vineri, 26 martie 2010

URGENTE ! MERITA O SANSA !

http://adoptieanimale.blogspot.com/2010/03/catel-cu-picior-ruptosul-iese-in-afara.html

http://www.adopta-i.ro/diverse/catelusi-pentru-adoptie.html

http://jurnalulmissouri.blogspot.com/2010/03/motanel-tigrat-ofer-iubire.html

zodiac de pe mail ...

Astrologia araba figurează printre cele mai prestigioase ale lumii , chiar daca nu este foarte cunoscuta publicului larg. In cazul ei , semnele zodiacale nu poarta numele unor constelaţii , ci pe cele ale unor arme albe. Acestea indica atitudinea noastră înnăscuta cu care abordam viata , care este perceputa ca o lupta. Semnele (sau armele) sunt , in horoscopul arab , in număr de noua.



Sabia: 24 noiembrie-3 ianuarie

Ghioaga ţărăneasca: 4 ianuarie-10 februarie

Arcul: 11 februarie-19 martie

Cuţitul: 20 martie-1 mai

Pumnal: 2 mai-15iunie

Suliţa: 16 iunie-22 iulie

Praştia: 23 iulie-4 septembrie

Spada: 5 septembrie-14 octombrie

Buzduganul: 15 octombrie-23 noiembrie





Sabia (24 noiembrie-3 ianuarie) - Adolescenta eterna

Personalitate: uşurinţa , vivacitate , tinereţe fizica si psihica , dinamism , mişcare. Femeia-sabie este plăcuta , cu un spirit viu , curioasa in legătura cu orice , este ca argintul viu. Poate parea usor imatura si adeseori pare sa joace rolul unei fetiscane careia ii place sa atraga atentia , sa fie ascultata , privita , cautata... Asa ajunge sa colectioneze numerosi admiratori , insa se plictiseste rapid de o situatie sau de o relatie si de aceea statornicia ii e straina. Desigur , mai tarziu , o coplesesc regretele cand ii pare rau ca nu a dus lucrurile pana la capat.

Provocarea vietii ei: sa inceteze sa mai fie superficiala. Sa ajunga la miezul lucrurilor. Sa nu mai cedeze tentatiei de a fugi atunci cand intalneste o prima dificultate. Sa nu se mai lase prada descurajarii si sa nu mai renunte la telurile pe care si le propune. Va reusi cu ajutorul altora cu conditia sa nu-i mai considere doar un public care trebuie cucerit.

Visul secret: sa intalneasca un barbat pe care sa-l vrajeasca pentru totdeauna cu modul ei adolescentin de-a fi , cu plecarile ei intempestive si care sa se arate nebun de gelozie din cauza armatelor ei de admiratori platonici , bineinteles. Caci , in fond , ei ii place mai mult sa viseze la dragoste decat sa o traiasca.



Ghioaga taraneasca (4 ianuarie-10 februarie) – Energie pura

Personalitate: o femeie solida , care poate parea dura , cand de fapt adevarul e cu totul altul. Ea este , in realitate , tandra , generoasa , iubitoare , numai ca nu prea stie ce este aceea diplomatie si spune mereu ceea ce gandeste , uneori fara minime menajamente. Caci este o femeie adevarata care vrea sa fie inteleasa desi vivacitatea spiritului ei si marea libertate interioara ii dauneaza uneori. Energica si curajoasa , ei ii lipseste uneori compasiunea pentru cei care sunt mai slabi sau mai putin puternici.

Provocarea vietii ei: sa nu mai creada ca ea stie tot si intelege tot , chiar si referitor la altii. Sa-si dezvolte simtul intuitiei , sa invete sa-i asculte pe ceilalti , sa-i accepte si sa-i lase sa traiasca asa cum vor , chiar daca nu intelege exact cum gandesc. Cu aceasta conditie , ea isi va gasi pacea interioara , atunci cand va stabili o distanta sanatoasa intre ea si altii si va putea beneficia astfel de toata bogatia umana din jur.

Visul secret: are vise de adolescenta - ca un barbat sa se indragosteasca nebuneste de ea , sa lase totul balta si sa plece impreuna intr-o aventura fantastica. Pentru toata viata , bineinteles. Ca asta sa se intample , ar trebui bineinteles sa se lase "prinsa" , or asta nu e tocmai usor pentru ea.



Arcul (11 februarie-19 martie) - Indrazneala si fragilitate

Personalitate: tanara , nativei in acest semn ii lipseste increderea in ea insasi , isi imagineaza ca ceilalti o vad ca fiind fada si neinteresanta. Se insala grav! Are un farmec puternic , ceea ce face sa nu fie uitata deloc usor! Din aceasta lipsa de incredere , se trag si greselile pe care le face. De pilda , de teama sa nu fie tratata cu indiferenta sau de teama sa nu fie atacata , ea e cea care preia initiativa: isi intinde arcul , tinteste , da drumul sagetii si apoi , imediat , incepe sa regrete ca a tintit in acea directie. Apoi isi va cere scuze persoanei respective... atitudine de fetita indrazneata , dar fricoasa. Cu timpul , va invata sa aprecieze mai corect o situatie si va sti sa recunoasca acele contexte in care va avea nevoie de "arc" si de "sageata".

Provocarea vietii sale: sa capete incredere in ea , sa se foloseasca de imensul ei potential , de stralucirea si energia pe care le degaja. Sa se intoarca spre cei care-i seamana si care o iubesc asa cum este. Si sa nu incerce sa semene multimii , ar fi pacat!

Visul secret: sa nu mai aiba tot felul de indoieli. Sa aiba succes , sa fie recunoscuta pentru talentul ei , sa fie admirata. Toate acestea se pot implini cu conditia ca ea sa creada in ele. Si sa aiba incredere in cei care o iubesc!



Cutitul (20 martie-1 mai) - Forta vitala

Personalitate: nativa acestei zodii apare ca fiind o femeie tonica, ce nu cedeaza niciodata in fata dezamagirilor. Orice s-ar intampla , ea va gasi mereu energia de a ridica fruntea , de a munci , de a-si imbunatati proiectele pentru ca acestea sa aiba succes , de a se implica in planuri indraznete. Are si unele defecte , de pilda poate izbucni in adevarate accese de furie , cand cuvintele ii ies din gura fara sa mai cantareasca asupra lor. In ciuda acestora insa , ramane o femeie fermecatoare.

Provocarea vietii ei: aceasta aventuriera are nevoie de provocari , de cuceriri , iubirea pentru ea trebuie sa vina din senin si pentru asta e capabila sa-si schimbe viata in cinci minute. De ce are nevoie: de rabdare , de luciditate , sa nu se mai lase condusa de impulsurile de moment. Si mai ales sa nu ia decizii sub imperiul emotiilor de care se lasa invadata adesea.

Visul secret: sa gaseasca un barbat genial , putin nebun , care va aduce visul in viata ei si soarele in iubire!







Pumnal (2 mai-15iunie) - Truditoarea

Personalitate: femeia-pumnal munceşte ca o nebuna , cu bucurie si voie buna. De aceea , ea urca rapid treptele sociale si îşi găseşte o reala implinire in profesie. Dar , totodată simte nevoia sa aibă un camin al ei , o casa , copii , sot si nu ii plac relatiile pasagere. Ii plac plimbarile lungi in natura , serile in fata semineului , muzica si artele in general. Isi spune adesea ca "tine prea multe in spate". Si , de asemenea , crede ca din aceasta cauza ceilalti o iubesc: pentru ca ii plaseaza ei propriile lor poveri. Iar ea are ceva de castigat? Nu intotdeauna...

Provocarea vietii: sa invete sa fie la fel de transanta si pe plan afectiv , cum e pe plan profesional. Sa nu mai permita sa se abuzeze de amabilitatea si generozitatea ei. Sa pastreze distanta fata de cei profitori. Sa invete sa impuna limite fara sa se teama ca va pierde afectiunea sau respectul celorlalti. Sa invete sa-si asume riscuri si sa iasa din rutina atunci cand aceasta se instaleaza.

Visul secret: sa plece intr-o calatorie in jurul lumii , sa descopere alte culturi si alte stiluri de viata , sa-si exprime latura generoasa printr-o opera sau proiect personal care sa ii schimbe viata.



Sulita (16 iunie-22 iulie) - Calatoarea

Personalitate: ea alearga , alearga peste tot! Sulita se misca fara incetare , traieste clipa si nu se gandeste decat la viitor. Intr-un cuvant , e o femeie ocupata , o femeie care se implica in multe proiecte. Are in ea multa dragoste de daruit , pentru iubitul ei , pentru copii , dar si pentru omenire , in general. Este foarte intuitiva , o excelenta ascultatoare si nu isi arata adevarata fire decat atunci cand are deplina incredere.

Provocarea vietii ei: aceasta aventuriera care vrea sa descopere lumea are nevoie de cuceriri , de proiecte , cu cat mai dificile , cu atat mai bine. Se va bate pentru ideile ei pana la ultima suflare , se va implica total in luptele pe care le duce , fie ele umanitare sau politice. Are curajul de a-si asuma opiniile si este cu adevarat o femeie cu o inima de leu. Daca stie sa-si canalizeze energia si setea de actiune , atunci dorinta de a schimba lumea nu ramane doar un vis.

Visul secret: marele ei vis este o utopie - sa construiasca o lume mai dreapta si mai buna. Ea isi asuma acest vis si va munci toata viata pentru a-l implini uneori in detrimentul vietii sale personale si a confortului sau material.



Prastia (23 iulie-4 septembrie) - Indragostita

Personalitate: infricosator de independenta, ea se revolta contra oricarui lucru ce-i ameninta libertatea. Ii e foarte greu sa respecte anumite limite , fie care sunt de ordin material , intelectual , moral sau spiritual. Ea crede ca nu se poate progresa decat daca uitam de trecut si reformam totul si aplica deseori acest principiu si in viata personala cand i se intampla des sa o rupa definitiv cu prietenii , cu profesia , cu iubitii pentru a o lua de la capat! Dar , de fiecare data , se arunca intr-o noua viata cu aceeasi pasiune si aceeasi sinceritate.

Provocarea vietii ei: o mai mare stabilitate , motivatii mai durabile , implicarea in proiecte pentru care sa aiba rabdare. Pe scurt , rabdarea si vointa de a se implica luand in considerare si experientele trecutului. Si sa nu mai dea ascultare impulsului de a o rupe imediat cu oamenii care se intampla sa-i displaca sau o sa plictiseasca timp de un minut!

Visul secret: sa il faca pe un barbat sa se indragosteasca nebuneste de ea. Iar acesta sa constientizeze ceea ce simte. Caci de zapaciti , s-a saturat. Mai ales daca tinem cont de fapt ca majoritatea nici nu indraznesc sa se apropie de ea de teama unui refuz.



Spada (5 septembrie-14 octombrie) - Independenta si reusita

Personalitate: nativa din semnul Spadei este o femeie exceptionala care poate obtine lucruri marete cu conditia sa-si urmeze scopurile fara sa sa preocupe de altii , care au dificultati in a-i intelege aspiratiile , si cu conditia sa respecte un anumit ritm , fara sa fie nerabdatoare si fara sa se lase repede descurajata. Mare iubitoare de riscuri si provocari , are adesea tendinta de a urma cai aventuroase , drumuri foarte accidentate doar "ca sa vada cum e" sau doar de dragul schimbarii. Din fericire , beneficiaza de un ascutit simt al intuitiei , pe care se poate baza si stie sa se inconjoare de oamenii potriviti. Prietenii , iubitii si familia o sustin si ii dau sfaturi bune.

Provocarea vietii ei: sa nu ia decizii bazate pe imensul ei orgoliu! Constienta de abilitatile sale , ea reuseste adesea cu brio , insa totodata nu trebuie sa creada ca a ajuns la capatul unui drum cand de abia l-a inceput. Pe plan sentimental , mai multa modestie si interes pentru ceilalti nu i-ar strica.

Visul secret: o mare familie , multi copii si multi prieteni! Dar obiectivele personale ii consuma tot timpul si toata energia. De aici apare un sentiment de frustrare pe care trebuie sa-l invinga: la urma urmei , viata a fost foarte generoasa cu ea.



Buzduganul (15 octombrie-23 noiembrie) - o femeie adulata

Personalitate: poate ca nu e prea agreabil, prea magulitor sa auzi ca esti in semnul acesta , dar totusi... Nativa acestui semn cumuleaza multe atuuri , este calma , sigura de ea , isi cunoaste atuurile si stie sa se foloseasca de ele la momentul oportun. Stie sa uzeze de instrumentele pe care le are la dispozitie , este un leader , un adevarat sef de echipa si este adesea inconjurata de un cerc de admiratori si de adepti. Misiunea ei este sa conduca, sa ghideze. De altfel, uneori pare avea o atitudine prea autoritara pentru anturajul ei, insa nimeni nu-i contesta pozitia de leader.

Provocarea vietii ei: sa se faca iubita pentru ceea ce este , nu pentru ceea ce reprezinta , pentru ceee ce are in inima , nu pentru ceea ce afiseaza. Sa reuseasca sa mai dea jos armura de protectie, sa redevina umana. Asta ii cer, de altfel, si cei care o iubesc sau copiii ei.

Visul secret: ea si-ar dori tot: glorie , averi , succes , bani , o mare iubire cu un barbat dedicat ei trup si suflet , toate aceste asteptari sunt de fapt reflexia unei mari fragilitati si a unei frici teribile de singuratate. In sprijinul tuturor proiectelor ei grandioase, beneficiaza de o incredibila energie si de un mare noroc.

Lolita .......

“Lolita… lumina a vietii mele, vapaie a viscerelor mele. Supliciul meu, suflet al meu. Lo-lii-ta: varful limbii executa o miscare in trei timpi, coborand pe valul palatului ca sa atinga, la timpul trei, dintii. Lo. Li. Ta.”

Vladimir Nabokov









V for Vintage si Lolita, pentru ca Lolita nu poate fi vreodata personaj secundar.

Pentru ca Lolita e a noastra, niciodata a ei.

Pentru ca Lolita e o amintire vizuala intima, dar a fiecaruia.

Pentru ca Lolita ar putea purta:

sosete lungi, scurse pe gamba,

rochii de printesa, facute pe comanda,

bijuterii fantezie si ruj aprins,

roz, dar si negru,

bumbac, dar si voal,

bocanci grei, innobilati doar de puritatea trasaturilor,

sclipici, fara kitsch,

haine cu scopul lor cel mai primar.





Lolita va fi gazda editiei V for Vintage cu numarul 4.

CU: vintage, colectii LOLITA, accesorii si arta LOLITA inspired

Invitat special: Chotronette

Cand: sambata, 10 Aprilie 2010

Unde: Cafepedia, Str. Pictor Arthur Verona nr. 2

Program: 12.00-20.00

Dress-code: Lolita (rochii, roz, ingenuu), gentleman

Intrare: 10 lei (cocktail Campari Lolita inclus, ia-l de la mansarda in happy hours)









Organizator: V for Vintage // www.vforvintage.ro

Contact: Laura Calin, 0723 636 276

despre o biserica ...

Biserica Sfanta Teodora din Peloponez - Vasta


Mareste imaginea.



Biserica Sfanta Teodora din Peloponez, localizata in asezarea Vasta, este una dintre cele mai minunate bisericute din lume, fiind unica prin cele petrecute cu ea. Biserica este zidita pe un loc unde mai apoi au crescut copaci. Copacii au imbratisat-o si au strans-o la piept, insa fara a o deteriora.



Vasta este o localitate din municipalitatea Megalopolis, in prefectura de Arcadia, Peloponez, Grecia. Vasta, micuta asezare din Arcadia, este cunoscuta lumii intregi pentru "miraculoasa bisericuta" a Sfintei Teodora de Peloponez.



Biserica Sfanta Teodora din Peloponez - biserica din care au crescut copaci



Aceasta sfanta a vietuit in secolul al XI-lea, in vremea maretului Bizant . Cand regiunea a fost asaltata de banditi, Sfanta Teodora a fost nevoita sa-si apere, dupa puteri, satul, insa, ca femeia, nu putea face prea multe. Pentru a nu fi respinsa din oaste, Teodora s-a deghizat in soldat si a intrat in randurile luptatorilor.







Din randuiala lui Dumnezeu , Teodora nu a supravietuit luptei. Se zice astfel ca, pe cand zacea intinsa la pamant, ea ar fi soptit cuvintele: "Fie ca trupul meu sa devina biserica, sangele meu sa devina rau de apa, iar parul meu sa devina padure de copaci."



Locuitorii din Vasta, miscati de eroismul acesteia si indurerati pentru pierderea ei, au construit o biserica pe locul unde a avut loc batalia si unde a si adormit in Domnul sfanta. Bisericuta din piatra a fost construita de localnici undeva intre secolele X-XII.



Legendele locului marturisesc cum ca un rau al zonei si-a schimbat traseul, ajungand astfel sa treaca chiar pe sub temelia bisericii construite de ei. Mai apoi, copaci au inceput sa creasca din acoperisul bisericii, ale caror radacini nu se vad nici in interiorul bisericii, nici sub tavan si nici pe lateralul cladirii. Sute de ani au trecut, insa radacinile tot nu se vad.







Astazi, pe acoperisul bisericutei ridicate in cinstea Sfintei Teodora de Peloponez , se afla un numar de 17 copaci uriasi. Cea mai mare parte dintre ei sunt inalti de peste 30 de metri, unii dintre ei avand o grosime de peste un metru. Multi dintre copaci au o greutate de peste o tona. Totusi, desi acoperisul bisericutei este subtire, fara nici o intaritura speciala, rezista ca prin minune. Oamenii de stiinta care au cercetat cazul isi marturisesc neputinta de a explica cum cresc copacii pe un acoperis subtire fara sa se prabuseasca biserica.



Sfanta Teodora din Vasta a ajuns, in foarte scurt timp, mult iubita de crestinii din zona. Minunile nu au incetat sa apara, multi gasindu-si alinare la mormantul sfintei. Biserica Ortodoxa a Greciei a canonizat-o, iar pelerinajele in Vasta nu inceteaza niciodata.







Se intampla adesea ca Sfanta Teodora de Peloponez sa fie confundata cu Sfanta Teodora din Alexandria, care imbracandu-se in haine de barbat a intrat si s-a nevoit intr-o manastire de calugari. Si-a luat numele de Teodor. O femeia a l-a acuzat pe "Teodor" ca a lasat-o insarcinata, iar sfanta a tacut, pentru a nu crea sminteala. Pentru mai multe, sa cititi viata Sfintei Teodora din Alexandria.



Ce spun oamenii de stiinta despre minunea din Vasta ?



In anul 2003, la cel de-al patrulea simpozion de "Archaeometrie" din Grecia s- a prezentat un raport geofizic asupra bisericutei din Vasta. Cercetatori de la Universitatea din Patras au venit special in Grecia pentru "a studia" minunea. Bisericuta se afla atat in purtarea de grija a Arhiepiscopiei locului, cat si sub ocrotirea Ministerului Culturii, ca monument bizantin de valoare nationala.







Minunea este evidenta: radacinile celor 17 copaci imensi nu se vad pe nici o parte. Acoperisul are o grosime de doar cativa centimetri, peretii sunt si ei din piatra, fara crapaturi sau gauri. Radacinile nu se vad nici in interior, nici in afara. Datorita acestora, micuta cladire se afla sub o imensa presiune, in timp fiind necesare unele restaurari, dar minore, si mai ales din cauza curiozitatii unora lipsiti de experienta, care au incercat "sa inteleaga" misterul. Interventiile neprofesioniste au afectat arhitectura bisericii, insa mult prea putin.



S-a hotarat sa se faca un test cu ultrasunete, peretii urmand a fi analizati bucatica cu bucatica. Rezultatul cercetarilor au oferit cercetatorilor raspunsurile necesare pentru a primi abrobarile necesare restaurarii in intregime a monumentului. S-a vazut cum radacinile se scurg prin firisoarele de spatiu ramas liber intre pietrele zidurilor, pana in pamant. Zidurile se afla intr-o permanenta tensiune, iar cladirea a devenit "un corp viu".







Marturiile arheologilor raman insa si ele la aceeasi concluzie: aceasta este o minune , unica in lume si inca inexplicabila, cum radacinile au putut urma aceasta cale si cum bisericuta si acoperisul sunt neatinse. Loukas Constantin, geolog: "Nu exista explicatie din partea geologiei. Este vorba de o minune continua" (1987). Gheorghe Raptis, silvicultor: "Intregul fenomen depaseste orice explicatie logica, fireasca si stiintifica a omului" (1992).



Elefterie Beligiannis, inginer: "De vreme ce vanturile care sufla acolo au puterea sa dezradacineze arbori, se intelege clar cu ce mare putere apasa cei 17 copaci asupra acoperisului" (1986). Elena Stavrogiannis, arhitecta: "Fenomen inexplicabil stiintific. Puterea greutatii si a vanturilor ar fi trebuit ca, datorita pozitiei bisericutei, dar si datorita constructiei provizorii a acesteia, si tinand seama si de vechimea ei, sa duca la distrugerea sa. Insa ea a ramas in picioare de atatea secole, fara stricaciuni serioase" (1993).







Anastasie Tinka, teolog, arheolog, istoric: "Intreaga crestere, existenta si viata a copacilor de pe acoperisul bisericutei Sfintei Cuvioase Mucenice Teodora uimeste, depaseste orice ratiune si explicare fireasca a omului. Aceasta arata o insusire rara: interventia lui Dumnezeu pentru faptura Lui, savarsirea minunii."



Makrigiannis, geolog: "Saptesprezece uriasi sprijiniti pe nimic. Toti acesti arbori imensi sunt inradacinati pe nimic, sau mai bine-zis pe acoperisul gros de cativa centimetri! Cea mai mare surpriza ne asteapta inauntru. Nici o radacina cat de mica nu iese dintre zidurile vechi. Nici o crapatura care sa se datoreze lor! Atunci cand vantul bate printr-un copac urias al bisericutei, radacinile lui formeaza niste parghii atat de puternice, incat micul asezamant ar trebui sa se darame imediat. Ca geolog, sunt in masura sa stiu foarte bine ca zidurile s-ar fi crapat si s-ar fi spart chiar numai din cauza unui singur copac, cu atat mai mult ca sunt saptesprezece" (1993).

la piata Vitan am constatat aparitia unui Mega Image, iar in Mall Vitan unde nu mai fusesem de ceva timp ... schimbari

- extindere Carlos in locul lui Totem
- parca BamBoo din Cora Pantelimon este mai bogat+variat decat cel din acest mall
- scumpe si saracute accesoriile de la Accesorize, Promod, Aldo - oferte ceasuri cu set curele multicolore intre 64 si 84 lei, Parfois ...
- mi-a placut in Gima - jeleuri Spiderman portofel/penar la aprox. 9 lei, si in Diverta anumite carti reduse, rame foto dragute, portofele fas animatie14-19 lei, desi nu erau cine stie ce oferte la dvd-uri, cum gaseam in libraria din Plazza Mall ...

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini