vineri, 14 mai 2010

unicate

Harajuku: Biserica Japoneza

- este construita in Tokyo , in 2005, are un tavan special care creeaza ecou de 2 sec si ofera o experienta unica ptr. ascultatori.


Catedrala Sfintului Basil: Biserica Colorata din Piata Rosie - Rusia


Se afla in Mosocva, Rusia - Piata Rosie... este o biserica ortodoxa cu o serie de cupole colorate care se subţie până la un punct, numit cupole in forma de ceapa, care fac parte din arhitectura Kremlinului.

Catedrala a fost comandata de Ivan cel Cumplit, pentru a comemora capturarea lui Khanate de Kazan,in 1588


Hallgrímskirkja: Biserica Unica din Islanda

De Hallgrímskirkja (literalmente, biserica de Hallgrímur) este o biserică Luterana parohială situată inReykjavík, Islanda. Are 74.5 metri , si este cea de-a 4-a cea mai inalta structura arhitecturala din Islanda. Biserica este numita după poetul şi preotul islandez Hallgrímur Pétursson (1614 - 1674), autor al Pasiunii Corale. A fost comandata în 1937 si a luat 38 ani sa fie construita.


Temppeliaukio Kirkko: Biserica de Piatra

De Temppeliaukio Kirkko (Biserica de Piatra) este un lucru senzaţional de arhitectura moderna din Helsinki . Finalizata în 1952, este construită în întregime în subteran şi are făcut un plafon de cabluri de cupru. Acesta a fost proiectat de arhitectul Timo fraţi şi Tuomo Suomalainen şi completat în 1969. Ei au ales un afloriment de piatra de 40 de metri peste nivelul străzii. Este unul din cele mai populare atractii turistice de la Helsinki şi, adeseori, plin de vizitatori.


Catedrala Braziliei: Biserica Moderna a architectului Oscar Niemeyer


Catedrala Metropolitana Nossa Senhora Aparecida din capitala Braziliei este o expresie a arhitectului Oscar Niemeyer. Aceasta structura hyperboloida incadrata de beton, are acoperiş de sticlă pentru a se deschide sus, la ceruri. La data de 31 mai 1970, structura Catedralei a fost terminata, şi numai 70 m diametru de circulare zonă au fost vizibile. Proiectul Catedralei se bazează pe principiul hyperboloidului de revoluţie cu secţiuni asimetrice. Structura de sine are 16 coloane de beto simetrice. Aceste coloane, având secţiune hiperbolica, au o greutate de 90 t, si reprezintă două mâini ce se duc în sus la cer.


Biserica Borgund: Cea mai bine conservata biserica din lemn


Biserica de Borgund este una din cele mai bine conservate din Norvegia dintre 28 de biserici de lemn existente. Aceasta biserica de lemn, construită, probabil, in secolul al 12-lea, nu şi-a schimbat structura si nu a avut un reparari majore de la data ce a fost construita.


Catedral Las Lajas: O catedrala gotica parca rupta din povesti


Catedrala LAS Lajas este situata în sudul Columbiei, construita in 1916 in canion riului Guaitara. Conform legendei, acesta a fost locul în care o femeie María Mueses de chinone si-a adus fiica surdomuta Rosa si care asezata pe o stâncă, a vorbit pentru prima data cind a vazut o aparitie in grota.



Mai tarziu, o misterioasă pictura a Fecioarei Maria, care purta un copil in brate a fost descoperita pe peretele din pestera. S-a aratat din studii de pictura ca nu exista nici o dovadă de vopsea sau pigmenţi folositi pe piatra, Insa în momentul în care o bază de eşantionare a fost luată, s-a constatat că au fost impregnate culori în piatra la o adâncime de câţiva metri. Fie adevărat sau nu, legenda a dus la construirea acestei uimitoare biserici.


Biserica Sf. Iosif: Cunoscuta ptr. cele 13 turle de aur


Biserica Sf. Iosif o biserica ucraineană, Greco-Catolica, din Chicago . Construita in 1956, este cunoscuta pentru ultra-modernele treisprezece turle de aur simbolizând cei doisprezece apostoli si Iisus Hristos ca fiind cel mai mare centru de cupola. Interiorul bisericii este complet ornamentat in stil bizantin, cu icoane (fresce). Din păcate, iconograful a fost deportat înapoi in Ucraina, înainte de a termina să scrie numele tuturor sfinţilor, conform traditiei.


Biserica Ružica: Unde candelabrele sunt facute din carcase de glonte.


Situata în Cetatea Kalemegdan din Belgrad , Serbia , Biserica Ružica este o mică capelă decorata cu ... arta de razboi! Candelabre sale sunt realizate în întregime din carcasa de glonte, sabii şi piese de tun.



Spaţiul bisericii a fost folosit de turci ca si depozitar de praf de pusca de peste 100 de ani, iar ea a trebuit să fie reconstruita in mare masura în 1920, după Primul Razboi Mondial. Deşi afectata de bombardamente, a fost o minune intr-un groaznic masacru din marele război. În timp ce luptau alături de Anglia şi SUA pe frontul din Salonic, soldaţii sârbi au reusit sa construiasca aceste uimitoare candelabre. Este unul dintre cel mai buni exemplu de arta de razboi



Capela Sfintului Ghildas: Cinstruita la baza unui virf de piatra


Capela Sf. Ghildas e asezata mai sus de Canalul riului Blavet în Bretagne , Franţa. Construita ca un hambar de piatra, la bază a unei stânci, aceasta a fost o dată un loc sfânt al Druids. Sf. Ghildas a umblat necontenit sa predice in Ţara Galilor, Irlanda şi Scoţia. El a sosit în Bretagne, în aproximativ 540 e.n şi se spune ca a predicat creştinismul dintr-o grota, acum cuprinsa în capelă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini