vineri, 5 iunie 2009

CRUZIME , preluare PROTV

O femeie de 60 de ani, din Braila, a lovit fara mila un catel fara stapan, cu coada unei maturi, pana i-a rupt sira spinarii si l-a lasat lat, la pamant.
Un trecator aflat in zona a fost oripilat sa asiste la un acces de furie al individei care lovea catelul peste cap si peste coloana, in timp ce acesta schelalaia de durere.
Socat, omul a constatat ca agresoarea nu s-a oprit pana cand patrupedul nu a ramas nemiscat, intr-o balta de sange, pe trotuar, dupa care ea a intrat linistita in bloc.
Barbatul a transportat cainele imediat la un veterinar, sperand sa-l poata salva, insa acesta avea sira spinarii pur si simplu zdrobita.
Medicul a recomandat eutanasierea cainelui, pentru a fi scutit de durerile cumplite.
Insensibila la soarta animalului pe care, practic, l-a omorat in bataie, agresoarea sustine ca a fost atacata in timp ce facea curatenie la bloc si a trebuit astfel sa se apere.
Mai multi martori sustin ca aceasta are de obicei un comportament violent fata de caini, pe care ii loveste fara mila de cate ori are ocazia.
Politia a deschis dosar penal in acest caz, iar daca va fi gasita vinovata, femeia risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la trei ani sau amenda.
Femeia de 60 de ani este chiriasa in apartamentul din Braila in care locuieste mai multe luni, insa proprietarii apartamentului sunt de negasit.
Locatarii blocului spun ca pe femeie o cheama Anisoara sau Ani.
Politistii o cauta in continuare pe femeie.
Imaginile ne lasa muti in fata neputintei unei fiinte ! "Acest catelus de 4-5 luni a fost eutanasiat pentru ca intr-o dimineata, o femeie idioata, care nu ar mai trebui sa existe in viata, l-a lovit cu bestialitate cu coada de lemn a unei maturi si i-a rupt coloana vertebrala. La recomandarea medicului veterinar, care a considerat ca puiutul nu mai are nicio sansa de vindecare, acesta a fost eutanasiat. Ce pedeapsa merita aceasta femeie?," se intreaba martorul.
Ne intrebam si noi: ce pedeapsa merita aceasta femeie?
Dupa cum bine stiti, in Romania exista o Lege privind protectia animalelor.
Din pacate, nu este aplicata corespunzator!
Prea putini sunt cei care platesc pentru actele lor de cruzime!
Stirile ProTv au redeschis campania "STOP torturarii animalelor".

POINTER SUPERB PENTRU ADOPTIE

Povestea ei:
Lusha este o catelusa ce a fost tinuta si uitata in lant pe undeva la tara .Nu a fost hranita ,nu i s-a acordat atentie , nu a fost mangaiata , iubita,adorata,…..Din ce ne-a spus veterinarul este un metis de pointer in varsta de 2 anisori si 7 luni.A facut o data pui si apoi lasata in voia sortii.Nu a fost nimeni interesat de ea.Daca nu o luam de acolo asa zisii stapani o dadeau la hingheri.Un astfel de caine nu trebuie tinut in lant si uitat.Are nevoie de spatiu , atentie , educatie si nu in ultimul rand de apreciere si iubire.
Pentru cei interesati va rog sa ma contactati la numerele de telefon: 0720886445 sau 0726580753 .Ajutati-ma sa-i gasesc un camin adevarat.Este foarte inteligenta si cuminte , cu siguranta privirea ei nu o sa va lase indiferenti.
http://lusa.computerlink.ro/
din pacate cei care au salvat-o pleaca din tara pe 1.07.2009 si cauta cu disperare un stapan!
Oana Iacob
www.4animals..ro
www.flickr.com/photos/asociatiarobi
http://oana-robi.blogspot.com/

DE LA ROBI

Nu ne-a venit sa credem ca e posibil asa ceva , dar Andreea care locuieste in zona unde s-a produs acest incident, ne-a garantat ca nu-i minciuna, nu-i alarma falsa. In fotografia din st. sus o vedeti pe Andreea incercand sa o linisteasca pe catelusa mama iar in fotografia din dr. sus il vedeti pe unul din cei patru pui care din pacate a trebuit sa fie eutanasiat. Larvele mustelor pusesera deja stapanire pe el. Chiar daca micutul cu putin timp inainte de a fi eutanasiat a baut lapte caldut din biberon, soarta lui era pecetluita, nu mai putea fi salvat.
Cum au ajuns in situatia asta ?
Sa nu ne intrebati, ca nu vom putea raspunde.
Una dintre variante, cea prezentata in mesajul de ajutor era ca tocmai catelusa mama ar fi vinovata deoarece si-ar fi dus puii la “ caldura “
Excludem aceasta varianta , din cel mai solid motiv : animalele au instincte de conservare mult mai puternice decat ale oamenilor, asa ca varianta catelusei vinovate ca si-a dus ea singura puii in zmoala nici nu intra in discutie.
Raman valabile doar doua ipoteze:
- e posibil ca ei sa fi stat langa ceva cald care sa se fi varsat peste ei sau
- cineva a vrut sa scape de pui sau poate a vrut doar sa se distreze ( e o moda in Romania – aceea de a-ti bate joc de alte forme de viata – moda care ne alunga undeva mult mai departe de preistoirie ) si i-a aruncat in zmoala. In aceasta situatie se explica de ce catelusa mama nu are zmoala pe spate. E posibil sa fi intrat in zmoala ca sa-si salveze puii.
CAND TE GANDESTI LA USURINTA CU CARE UNII DINTRE OAMENI ISI UCID IN CELE MAI DIVERSE MODURI PRUNCII NOU NASCUTI, TE-NTREBI CARE DINTRE EI MERITA RESPECT.
FEMEIA CARE-SI ARUNCA PRUNCUL IN LATRINA CA SA SCAPE DE RUSINEA DE A FI NASCUT UN COPIL NEDORIT SAU POATE NEACCEPTAT DE MEMBRII FAMILIEI SAU
CATELUSA CARE S-A AVANTAT IN ZMOALA FIERBINTE CA SA-SI SALVEZE PUII ?
SUNTEM CONVINSI CA STITI RASPUNSUL LA ACEASTA INTREBARE.
Pentru ceilalti trei dintre pui si minunata lor mamica voluntarele Robi au inceput o lupta contra cronometru. Cel putin 12 ore pe zi sunt alaturi de ei, curatandu-i de cumplita zmoala si hranindu-i pe cei trei sugari, supravietuitori.. Nu ne-am fi descurcat desigur fara ajutorul medicilor de la City vet , a varului Andrei si a varului Sergiu cararora le multumim de o mie de ori “cel putin”pentru tot ajutorul dat.
Ce s-a mai intamplat in continuare cu micutii pui si blanda lor mamica veti afla daca veti urmari activitatea noastra. Va vor spune rand pe rand chiar voluntarii ceea ce s-a mai intamplat.
Ii puteti ajuta , nu doar pe ei ci pe multele animalute care au ajuns in grija noastra in ultima perioada de timp( sunt multe si nu mai facem fata din niciun punct de vedere – nici macar al postarilor pe site ) donand :
Asociatia pentru protectia animalelor - Robi
CIF 13765439 BCR 2 BCR 2
Cont RON: BCR 2 RO16RNCB0073049952070001
Cont EURO: BCR 2 RO05RNCB0073049952070005
Cont USD: BCR 2 RO32RNCB0073049952070004
sau prin serviciul online PayPal
Sau adoptand unul dintre animalutele aflate in custodia noastra.
VA MULTUMIM PENTRU ORICE EFORT DEPUS DE DUMNEAVOASTRA IN SCOPUL SALVARII ACESTOR FIINTE NEVINOVATE.
Te-ai saturat sa mai vezi caini si pisici fara stapan? E problema ta.
Te astepti ca autoritatile sa-ti rezolve problema? Ai f.f. mult de asteptat.
Impreuna insa o putem rezolva. Cum? Click aici: www.4animals.ro si vei afla.

despre Hector si babesioza

Va rog sa intrati pe www.dogmagazin.ro, sectiunea Virtual Dog Show si sa votati pentru ca Hector, catelusul nostru, sa castige premiul de cel mai frumos catel al lunii iunie.
Merita votat pentru ca este o superbitate de catel si are o vointa de fier.
A supravietuit celui mai rau virus transmis de capusa, "babesioza".
Pentru crescatorii de animale, atentie maxima la acest virus.
Daca animalutul a fost muscat de capusa si prezinta semne de apatie, lipsa apetitului si urina colorata, duceti-va cu el imediat la cea mai apropiata clinica pentru a i se face analiza sangelui si tratamentul adecvat.
Cu cat ajungeti cu animalutul mai repede la medic, cu atat cresc sansele lui de supravietuire.
Multumesc frumos,
Carmen

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini