duminică, 29 mai 2011

calatorii

Anvers, Belgia




Supranumit "oraşul diamantelor", Anvers te va impresiona prin eleganţa şi farmecul său medieval flamand care se simte la tot pasul. Alei pietruite, castele vechi, clădiri arhitecturale, statuile cu Madone şi pruncul Iisus, dar mai ales frumuseţea portului cuceresc orice turist.

Dacă ajungi în oraşul vechi nu ai cum să ratezi grandioasa catedrală gotică, a cărei clopotniţă de 123 de metri înălţime răsună în tot oraşul.

















Sopot, Polonia



Faimos datorită celei mai strâmbe clădire din lume, Krzywy Dom, oraşul polonez este extrem de apreciat pentru relaxarea balneară pe care o oferă litoralul Mării Baltice, unde poţi înota în apă caldă, un lucru mai puţin întâlnit. Pe timp de vară, strada centrală a oraşului Bohaterów Monte Cassino prinde viaţă prin spectacolele fascinante de teatru pe care actorii le joacă de dimineaţă până seara.





















































Fethiye, Turcia



Frumuseţea uluitoare a Turciei o poţi surprinde din plin în Fethiye, un loc încântător care te lasă fără cuvinte.



Oraşul străluceşte în frumuseţea-i excentrică, astfel că marea, muntele şi insulele nu pot descrie decât cadrul unei vacanţe perfecte.





























































Guimarães, Portugalia



Parte medieval, parte modern, Guimaraes este poate cel mai frumos oraş al ţării. Cu case vechi cu balcoane colorate, monumente la tot pasul şi străduţe înguste, dar mai ales caste sale medievale, Guimarães este oraşul ce evocă istoria naţională a Portugaliei. Nu poţi spune că ai vizitat Portugalia fără să vezi mai întâi locul unde s-a născut aceasta

















































































Toscana, Italia





Unde poate fi savurat cel mai bine pitorescul Italeiei dacă nu "Sub soarele Toscanei"?



Aşezată în inima Italiei, între Apenini şi Mediterană, Toscana este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase regiuni italiene, cu sate răsfirate pe colinele colorate, podgorii întinse de viţă de vie şi măslini.

























































Oban, Scoţia





Oraşul - port este unul dintre cele mai spectaculoase ţinuturi ale Scoţiei şi o destinaţie de vacanţă cu totul suprinzătoare.



Ruinele castelului Dunollie, turnul lui McCaig şi insulele misterioase din golful Oban oferă privelişti superbe asupra întregului ţinut, cunoscut şi pentru whiskey-ul care îi poartă numele. Înainte să ajungi la Oban, fă o oprire şi la în Fort William, situată la poalele celui mai înalt munte din Scoţia, Ben Nevis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini