miercuri, 22 iulie 2009

Toata lumea cunoaste TEOREMA SALARIULUI, care spune ca inginerii si oamenii de stiinta nu pot NICIODATA sa castige la fel ca oamenii de afaceri si comerciantii.
Aceasta teorema poate, in sfarsit, sa fie demonstrata prin rezolvarea unei ecuatii matematice simple:
Ecuatia noastra se bazeaza pe doua postulate foarte cunoscute:
Postulatul nr.1 : Cunostintele inseamna Putere
Postulatul nr.2 : Timpul inseamna Bani
Orice inginer stie ca : Puterea = Munca / Timp
De aici:
Prin urmare,
Cand Cunostintele tind spre zero, Banii tind catre infinit, oricare ar fi valoarea atribuita Muncii, aceasta putand fi foarte slaba.
Invers, cand Cunostintele tind spre infinit, Banii tind spre zero, chiar daca valoarea Muncii este ridicata.
De unde urmatoarea concluzie, evidenta: Cu cat cunoasteti mai putin, cu atat mai multi bani veti castiga.
P.S. : Cei dintre Dvs. care au avut unele dificultati in a intelege rationamentul de mai sus vor trebui sa fie cel mai bine remunerati ...




Cu siguranta ati auzit cel putin o data de Coana Mita Biciclista, sau de rimele deocheate la adresa ei. Aceasta doamna nu este o fantezie a bucurestenilor si nici o legenda, ci ea chiar a existat.
Maria Mihaescu, pe numele ei adevarat, s-a nascut in 1885, la Ditesti, judetul Prahova. Renumele de "biciclista" si l-a castigat in anul 1898, cand ziaristul George Ranetti, redactor-sef la revista "Furnica", amorezat de ea, a observat-o intr-una din plimbarile ei cu bicicleta pe Calea Victoriei. Evident, Mita l-a refuzat, iar acest lucru l-a enervat de Ranetti, care a poreclit-o "Mita Biciclista".
Maria era o femeie frumoasa, nu prea inalta (cam 1.60 m), cu parul blond tuns scurt si cu ochii verzi - albastri. Ea a fost curtata de multi barbati celebri: Nicolae Grigorescu (trecut de 50 de ani), Octavian Goga sau regele Ferdinand. El i-a daruit casa de langa Piata Amzei, casa cu doua corpuri, ce-i poarta numele. Chiar regele Manuel al Portugaliei a cerut-o de nevasta, dar ea a refuzat. A ramas fidela amorului pentru doctorul Nicolae Minovici, parintele societatii „Salvarea“.
Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sa revizitati Muzeul Theodor Pallady incepand de vineri, 10 iulie 2009, Strada Spatarului nr. 22 (langa Biserica Armeneasca). Muzeul Pallady a fost inchis timp de sase luni pentru lucrari de reamenajare si de restaurare a operelor expuse.
Veti avea ocazia sa redescoperiti farmecul uneia dintre cele mai vechi si frumoase case din Bucuresti - Casa Melik, care adaposteste colectia sotilor Serafina si Gheorghe Raut, prieteni si admiratori ai maestrului Theodor Pallady.
Alaturi de cateva remarcabile panze semnate de Pallady, colectia cuprinde un numar impresionant de desene si gravuri ale artistului, expuse periodic in selectii tematice. Pe langa operele lui Pallady, sunt expuse lucrari de pictura europeana (sec. XVI-XIX), piese de mobilier, ceramica orientala, sculptura antica greco-romana, egipteana, indiana dar si sculptura renascentista.
Diversitatea si caracterul heteroclit al colectiei sunt caracteristice pentru fenomenul colectionarismului romanesc de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.
Mai multe detalii sunt disponibile in comunicatul de presa atasat.
Va invitam asadar sa va bucurati de un loc special al Bucurestiului si de frumusetea operelor de arta recent restaurate.

Toate cele bune,
Alina Patru
Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing
Muzeul National de Arta al Romaniei
Calea Victoriei 49-53 Bucuresti
tel 021/314.81.19
fax 021/312.43.27
www.mnar.arts.ro

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini