marți, 26 octombrie 2010

sanatate in UE

Heidi Stevenson




21 Septembrie 2010



http://www.infowars.com/big-pharma-scores-big-win-medicinal-herbs-will-disappear-in-eu/




Colosii din domeniul farmaceutic au ajuns aproape de victorie, in lupta lor dusa decenii de-a randul, pentru eliminarea oricarui concurent. Incepand cu 1 Aprilie 2011-adica in mai putin de opt luni- aproape toate plantele medicinale vor deveni ilegale in Uniunea Europeana. Abordare in Statele Unite este un pic diferita, dar are acelasi efect devastator.



Oamenii au devenit nimic mai mult decat niste vase coelctoare pentru orice mizerii vor gigantii din farma sa arunce catre noi, si nu avem nici o posibilitate de a obiecta, putem doar sa platim pentru aceste mizerii pretul pe care il cer ei.



Colosii din domeniul farmaceutic si cei din business-ul agricol aroape ca si-au indeplinit misiunea de a pune stapanire pe fiecare aspect al sanatatii, de la mancare la modul in care avem grija de noi insine, atunci când suntem bolnavi. Sa nu aveti nici o indoiala: ne vor lua si bruma de sanatate ce ne ramane.



Totul incepe in ziua pacalelilor- 1 Aprilie



In cea mai rautacioasa glumă din toate timpurile, facuta de 1 Aprilie, Directiva Europeana privind medicamentele din plante traditionale (THMPD) a fost adoptata din nou. Aceasta stabileste normele si reglementarile de utilizare a produselor pe baza de plante care au fost anterior tranzactionate liber.



Această directivă impune ca toate preparatele pe baza de plante sa treaca prin acelaşi tip de proceduri ca si cele farmaceutice. Nu are nici o importanta daca o planta a fost folosita de mii de ani. Costurile pentru acest lucru sunt mult mai mari decat ar putea sa suporte majoritatea producatorilor, cu exceptia colosilor din farmaceutica, estimarile variind de la 80 000 £ la 120 000 £ pentru fiecare planta medicinala, si fiecare planta dintr-un compus trebuie sa fie tratata separat.



Nu conteaza ca o planta a fost folosita in condiţii de siguranta si eficienta mii de ani. Acesta va fi tratata ca şi cum ar fi un drog. Desigur, plantele sunt departe de a fi asa ceva. Aceste preparate sunt facute din surse biologice. Ele nu sunt neaparat purificate, intrucat asta poate schimba natura si eficacitatea lor, la fel cum s-ar putea intampla la produsele alimentare.

In loc sa priveasca produsele alimentare si medicamente traditionale ca probleme legate de drepturile omului, acestea au fost tratate ca probleme de comert. In acest fel, legile privind alimentatia si plantele sunt focusate pe dorintele marilor corporatii, nu pe nevoile si dorintele oamenilor. Aceasta polarizare gresita a determinat FDA-ul sa faca declaratii scandaloase si absurde.



Important este ca business-ul agricol si colosii din farmaceutica sa aiba un regim juridic avantajos pentru comert. Scopul intregului angrenaj este de a face lumea un loc sigur pentru ca megacorporatiile sa faca in mod liber comert. Nevoile si sanatatea oamenilor pur si simplu nu sunt factori luati in considerare de ei.



Cum sa luptam cu aceasta incalcare a dreptului la sanattate si bunastare



Inca nu e totul decis. Dacă conteaza pentru dvs. sa aveti acces la plante medicinale, la plante aromatice, sau daca va intereseaza accesul la vitamine si alte suplimente, va rugam sa luati masuri. Chiar dacă aceste probleme par lipsite de sens pentru dvs., luati in considerare persoanele carora le pasa. Oare ar trebui sa se refuze dreptul la un tratament medical si la metode de intretinere a sanatatii liber alese?



Anh [Alianta pentru sanatate naturala] a fost activa in lupta impotriva acestor atentate la libertate. In prezent merge in instanta, in incercarea de a opri punerea în aplicare a THMPD. Putem spera ca vom reusi, dar istoria recenta ne arata ca nici o decizie luata de vreo instana nu a avut puterea de a opri acest mecanism care ne striveste. Nu ne putem permite sa stam deoparte si sa asteptam rezultatele eforturilor lor. Trebuie sa privim incercarea lor ca parte a unui intreg, in care fiecare dintre noi are un rol.



Depinde de fiecare dintre noi- trebuie sa luam masuri. Dacă locuiti în Europa, va rugam, trimiteti o scrisoare sau un mesaj membrului/lor Parlamentului European care va reprezinta tara.



Urmati linkul urmator pentru a afla numele si datele de contact ale reprezentantului:



http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch.do;jsessionid=50F6E51D0275A7C2377045FF0081B2F7.node1. Apoi trimiteti o scrisoare in care afirmati cu tarie ca sustineti cu convingere actiunile Anh in incercarea de a suspenda punerea în aplicare a THMPD [Directiva privind produsele medicale din plante traditionale] si ca sperati ca si ei vor sprijini dreptul oamenilor de a alege tratamente pe bază de plante.



Dacă vi se pare dificil sa compuneti o astfel de scrisoare, click aici: http://gaia-health.com/articles301/000301-sampleletter.rtf, pentru un model (în format .rtf universal) sugerat de Anh. Il puteti folosi pe acesta.



Dreptul nostru de a proteja sanatatea noastra si a copiilor nostri este in joc. Daca va pasa de copilul dvs. sau de bunastarea lui nepot, atunci trebuie sa acţionati. Vorbiti, pentru ca acum este momentul adevărului! Puteti sta deoparte, nefacand nimic, sau puteti vorbi.



Si apoi, odată ce ati facut-o, spuneti-le totutror celor pe care-i cunoasteti. Spuneti-le ca e timpul sa actioneze. Chiar nu avem timp de pierdut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini