vineri, 30 octombrie 2009

despre alimente - articol primit prin mail si atribuit autorului din josul paginii

Am gasit pe undeva. Cititi si voi:

Hai sa recunoastem ca desi piata este de preferat tarabei din supermarket ne este mult mai la indemana sa intram intr-un astfel de magazin pentru a cumpara ceva rapid si a evita aglomeratia. Insa ne intereseaza sanatatea noastra si ceea ce punem pe masa familie noastre. Se mai poate cumpara ceva sanatos din supermarket? Am stat si m-am gandit in mod special la fructe si legume pentru ca acestea sunt produsele pe care cu greu le gasesti ca fiind “curate”, BIO.
Astazi ma gandeam la acest subiect si mi-am amintit ca am vazut mai demult pe un blog american o postare interesanta despre cum putem afla daca fructele / legumele de pe rafturile marilor magazine sunt sau nu modificate genetic. Nu este deloc greu sa inveti sa le recunosti insa problema e ca si in cazul E-urilor: sunt trecute niste cifre pe ambalaj iar daca nu esti bine documentat in ceea ce priveste continutul lor, risti sa cumperi alimente imbibate in chimicale.
Asadar, intreg secretul consta in citirea etichetei. Si aici ma refer la acel autocolant lipit direct pe coaja legumei/fructului sau, dupa caz, pe punga in care sunt ambalate acestea (de ex. la portocale).
Orice eticheta are intre 4-5 cifre.
daca produsul are 4 cifre (de ex. 4021) inseamna ca a fost crescut intr-un mediu normal, insa nu BIO. Produsul insa NU a fost modificat genetic.
daca produsul are 5 cifre iar prima cifra incepe cu 9 (de ex. 96584) inseamna ca este BIO
daca produsul este format din 5 cifre iar prima cifra este 8 (de ex. 86584) inseamna ca acesta a fost modificat genetic
Asadar tineti minte aceste aspecte atunci cand cumparati fructe sau legume din hipermarket.
Publicat de Anatol Basarab

Tin sa precizez ca o publicatie citandu-l pe dr. Mencinicopschi afirma despre codul sus mentionat ca nu reprezinta o certitudine pentru toate produsele ci doar pentru oua ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini