joi, 4 iunie 2009

Prima aparatoare ptr testicule a fost folosita in 1874 la un joc de cricket
Prima casca de protectie a fost folosita in 1974...
Le-a trebuit 100 de ani barbatilor sa realizeze ca si capul este important :)

sfat

Vine un moment in viata cand realizezi:
Cine conteaza,
Cine nu a contat niciodata,
Cine nu va mai conta...
Si cine va conta intotdeauna...
Deci, nu iti face griji pentru oamenii din trecutul tau,
Exista un motiv pentru care nu au ajuns sa fie prezenti in viitorul tau...
Daruieste flori tuturor celor pe care nu vrei sa ii pierzi in 2009,
Incearca sa strangi 12; nu este usor!

apel pentru Maria primit azi prin mail

Va rog mult sa trimiteti prietenilor si celor cunoscuti mesajul de mai jos. Vrem sa incercam sa o ajutam pe aceasta fetita. MULTUMESC!
Am aflat de o poveste care nu ma poate lasa indiferent si impreuna stiu ca putem face minuni pentru Maria, o fetiţă în vârstă de 5 ani. Daţi, va rog, mai departe acest mesaj! Renunţând azi la o cola, prelungiţi viaţa unui copil cu încă o jumătate de oră!
Maria a fost diagnosticată în aprilie 2008 la Institutul Kremlin Bicetre din Paris cu boala Tirozinemie de tip 1 (o boală foarte rară și foarte gravă), medicul curant fiind român Dl. Dr. Bogdan Hermeziu. Diagnosticarea s-a făcut după un an de zile de investigații în România, în momentul în care copilul ajunsese să nu mai mănânce, să nu mai doarmă și să nu mai meargă. Este singurul asemnea caz de la noi!
Autorităţile din România ridică din umeri şi plimbă familia dintr-o parte în alta. Nu sunt medicamente compensate, nu sunt şanse de tratament la noi. Singura soluţie vine de la o clinică din Franţa unde Maria este tratată în prezent. Doar că 3.000 de euro lună de lună nu este puţin pentru nimeni.
Practic, fiecare jumătate de oră de viaţă Mariei înseamnă 2 euro. S-a creat o linie specială pentru a o ajuta prin SMS. Este numărul scurt 848, pentru care nu se percepe TVA. Daţi un mesaj gol la acest numă şi donaţi astfel 2 euro.
Aproape în fiecare dimineaţă, când mă trezesc, fac un efort şi donez 2 euro prin SMS la 848 pentru acestă fetiţă. Încercaţi şi voi! ca să se trezească şi Maria. Nu o lăsaţi să adoarmă definitiv de la vârsta de 5 ani!
Dacă vreţi să aflaţi amănunte despre ea puteţi intra pe www.maria.europafm.ro
Daţi mesajul mai departe la toţi prietenii şi hai să strângem împreună banii pentru cât mai multe luni de tratament şi pentru a le da medicilor răgazul necesar să găsească soluţia pentru vindecarea ei!
Vă mulţumesc,
Toader PAUN
project manager
Cristina Nicoleta Spataru
Expert financiar bancar 2
Biroul Corporate si Plati
Directia Organizare si IT
BANCA COMERCIALA ROMANA
Tel: (826)6759, 0372266759
E-mail: CristinaNicoleta.Spataru@bcr.ro
www.bcr.ro
Europe Developpement International Romania - Division of Lagardere Active Radio International
Adresa: Horia Macelariu 36-38 | Sector 1, Bucuresti
Tel: (021) 599.35.00
Fax: (021) 599.35.00
E-mail: toader.paun@europafm.ro
Web: www.europafm.ro / www.umornegru.ro / www.stiumuzica.ro
Blog: www.toaderpaun.ro

zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza

Lege nr. 202/2008 pentru modificarea alin. (1) al art. 134 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii - Zile libere - Zile de sarbatoare legala, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 728 din 28.10.2008 cu Articol unic conform caruia
Alineatul (1) al articolului 134 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 72 din 5 februarie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 134. - (1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
- 1 si 2 ianuarie;
- prima si a doua zi de Pasti;
- 1 mai;
- prima si a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 1 decembrie;
- prima si a doua zi de Craciun;
- 2 zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora."
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, in conditiile art. 77 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

Asadar au fost declarate zile nelucratoare 15 august, precum si prima si a doua zi de Rusalii (Pogorirea Sfintului Duh). Astfel, in anul 2009, romanii stau acasa pe 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Paste, de 1 Mai (Ziua Internationala a Muncii), prima si a doua zi de Rusalii, pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului (Sfinta Maria Mare), pe 1 Decembrie (Ziua Nationala), prima si a doua zi de Craciun. Adormirea Maicii Domnului este o zi libera in alte zece tari din Uniunea Europeana : Austria, Belgia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Polonia, Portugalia si Spania. Rusaliile se vor sarbatori in 7 si 8 iunie (duminica si luni), iar ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului (Sfinta Maria), este simbata.

Rusaliile pe 07.06.2009 la Romani, conform calendarintercultural.ro, zile libere

Rusaliile, adică Pogorârea (Coborârea) Duhului Sfânt reprezintă unul dintre marile praznice împărăteşti ale Mântuitorului.
Sărbătoarea este prăznuită de creştini duminica - la 50 de zile după Paşti / având deci data schimbătoare - şi marchează Coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Isus Cristos (eveniment care a avut loc în ziua Rusaliilor Evreilor – care pe atunci era o sărbătoare agricolă de bucurie, în care se oferea pârgă din roadele pământului).
Cincizecimea este o denumire de sorginte Greacă, care arată că sărbătoarea are loc la 50 de zile după Paşti.
Sărbătoarea de Rusalii este a încheierii lăuntrice a noului legământ al harului şi iubirii, prin Coborârea Sfântului Duh, reprezentând şi consacrarea solemnă a bisericii întemeiate de Isus Cristos.
Duhul Sfânt nu este dăruit numai bisericii în ansamblu, ci şi fiecărui creştin în parte, cu darurile sale.
Apostolul Pavel acorda importanţă acestei sărbători (pentru comunităţile creştine care aveau vii înaintea ochilor roadele şi mărturiile acelei zile de întemeiere a Bisericii, împreună cu minunile Duhului Sfânt, sărbătorirea anuală a coborârii Duhului Sfânt era de la sine înţeles).
Duhul Sfânt, sub chipul unor limbi de foc, a umplut de darurile sale pe apostoli, pentru început aceştia căpătând marea putere de a grăi în limbi străine, necunoscute de ei până atunci.
Spre mirarea multor oameni aflaţi în Ierusalim, cei 12 au început să facă cunoscută învăţătura Mântuitorului către neamuri, în diferite limbi, deşi aceşti ucenici erau ştiuţi de mulţi dintre cei prezenţi ca fiind Evrei simpli, în nici un caz preocupaţi de învăţarea limbilor străine (trimiterea Duhului Sfânt peste ucenicii săi o vestise mai demult Mântuitorul).
Când Duhul Sfânt s-a pogorât peste apostoli, aceştia au devenit “preaînţelepţi”, fiind umpluţi “de lumina, râvna şi toate harurile dumnezeieşti”; abia după acel moment, ucenicii Domnului au ieşit în toată lumea, săvârşind minuni, întorcând pe păgâni de la închinarea idolilor, aducând - de la oameni simpli la împăraţi - pe mulţi la credinţă.
Începutul a avut loc chiar în acea zi a Pogorârii / Coborârii Duhului Sfânt când - în urma predicii apostolului Petru - “ca la 3000 de suflete” au crezut în Cristos, alcătuind prima comunitate creştină. Rusaliile au devenit, pe lângă Paşti, a doua sărbătoare rezervată botezurilor.
În Ajunul Rusaliilor se ţin Moşii de Vară sau de Rusalii - cu târguri unde oamenii găsesc cele necesare pomenilor dar şi prilej de veselie; se crede că sufletele morţilor / moşilor, după ce părăsesc mormintele în Joia Mare (cea de dinaintea Paştilor), se preumblă printre cei vii, înapoindu-se la locul lor în Ajunul Rusaliilor.
Legat de Rusalii este şi faimosul joc al Căluşarilor (executat de cete de flăcăi), dans ritual originar din săritul peste foc pentru a scăpa de iele – zâne rele. Membrii Bisericii sunt credincioşii împreună cu ierarhia; credincioşii nu sunt elemente pasive în Biserică, ci împreună lucrători cu preoţii pentru mântuirea lor dar după măsura darului primit de ei, silindu-se să cunoască şi să aprofundeze adevărurile de credinţă, să se purifice de patimi, dăruindu-se lui Dumnezeu ca făpturi noi în Cristos.
Pogorârea / Coborârea Duhului Sfânt este sărbătoarea întemeierii Bisericii.

În România, prin decizia Parlamentului din 2008, oficial sunt 2 zile libere de Rusalii: duminica Rusaliilor şi luni – a doua zi de Rusalii.

top neobisnuit - premiu special

Exista un premiu numit dupa Stella Liebeck - de 81 ani - care a dat in judecata McDonalds pentru ca si-a varsat in poala o ceasca de cafea si a castigat 2.9 milioane $... E cunoscut faptul ca americanii se dau in judecata pentru orice rahat, dar astea depasesc intelegerea umana ...
Deci:
- Locul 5 - Kathleen Robertson, Austin , Texas , a primit o despagubire de 780.000 de dolari. Ea si-a fracturat glezna intr-un magazin de mobila, dupa ce s-a impiedicat de un baietel care alerga prin magazin. Verdictul tribunalului i-a surprins pe proprietarii magazinului avand in vedere ca baiatul era chiar copilul doamnei Robertson!
- Locul 5 - La egalitate pe locul 5 este si Carl Truman de 19 ani care a castigat 74.000$ si cheltuieli pentru ingrijiri medicale, dupa ce un vecin a trecut cu Honda Accord peste mâna lui. El se bagase pe sub masina ca sa fure rotile masinii, iar vecinul care era la volan, nu l-a vazut si a plecat din parcare.
- Locul 5 - Tot pe locul 5 se afla Terrence Dickson din Bristol Pennsylvania, care dupa ce a spart o casa a vrut sa iasa prin garaj, dar usa acestuia era stricata... si usa de acces in casa se închisese automat în urma lui. Proprietarii erau in vacanta, asa ca hotul-minune a ramas închis 8 zile in garaj, hranindu-se doar cu o lada de Pepsi si un sac de mancare pentru caini. El a dat în judecata casa de asigurari a proprietarului pentru ca situatia i-a cauzat stres si a castigat 500.000$..
- Locul 4 - E ocupat de Jerry Williams din Little Rock Arkansas , care a fost muscat de fund de cainele vecinului, care era legat si in curtea respectivului vecin. El nu a castigat decat 14.500$ pentru ca juriul a considerat ca dl Williams a provocat "un pic" acest incident, sarind gardul si tragand cu o pusca cu alice in câine...
- Locul 3 - Apartine don'soarei Amber Carson din Lancaster Pennsylvania, care a alunecat pe o balta de sifon intr-un restaurant si si-a rupt "noada". Treaba e ca balta fusese facuta chiar de don'soara, care aruncase un pahar cu sifon in capul prietenului ei, si probabil ratase... A castigat 113,500 $.
- Locul 2 - Kara Walton din Claymont Delaware a încercat sa intre pe geamul unei toalete de la un club de noapte pentru a nu plati 3.5USD la intrare, a alunecat si si-a spart doi dinti. A dat in judecata clubul si a castigat 12.000 $ si cheltuielile stomatologice.
- Locul 1 si coronita - Merv Grazinski din Oklahoma City , a cumparat o rulota cat o casa, si cand se deplasa pe autostrada a fixat viteza pe automat si s-a dus în spate sa-si faca o cafea... Rulota a iesit bineinteles de pe autostrada si a cazut in sant. El a dat in judecata compania care a fabricat rulota pentru ca nu au specificat in manualul de utilizare ca nu trebuie sa paraseasca volanul in timp ce merge... A castigat 1.750.000$ si o noua rulota, iar compania a modificat manualul de utilizare...

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini