii de benzina sunt cei care declanseaza incendiul la contactul cu electricitatea statica.

7) În 29 cazuri de incendiu, persoana s-a reîntors în masina, apoi a iesit si a atins furtunul pompei de benzina în timpul alimentarii; marca si modelul masinii nu au nici o importanta. În unele cazuri, masina si statia de benzina au suferit daune majore si clientul a fost grav ranit.

8) 17 incendii au avut loc înainte, în timpul sau imediat ce busonul rezervorului de benzina a fost scos si persoana a început sa faca plinul.

M. Renkes subliniaza ca este important ca NICIODATA sa nu te întorci în masina în timp ce faci plinul.

Daca trebuie NEAPARAT sa te întorci în masina în timp ce faci plinul, asigura-te când iesi din masina, ca închizi portiera si ca atingi O PARTE METALICA A MASINII înainte de a scoate furtunul pompei de alimentare din rezervorul de benzina. În acest mod simplu, corpul nu va mai contine electricitate statica în momentul în care pui busonul rezervorului la loc.

Petroleum Equipment Institute, împreuna cu alte organisme încearca sa avertizeze publicul de acest pericol. Pentru mai multe informatii consultati http://www.pei.org. Clicati pe centrul ecranului în zona « Stop Static » (« Opriti electricitatea statica »).

ATENTIE : PE POMPELE DE ALIMENTARE DIN STATIILE DE CARBURANTI ESTE MARCAT INSEMNUL NU FOLOSTI TELEFONUL MOBIL IN TIMPUL ALIMENTARII (un desen cu un telefon barat) DAR NIMENI NU DA IMPORTANTA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini